KEBABREPORTERS

De site waar het allemaal om draait.

KEBABREPORTERS header image 2

Gerolstein deel 2

28 juni 2011 door Bijdrage · 8 reacties

Laatste dag van de vakantie in de Eifel, al druk met inpakken want morgen is het vroeg dag en we houden er niet zo van alles op het laatste moment aan te laten komen.
Eenmaal het niet meer benodigde ingepakt te hebben toch nog even naar het centrum van het dorp waar we verblijven, alles in de omgeving al gezien de voorgaande dagen maar het centrum van Gerolstein zelf nog steeds niet, tijd om dat eens te verkennen.
P fur zentrum aangehouden en eenmaal een plekkie gevonden toch even rondkijken waar de parkeerautomaat staat maar nee, deze parkeerplaats naast het station is toch echt gratis. We blijven Nederlander he, en als randstadbewoner ben je nou eenmaal gewend aan het betalen (van absurde bedragen) voor het parkeren.

Het centrum is op zijn zachts gezegd niet interessant, echt helemaal niet, weinig mensen te zien, weinig winkels en dat wat er zit is niet boeiend. Het deed me een beetje denken aan een stad waar ik eens woonde en waar het pand waar de C&A ooit zat ruim 7 jaar leegstond. Daar kwam je ook niet voor je lol in het centrum.
Maar goed, hele straat lag open voor nieuwe bestrating, vast bedoeld is om dit levenloze centrum op te fleuren, waardoor het rijden met een kinderwagen een hele uitdaging werd. Laat ik het zo zeggen, het bospad achter ons huisje was beter begaanbaar. Ellende dus.

Maar er zaten zowaar 2 kebapzaken, ehm… nee toch maar 1, de 2e zaak staat te huur incl inboedel.
De zaak die er wel zat was een pizzeria/kebabtent, ‘Gerolsteiner Kebap Pizza Haus‘ aan de Hauptstrasse nr 27.

Ik bestel 1 Durum Doner a 4 euro voor de vrouw en een broodje doner a 3,50 voor mezelf. Op het bordje / fototje staat heel duidelijk overal lamsvlees maar er hangen 2 rollen en de ene is toch echt kip. Ik ben benieuwd. Een vrouw komt binnen en wordt lachend begroet, ‘2 durum doner?’ zegt genoeg om te weten dat dit een vaste bezoeker is. maar….
Blijkbaar krijg je hier als vaste klant wel en als toerist geen lamsvlees, mijn vlees was toch echt al gesneden ondertussen en was overduidelijk van de kiprol maar nu mevrouw binnen was stond hij toch duidelijk aan de andere rol te snijden. (en nee, niet komen met dan had je om lamsvlees moeten vragen, op het menu staat heel duidelijk lamsvlees en geen optie tot kip).
Kip dus, maar wel goed gekruid blijkt later.
Broodje in de grill. Witte kool, rode kool, wortelrasp, ui, een al gemixte combi van sla en tomaat erin en daar gaat het vlees op en wederom alleen een knoflooksaus, ik begon de indruk te krijgen dat ze in deze hoek van Deutschland geen sambalsaus kennen aangezien ik het ook niet in bakken of flesjes zie zitten.
De verdeling in het broodje was stukken beter als in de durumrol, die was ronduit slecht. In de ene hap alleen groenvoer en in de andere alleen vlees.
Ondanks dat ik het nog steeds niet kan verkroppen dat deze kebapboer Nederlanders discrimineert door ze kip te geven :) moet ik wel zeggen dat het een smakelijk broodje was. Goeie lunch op de laatste dag van onze vakantie in de Eifel.
Op naar NL voor meer reports.

Bijdrage van: Mischa Westermaat

https://www.google.nl/maps/place/Hauptstra%C3%9Fe+27,+66851+Bann,+Duitsland/@49.3968418,7.6104676,17z/data=!3m1!4b1!4m2!3m1!1s0x479674617cd0f321:0x8ce01ab666540185?hl=nl

Tags: · , , , , ,

8 reacties tot nu toe ↓

 • 1 Bas // jun 28, 2011 at 15:30

  ala, ze hebben bijna nergens sambal, da’s typisch nederlands schijnbaar.
  En discriminatie…tja, duitsers en discriminatie, daar valt vast een boek over te schrijven! WAHAHAHAHAA!

 • 2 Jan Beton // jun 28, 2011 at 15:45

  Oh, begin niet over vragen om lams, of desnoods kalf. Ik ben nog steeds heel erg van mening dat er om kip gevraagd dient te worden en dat ze in elk geval dat dit niet het geval is je geen kip moeten verkopen.

 • 3 Bert // jun 28, 2011 at 16:49

  Dat over het centrum in die oude stad… tja… HAHAHAHA…

 • 4 Captain Kebab // jun 28, 2011 at 16:59

  Het ziet er onwaarschijnlijk veel beter uit dat dat grasveld wat ik onlang heb gemaaid.

 • 5 mischa // jun 28, 2011 at 17:57

  bertje weet t…

 • 6 Bob Kepap // jun 29, 2011 at 07:21

  In Duitsland zie je toch vaak “hete meuk”. Niet altijd als sambalsaus, maar als poeders. Liever vragen dan op principiële gronden afwachten wat je in je handen geduwd krijgt.

 • 7 peter schaap // jul 1, 2011 at 09:44

  Als ze je niet vragen om saus, groente of weet ik veel wat zegt dat wat over de service dus ik doe het nooit de eerste keer bij een tent…

 • 8 Bert // jul 1, 2011 at 10:06

  Ik vreet altijd gewoon wat het spit schaft…

Reageer