KEBABREPORTERS

De site waar het allemaal om draait.

KEBABREPORTERS header image 3

Over ons

Welkom op de enige en beste kebabblog van Nederland. Deze blog is gemaakt voor en door mensen die graag een broodje kebab eten. Wij hebben een enorme voorliefde voor elk dier dat dood is en lekker smaakt. Al zal deze site zich voornamelijk richten op stukjes vlees in een broodje. Broodjes döner kebab dus.

Wat kun je van ons verwachten? Ten eerste kun je deze site als informatiepunt raadplegen. Ga je eens naar een andere stad of op avontuur in een vreemd land, dan is het fijn om te weten waar je een vertrouwd en vooral smakelijk broodje vlees kunt eten. Verder houden we je natuurlijk op de hoogte van al het wereldwijde kebabnieuws zodat je altijd kunt meepraten over belangrijke kebabzaken als je op je broodje staat te wachten bij je lokale vleesdealer.

Het kan voorkomen dat je een bezoek aan een stad in de planning hebt die wij nog niet bezocht hebben. Daarom kan ook jij een bijdrage leveren aan deze site.

Wat je daarvoor moet doen? Mail je kebabreport naar het volgende adres: Bijdrage[at]kebabreporters.com. Vermeld in ieder geval welke stad en welke tent je recenseert. Let vooral op het vlees, de salade, de saus en de verdeling van dit alles. Uiteraard mag je actuele gebeurtenissen of jouw visie op de wereld, de multiculturele samenleving, jezelf, vegetariërs, krakers, veganisten of andere filosofische beschouwingen door je verhaal heen mengen. Als het stuk zich uiteindelijk maar wel op het belangrijkste concentreert: kebab. Graag inclusief een foto van het broodje van minimaal 500 pixels breed.

N.B. Na het sturen van een kebabverslag vervalt voor de maker elke vorm van auteursrecht. Je krijgt geen vergoeding. Nu niet, nooit niet. Mochten de kebabverhalen ooit in boekvorm worden uitgebracht en het wordt een in 130 talen vertaalde bestseller dan heb je nergens recht op en incasseren wij al het geld voor jouw verhaal.

Tips, op- of aanmerkingen en bedreigingen zijn uiteraard ook altijd welkom!

168 reacties

168 reacties tot nu toe ↓

 • 1 Captain Kebab // sep 26, 2013 at 00:42

  Er zit geen Sinbad op de Wibaut. Bedoel je soms de 1e Oosterpark?

 • 2 sjaak // okt 30, 2013 at 16:36

  je moet naar donerhouse venlo, een tak van pakdoner maar die man heeft zo’n lekkere kebab dat hij heeft kunnen uitbreiden dit jaar. heeer lijk

  tegenover de C&A

 • 3 Edwin // nov 20, 2013 at 11:55

  Dit is de beste website die ik ooit heb gezien.

  Het enige wat ik mis is een top 10 per stad of iets dergelijks.

  Ik werk in Amsterdam, en ik heb gewoon NU het beste broodje uit Amsterdam nodig.

 • 4 Jan Beton // nov 20, 2013 at 20:06

  Dank! Het zou inderdaad wel handig zijn. Helaas wat later dan NU maar goed, in Amsterdam kun je, of beter nog, moet je naar de Ibo’s of de dappermarkt.

 • 5 Tedje Agga // nov 21, 2013 at 15:09

  Idd Edwin, wat Jan zegt….Die op de dappermarkt is veruit de beste van NL en zit, als je vanaf het tropenmuseum aankomt, helemaal links op de hoek van de dappermarkt en de mauritskade, alleen is die maar tot een uurtje of 5 open.

  Ibo is ook een topper en is tot laat open, zit op het hugo de grootplein. Tip: neem daar zo’n menuutje met patat en drinken erbij voor 6 of 7 euro ofzo, die patatjes daar gooien ze lekkere kruiden overheen, echt een goed menu is dat, ben je meteen klaar voor de rest van de avond.

 • 6 Billy // feb 27, 2014 at 11:58

  jullie moeten plaats nemen in de jury, ik heb de link in de website geplaatst, vooruit hier nog een keer http://www.3fm.nl/nieuws/detail/357933/Jim-organiseert-NK-Broodje-D%C3%B6ner-Kebab

 • 7 Jan Beton // feb 27, 2014 at 15:17

  Dat is al geregeld :)

 • 8 Henk // dec 23, 2014 at 15:29

  Jullie moeten Kebab house in venlo proberen als je in de buurt bent!! Waanzinnig lekker en keus uit tig salades. Gewoon te lekker!!!

 • 9 Familie Jansen // dec 26, 2014 at 23:20

  ja die kebabhouse ies vet lekker en aardiege mense en altijd extra vlees. met goei salade en goei saus goei verderlieng auk!

 • 10 Dönerproever // feb 16, 2016 at 00:17

  Döner hoort mals te zijn. Dat is mijn belangrijkste criterium. Helaas is dit erg moeilijk te verkrijgen in Nederland. Dit heeft te maken met de bereidingswijze. Ten eerste draait het dönervlees vaak niet waardoor het aangebrand wordt en dat gedeelte snijden ze dan af. Döner hoort ook gelijk op het brood gesneden te worden. Dit zie je ook bijna nooit. Meestal wordt het gesneden en in een apart gesloten bakje gedaan waardoor het knapperiger wordt (omdat het uitdroogt wat niet de bedoeling is) of nog erger, het wordt in een pan nog eens extra krokant warmgebakken. Als ik een dönertent binnenkom moet ik helaas vaak gelijk daarom afhaken. Het dönervlees is flinterdun gesneden ook het lekkerst. Ook dit wordt bijna nooit begrepen. De enige malse döner die ik heb geproefd in Nederland is van de Döner Company, en dan heb ik het alleen over de malsheid. Het brood is zelfgebakken het lekkerst en ook dat zie je zelden. De groenten zijn vaak goed op orde met veel keuzes. Rode kool is wat mij betreft een must. Ik ga binnenkort naar de dönertent Kebab Factory in Utrecht bij de moskee omdat dit mij aangeraden wordt, ik ben erg benieuwd hoe het daar is.

 • 11 Falco Loogman // mei 30, 2016 at 18:31

  Geweldige site heren, alleen is het inderdaad erg jammer dat je van de bevindingen van 1 persoon uit moet gaan. het zou handig zijn als ieder die een bepaalde kebabtent bezocht een cijfer kon geven. ik ben namelijk erg kieskeurig met mijn kebab. Ik ben namelijk alleen liefhebber van kipdoner. Mijn liefde is gestart bij leeman doner maar daar kom ik tegenwoordig niet vaak meer aangezien ze van het merk ulkem afgestapt zijn. Bovendien is het vergane glorie. ik heb het in de afgelopen 3 jaar zien afzwakken naar een middelmatige kebabtent. Hoofdzakelijk omdat ze geen constante kwaliteit leveren. het is erg afhankelijk van wie er je broodje maakt of het een beetje te vreten is. de ene keer is het een drassig vet kebappie en de andere keer zo groot als een kleutervuistje. erg jammer allemaal dus. Later ben ik overgestapt op sinbad ookal was dat ook niet de hoofdprijs. Bovendien zijn ze een aantal maanden terug overgestapt op ulkem doner en dat heeft ze veel goeds gedaan.Helaas is de sambal erg scherp en de knoflook zo waterig als naja wat zal ik zeggen…. eehm water denk ik. Dus kort geleden ben ik overgestapt naar bakkerij bos en lommer plein. De broodjes zijn van erg flink formaat en de sausjes zijn heerlijk, vooral de sambal is erg goed. Alleen tot mijn groot verdriet hebben ze vaak na 18 uur geen kipdoner meer. Dus dan heb ik voor niks een half uur in mijn auto gezeten(ik woon in amstelveen). De tentjes daar in de buurt(pitstop en Tatdoner) zijn ook best redelijk maar daar ben ik niet voor gekomen dus rij ik al weer vaak naar sinbad.

  Kan iemand mij helpen met het vinden van een nieuwe favoriet? Ibo’s heb ik al 2 x binnen gestaan met de verschrikkelijke ontdekking dat de kip op was en toen ik de 2de keer lichtelijk geirriteerd vertrok werd ik nog boos nageroepen. de dappermarkt heb ik geprobeert te vinden maar die is volgensmij alleen overdag aanwezig. Helaas heb ik vaak alleen savonds tijd om op en neer te rijden.

  Wat voor mij een kebappie echt maakt of juist verwoest is.

  het vlees(geen shoarma achtige kruiden)
  verse sla
  een vers broodje
  de sambal niet te scherp
  en de knoflook niet te dun maar ook niet te hollands.

  graag hulp beste kebapreporters, ik zoek een geweldige kebabtent waar ik weer vrolijk 3 a 4 avonden in de week kan genieten.

 • 12 Nathan // aug 1, 2016 at 02:48

  In Amsterdam op het Gerard Douplein zit een nieuwe döner tent. Had daar gisteravond een geniaal broodje döner gegeten. Niet vergelijkbaar met andere kebabtenten zoals Leeman waar ik normaal altijd kom. Hippe tent, vriendelijke service en een hele mooie opmaak van het broodje. Zeker de best döner die ik tot nu toe gegeten heb. Zie um nog niet op jullie site staan dus ben wel benieuwd naar jullie recensie.

 • 13 Nathan // aug 1, 2016 at 03:13

  Net ff gegoogled, Donnies heet die nieuwe döner tent.

 • 14 P // apr 6, 2017 at 01:45

  Deventer zeker het proberen waard. Nu met Ayf doner en onze oude favoriet Uludag.. probeer en j zult geen spijt krijgen.

 • 15 Henry // sep 15, 2017 at 12:53

  Altijd lekker, döner alert(“Test”)

 • 16 Caner Zeki // jan 17, 2019 at 10:58

  Kunnen jullie een update maken over mijn zaak, het is verbouwd en de kwaliteit is omhoog. We maken de doner vlees dus de smaak is beter tenopzichte van de gefabriceerde doner rollen.

  Gegevens:

  Metins place
  Korte kapoeniestraat 7 Doetinchem
  7001CA

  En kunnen jullie de oude fotos verwijderen? Als mensen mij googlen zien ze de oude fotos die jullie gepost hebben.

  Graag reactie.

  Met vriendelinke groeten

  Caner Zeki

 • 17 bas // jan 17, 2019 at 11:14

  wow….ik kijk hier echt nooit…hahahaha

 • 18 Vincent // jan 27, 2022 at 19:10

  Cafetaria Istanbul in Cuijk heeft misschien wel de beste kapsalon van Nederland. Nu ik weer in Utrecht woon baal ik iedere keer als ik kapsalon bestel. Daar zou ik wel graag een review van zien!

Reageer