KEBABREPORTERS

De site waar het allemaal om draait.

KEBABREPORTERS header image 2

KebabTour IV Anatolia Express Zwolle

14 januari 2012 door Peter Schaap · 8 reacties

 

Het begon laat te worden, iedereen zat redelijk gevuld en/of was redelijk zat. We kuierden door Zwolle onderweg naar het einddoel van die dag. Na alle tegenslag mocht Esther zich wagen aan het slotstuk, het eindspektakel, het afsluitende vuurwerk.

Een king vertelde dat een lokale king had gezegd dat deze tent het best van Zwolle was. Nou is die gast redelijk vaak in Berlijn geweest en inmiddels schijnt hij er zelfs te wonen, dus als hij zegt dat deze tent goed is dan heb ik daar blind vertrouwen in. Maar we waren er nog niet, we moesten het oude centrum verlaten voor die toko. Je raadt het al, onderweg kwamen we nog een kebabetablissement tegen. We stonden enige tijd besluitloos voor de deur aangezien niemand echt trek had behalve Esther maar die moest nog even wacht. Mijn voorgevoel zei dat dit wel eens goede zou kunnen zijn dus ik stapte toch maar naar binnen. Uiteindelijk kwam iedereen binnen en keken we met een hele groep hoe de uiterst vriendelijke dame mijn broodje bereidde.

De saladebar voorspelde in ieder geval veel goeds. Aan de muur hing een certificaat die de kebabrolleverancier had voor zijn rollen. De kebabsnijdster vertelde dat ze na verschillende leveranciers uiteindelijk bij deze terecht is gekomen omdat dit de beste is. Kijk, de geeft alleen maar meer vertrouwen. Kebabbers die geven om hun product en ook echt op zoek gaan naar het beste van het beste in plaats van naar het goedkoopste van het goedkoopste onder het motto “ze eten het toch wel.”

Het broodje was klaar, er werden nog wat kruiden op gedaan waarbij de kebabster ook weer een verhaal en goede uitleg had dat mij even is ontschoten, Bas? Iedereen keek mee en er klonk alleen maar goedkeurend gemompel. Eigenlijk was het meer goedkeurend geschreeuw maar de kebabster wist inmiddels wie we waren en had zelfs een sticker gekregen dus we konden eindelijk eens vrijuit praten.

Ik kan eigenlijk maar één klein negatief dingetje vinden aan dit broodje en dat is dat het verder uitstekende vlees net iets te droog was. Misschien lag het net iets te lang of zo, maar ik ga er niet over zeiken aangezien alles gewoon dik in orde was verder. Heerlijke zoetige knoflooksaus, licht pittig bite, verse groente, pepertje. Feta behoort ook tot de mogelijkheden. Daarnaast is het ook nog eens een keurige zaak, beetje met een Berlijnse uitstraling dus sober ingericht met het idee afhalen en weer weg. Geen tent waar je uren gaat zitten. De broodjes zijn goed, de kebabster is uiterst vriendelijk en echt een vakvrouw met hart voor de zaak. Aanrader als je ooit eens in Zwolle bent!

De terugreis verliep verrassend rustig, iedereen zat vrij timide te praten, geen geschreeuw, gewoon nagenietend en beneveld. De laatste stickers werden verdeeld, we gingen nog even naar een kerstborrel in de kroeg. Om een uur of één was ik eindelijk thuis na een eet en drink marathon van 12 uur. Het was weer een mooie dag. Helaas heb ik weer de 4 broodjes niet gehaald. Op naar de volgende!

https://www.google.nl/maps/place/Nieuwe+Markt+27,+8011+PG+Zwolle/@52.5114936,6.0952707,17z/data=!3m1!4b1!4m2!3m1!1s0x47c7df25777b7df9:0xc38e8a9db8870980?hl=nl

Tags: · , ,

8 reacties tot nu toe ↓

 • 1 Bert // jan 14, 2012 at 22:06

  Hele vriendelijke verkoopster en van de laatste paar happen die ik heb mogen proeven ook een lekker broodje!

 • 2 Jan beton // jan 15, 2012 at 09:34

  Goede tent was dit!

 • 3 Delicatesther // jan 15, 2012 at 12:53

  Wie is Esther? :p

 • 4 VinceHengt // jan 15, 2012 at 12:55

  Straks maar eens een broodje halen idd

 • 5 Tedje Agga // jan 15, 2012 at 15:32

  Die vrouw wist gewoon duidelijk waar ze het over had, was supervriendelijk, mooie schone zaak en al het eten zag er goed uit….ik had, toen we daar zaten, oprecht spijt dat ik geen trek meer had.

  Ik denk dat deze zaak en die ene met die grappige besnorde Turk die op Super Mario leek de 2 beste zaken van Zwolle zijn.

 • 6 Bas // jan 15, 2012 at 15:57

  wat jullie zeggen…

 • 7 ruud // feb 4, 2012 at 19:30

  inderdaad een van de beste zaken van zwolle, eet er met zekere regelmaat

 • 8 Bakkie // feb 17, 2012 at 14:26

  Ik heb hier 50 meter vandaan gewoond; was er regelmatig te vinden. Zeer goede service, vriendelijke mensen, als het druk is, bieden ze je een kopje verse turkse thee aan. En ze houden de boel ook goed schoon, wat toch fijn is aangezien er een gedeeltelijk open keuken is. Verder hebben ze eigen recepten voor het deeg, broodjes en andere deegproducten worden daar zelf gemaakt ipv ingekocht. De bijnaam voor deze toko is ook wel ‘de groene’, vanwege de groene gevel.

Reageer