KEBABREPORTERS

De site waar het allemaal om draait.

KEBABREPORTERS header image 2

Broodje net niet in Alkmaar

17 maart 2010 door Jan Beton · 7 reacties

Vandaag was ik in een van die mooie toeristische plaatsen die ons land rijk is. Bekend van de kaasmarkt en zijn leuke centrum, Alkmaar. Ik moest er op een aantal adressen zijn voor zaken, en aangezien ik er vroeger vaak kwam achtte ik het niet nodig mijn Tomtom mee te nemen. Helaas had de stedelijke vernieuwing ook hier hard toe geslagen en tot overmaat van ramp waren er ook wat wegen open gebroken. Blijkbaar rekent Alkmaar niet op toeristen buiten de zomer, want een mooie omleidingsroute werd er niet gegeven.

Nadat ik voor de zoveelste keer op borden stuitte die mij vertelde dat ik niet door mocht rijden werd mijn humeur er niet beter op. Sterker nog, mijn bloed begon te koken. Frustrerend, als je je bestemming kan zien maar er niet mag komen, althans, niet zonder enkele kilometers omrijden. Nadat ik zowat de dorpsgek of een gewone gek van zijn fiets gereden had had ik het een beetje gehad. Zo kon het niet verder! Hier moest wat aan gedaan worden! Ik moest iets gaan doen waar ik weer vrolijk van werd. Een broodje kebab testen bijvoorbeeld. Gelukkig had ik eindelijk de juiste weg gevonden en kon mijn zaken afhandelen, waarna ik mij kon richten op voedsel.

Enige handicap had ik wel, ik had nog maar drie en een halve euro en geen zin om bij te gaan pinnen. Dat wordt dus zoeken naar een redelijk goedkope zaak. Gelukkig werd ik op mijn wenken bediend, mijn aandacht werd getrokken door een zaak met een bord voor de deur waarop vermeld stond dat ik daar voor mijn geld precies 1 broodje kon krijgen. Toeval of niet, dit had ik even nodig. Auto geparkeerd, hopen dat ik geen boete ging krijgen aangezien ik geen geld meer had voor de meter en de test kon beginnen.

Leuk klein zaakje, en nadat de dienstdoende kebabsnijder zijn telefoongesprek afgerond had begroette hij mij vriendelijk en begon een praatje over het weer. Hoe Hollands! En wederom een vriendelijke verkoper, wat dat betreft gaat het vooruit. Een snelle blik op de menukaart leerde mij dat je hier geen broodje kebab moest bestellen, die waren 4 euro, maar een broodje dönner. Voor je het weet heb je iets dat je op dat moment niet wilt. De sla in de vitrine bestond uit sla, blokjes komkommer en tomaat. Zoals gewoonlijk het broodje mee genomen naar de auto, ik heb graag mijn eigen muziek bij het eten.

Broodje was lauw en niet echt geroosterd, het was gewoon een zacht broodje. Verdeling ging nergens over, eerst vlees, dan groente en dan saus. Bij het openen lag de meeste sla en saus er half uit, en de eerste happen waren dus een salade met saus. Wat overbleef was een zacht broodje met (dat dan weer wel) veel vlees, en veel groente nog in het zakje. Niet echt heel warm vlees en ook niet echt heel bijzonder vlees. Als je in een normale broodjes zaak een broodje vlees besteld en dit zo zou krijgen ben je blij. Maar voor een broodje kebab is het slecht. Misschien dat als je het in de zaak zelf op eet je er nog extra saus over kan gieten, dat zou een boel goed maken. Sambal was trouwens lekker pittig.

Als ze het broodje beter zouden roosteren (of een ander broodtype kiezen) en aan de verdeling zouden werken zou ik nog best met deze zaak kunnen leven, maar nu dus niet. Ach, je kan niet alles hebben, had ik maar een broodje kaas moeten nemen. Op de terugweg gelukkig weinig opgebroken straten meer tegen gekomen en ook de snelweg reed aardig door. En brak daar de zon niet door?

Asim’s Eethuis
Scharlo 36
1815 CP Alkmaar
072 5153758

https://www.google.nl/maps/place/Scharlo+36,+1815+CP+Alkmaar/@52.6356276,4.7384773,17z/data=!3m1!4b1!4m2!3m1!1s0x47cf57ba2d7fb9ef:0x85ec067f0ddfd777?hl=nl

Tags: · , , ,

7 reacties tot nu toe ↓

 • 1 peter sheep // mrt 17, 2010 at 17:34

  Ziet er ook al zo droog uit dat vlees.
  Had trouwens ook net een stukkie getypt, morgen maar dan!

 • 2 Webbert // mrt 17, 2010 at 17:56

  Had even aan de bel getrokken Jantje, was de hele dag thuis en had je graag vergezeld naar Deniz tegenover het station, verdomme 150 meter van de tent waar je nu een broodje hebt gescoord.

 • 3 Jan Beton // mrt 17, 2010 at 18:00

  En die is wel goed? Had hier een stukje gestaan had ik het geweten. Zal volgende keer als ik in Alkmaar ben en je nummer heb je bellen.

 • 4 peter s // mrt 19, 2010 at 12:41

  Jan, je weet toch dat webbert alles weet… Altijd eerst webbert om advies vragen.

 • 5 Jan Beton // mrt 19, 2010 at 14:47

  De beste stuurlui staan aan wal, een stukje op deze mooie site was handiger geweest. Zal die tent binnenkort eens even testen.

 • 6 vette moer // mrt 23, 2010 at 17:09

  jan heb de meest wacke tent uitgekozen in heel alkmaar. Volgens mij is die vent zelf een jood dus totaal geen kebab knowledge. 1 keer gegeten en toen kreeg ik brokken ipv fijn dun vlees.
  T.o. het station is goed en vooral gezellig. Leuk personeel met swingende turkse muziek! En beter bel je mij want mijn kennis is natuurlijk harder dan die van webbert.
  dus.

 • 7 Jan Beton // mrt 23, 2010 at 21:37

  Beter schrijven jullie zelf eens een stukje zodat ik weet waar ik heen moet. De bedoeling van deze site…

Reageer