KEBABREPORTERS

De site waar het allemaal om draait.

KEBABREPORTERS header image 2

Near Kebab Experience I: Tiel

9 januari 2013 door Bob Kepap · 3 reacties

Diep, diep teleurgesteld door kebabmanagement elders in het land liep ik hongerig door het winkelcentrum van Passewaaij. Ooit een verhaal over geschreven, maar eigenlijk nooit de trieste afloop gemeld. Een deel van het winkelcentrum ging in vlammen op en Dunya, de vriendelijke Turkse buurtsuper is tot op de dag van vandaag dicht. Nu zag ik weer het woord kebab, en onder het motto eten moet je toch heb ik toegeslagen. Het is een van mijn recente “near Kebab experiences”. De komende tijd zal ik er drie met jullie delen. Zodat jullie in je onschuld geen dingen doen waar je helemaal nog niet aan toe ben.
prenenzovoort 101

Plaats van handeling: Cafetaria Pierrot. Voor het raam, en binnen op een LCD scherm reclame met bovenaan de duidelijke tekst “Supertje Döner Kebab”
Hoewel alles in mij schreeuwt om een volksoproer te starten en gewapend met fakkels en hooivorken ook de andere zijde van het winkelcentrum in as te leggen moet ik helaas toegeven dat Pierrot niets verweten kan worden.
Onmiddellijk na mijn bestelling rukt de Betuwenaar een plastic zakje uit de diepvries en plaatst deze in de magnetron. Na een minuutje wordt de inhoud op de bakplaat neergelegd. Het is een meatloaf dat zorgvuldig in plakjes is gesneden. De reepjes worden zorgvuldig en met toewijding afgebakken terwijl er een baal frites in de frituur verdwijnt. Ik kies voor knoflooksaus, die keurig in een apart bakje wordt verpakt.
De zaak is kraakhelder, met meerdere zitplaatsen. Gewoon een top-cafetaria.
Als ik het eindproduct vergelijk met het plaatje op de reclamezuilen dan is er een 100% match. De kebabgehakt is goed gekruid en smakelijk. De bediening gaat in een goed lokaal dialect met gesprekken waarin “Kjell” en “heddegij” een belangrijke rol spelen.

Waarom wel: ze leveren wat ze beloven, met een prima kwaliteit en hoeveelheid. Het gehakt smaakt naar kebab. De verpakking zorgt er voor dat je niet eindigt met een bak smurrie. De bediening is goed en vriendelijk en de zaak schoon. (3,5 schapen)
Waarom niet: De prijs van €5,95 vind ik duur voor een bak frites met een gehaktbal, ook al is-ie lekker gekruid.
Waarom volkswoede: Döner Kebab hoort met salade en een broodje, en niet met frites, zelfs niet in Frankrijk. En da’s geen Supertje, maar een Neppertje!
Een near kebab experience bij:

Cafetaria Pierot
Kamperfoelie 13
Tiel

https://www.google.nl/maps/place/Kamperfoelie+13,+4007+TK+Tiel/@51.870958,5.4001545,17z/data=!3m1!4b1!4m2!3m1!1s0x47c6f78e71446fff:0x9d2fbbd4ecd582db?hl=nl

Tags: · , , , ,

3 reacties tot nu toe ↓

  • 1 Jan Beton. // jan 9, 2013 at 20:04

    Oei…

  • 2 Tedje Agga // jan 9, 2013 at 21:49

    Gadverdamme, dat lijken die ‘kebab’flappen van de Aldi ofzo wel…of was het de Efteling? Ik weet het ff niet meer…

  • 3 Bob Kepap // jan 9, 2013 at 21:56

    Het vlees was beslist niet verkeerd, in feite hadden ze er een bovengemiddeld broodjes mee kunnen maken. Agreed, it looks scarry.

Reageer