KEBABREPORTERS

De site waar het allemaal om draait.

KEBABREPORTERS header image 2

Gotcha! Or how I beat the King on his own turf.

11 februari 2012 door Bob Kepap · 4 reacties

Tiel heeft vele kebab verslagen opgeleverd. Bert rijdt iedere dag met een andere route door Tiel om de kebabbers op afstand te houden en hij staat binnenkort nr.1 op de site waar allochtonen overlast kunnen melden door Gelderlanders.
De keerzijde is dat hij de absolute king is als het om Betuwse Kebab gaat.
Maar deze keer ben ik hem voor.


Winkelcentrum Passewaaij ligt op dwergwerpafstand van ons huis. Delica heeft hier nog jeugtrauma’s van. Je kent die buurtwinkelcentra wel: AH, Blokker, Etos en twee dagen in de week een viskar die er toe doet. Daartegenover een aantal winkels met suïcidale MKB-ers die groenten, brood of vlees verkopen tegen een prijs waar AH zich de krampen om lacht en met een kwaliteit die zich onvoldoende onderscheidt.
Enkele maanden geleden ging snoepjeswinkel nummer zoveel over de kop, nog voor het bord ‘vers trio” van de vorige eigenaar verwijderd kon worden.
Wij maakte ons al op voor een witwasserij-annex-telefoonwinkel en reis/uitzenbureau geopend op zaterdagmiddag in oneven weken, toen ineens Dunya op de borden kwam. En de mededeling “kebab“. Dat laatste bleek een probleem. Iets met afzuigkappen en verkeerde maten, kortom Dunya startte alleen als Turkse buurtsuper.
Niet alleen dat, maar het eerste kwartaal zijn ze niet eens over de kop gegaan. Een fijne selectie van Turks brood, vlees, kruiden (ja, zelfs kebabkruiden) maakte Dunya tot een aardig alternatief voor de grootste kruidenier van NL.
Al was het alleen maar omdat de rustgevende-geestdodende achtergrondmuziek ontbreekt en het personeel vriendelijk-en-behulpzaam is.
Vandaag was het weer eens tijd om er wat kruiden te halen toen ik zag dat – jawel – de kebabhoek was geopend.
Dit was de kans: battle with the king, be the first on the job!
Dat volgt dus nu, al ben ik niet trots op wat ik ga doen.
In een hoekje van Dunya draait een rol. Een prachtige lamsrol. Daarvoor staat een oudere kebabber. Of eigenlijk een ouder familielid is belast met het actief bezetten van de vierkante meter kebab.
Hier wordt me voor het eerst het verschil tussen de kreten actief en pro-actief duidelijk. De man staat er duidelijk actief. Hij straalt uit dat hij hard werkt, en zijn hoekje ziet er opgeruimd en schoon uit.
Maar hij is niet pro-actief. Als ik hem nader is er geen blije blik en de vraag “wilt je misschien“. In plaats daarvan duikt hij vastberaden naar een kastje in het vooronder.
“Heeft u misschien een durum? of een broodje?” Betrapt richt hij zich op. “Ja, we hebben broodjes kebab”. Dat valt mee, Orkide vertelde me recent dat ze alleen shoarma hadden en dat dit hetzelfde is als gyros en kebab.
“Eén broodje graag”.
Hij pakt een broodje en rost dat op een grillplaat van het type tweezijdig strijkijzer. Het model dat de buitenkant van het broodje lauw-droog maakte en de binnenkant drie keer niets.
Krachteloos hangt hij een aantal keren aan de bovenste kant van de plaat en bekijkt iedere keer het effect. Na drie keer besluit hij dat de grens van het actief zijn is bereikt en gaat het broodje open. Uit bak één wordt een handje sla in het broodje gefrot. Zielig kijkende waterige reepjes die zo smal gesneden zijn dat hel lijkt of ze zijn voorgekauwd.
Daarop wordt een stuk ui gelegd. Daarna wordt uit een laatste bakje een verheugende hoeveelheid lamsvlees toegevoegd.
“Saus?”vraagt hij meet een blik die smeekt om het antwoord “Nee!”
Ik stel hem teleur: “Ja graag!”. Twee scheppen troosteloze drie-keer-niets saus worden op het geheel geschept. Alles in het folie en afrekenen. €4,95.
In Duitsland krijg je voor die prijs extra feta en pek & veren.
De laatsten uiteraard om je in schande af te voeren naar de lokale rivier waar ze je je stroomafwaarts naar de onderwereld te sturen. Hier moet je het hele bedrag gewoon achterlaten om thuis het geheel te verorberen.
De conclusie: Broodje: te droog, Verdeling: blèh, Groenten: blàh, Saus: blûh! Prijs/kwaliteit: subcrimineel.
Dunya. Lieve, behulpzame mensen en een buurt-Turk om trots op te zijn. In potentie alles aanwezig om ook de kebab corner tot een succes te maken. Maar op dit moment: de onderkant van de markt. De trieste onderkant. 1 Schaap voor de hoeveelheid vlees, maar verder een zieke aftandse kameel voor het totaal produkt
Wil je iets opwekkends, lees dan het vorige verhaal op deze site. Veel smakelijker broodje en een veel mooier verhaal om je er weer bovenop te helpen.
Dunya markt, Vuurdoorn 10, Tiel.

https://www.google.nl/maps/place/Vuurdoorn+10,+4007+TR+Tiel/@51.8706344,5.3995736,17z/data=!3m1!4b1!4m2!3m1!1s0x47c6f78e12b634ef:0xcf8d8725c96540ba?hl=nl

Tags: · , ,

4 reacties tot nu toe ↓

 • 1 Delicatesther // feb 11, 2012 at 16:42

  Jammer dat hij zo tegenvalt qua döner kebab! We hebben er van de zomer een keer adana kebab gehaald voor op de BBQ en die was erg lekker.

 • 2 Jan Beton. // feb 11, 2012 at 16:49

  Goede winkel is het ja. Gelukkig (zeg ik nu, na dit gelezen te hebben) hadden ze er toen nog geen kebab. Al zou het wel te gek geweest zijn Bert op zijn eigen grondgebied een zaak af te pakken :P

 • 3 Bas // feb 11, 2012 at 17:06

  BUMMER, DIE ZAAK HIERO IN DE BUURTSUPER IS BEST TE HACHELEN oh kut caps.

 • 4 Near Kebab Experience I: Tiel // jan 9, 2013 at 17:59

  […] kebabmanagement elders in het land liep ik hongerig door het winkelcentrum van Passewaaij. Ooit een verhaal over geschreven, maar eigenlijk nooit de trieste afloop gemeld. Een deel van het winkelcentrum ging […]

Reageer