KEBABREPORTERS

De site waar het allemaal om draait.

KEBABREPORTERS header image 2

BBQ Kebab

10 maart 2010 door Jan Beton · 12 reacties

Je zou er heen kunnen gaan om te vissen. Je zou er heen kunnen gaan om de boot naar Engeland te pakken. Je kunt het ook alle twee laten. Waarom ik er was laat ik graag in het midden, maar ik was er. IJmuiden. Op een dag dat de rook van de hoogovens naadloos over ging in mist. In Beverwijk was het me niet gelukt een broodje van het een of ander te scoren dus nu moest IJmuiden er maar aan geloven. Dan maar een keertje geen vis, ouderwets dood dier moest het worden.

Nou zal ik eerlijk zijn : Ik had zin om een alles vernietigend stukje te schrijven. Inclusief vals spelen, ik had de hele nacht al last van mijn maag gehad en dat was er nog niet heel veel beter op geworden. Aangezien ik er op voorhand al van uit ging dat het te bestellen broodje niet te eten zou zijn leek het me dat mijn maag dat dan nog eens extra zou benadrukken. In gedachte zag ik de postzakken vol woeste reacties van  noeste staal arbeiders en furieuze viswijven voor me, boos dat ik hun lievelingstent afkraakte, oh jongen, ik kon niet wachten! Op dat kleine wondertje der techniek dat men nog steeds telefoon noemt maar een kebabzaak opgezocht, want hoewel ik toch met enige regelmaat in IJmuiden ben was een kebabtoko me nog niet opgevallen. Ah, op de Kennemerlaan zou er een moeten zitten.

De straat zelf ziet er niet mooi uit. Ik zag een lege, te huur staande snackbar. Een boel huizen te koop. Mijn hart maakte een sprongetje, hier zou ik ongetwijfeld een slecht broodje gaan vinden, ik zag het gif al van mijn toetsenbord druipen. Maar waar oh waar zat nou toch dat ongetwijfeld slecht uitziende krot dat zich kebabzaak noemt? Zou de vloer er (net als ik ooit in Breda mee gemaakt heb) glad van het vet zijn? Valt dat even tegen, de zaak ziet er mooi uit, maar lijkt ook dicht te zijn, ondanks het knipperende “open” bordje. Oh wat zullen ze er van langs krijgen! Nee, hij is toch open, het is er gewoon donker. Ik stap een mooie zaak binnen. Netjes, niks mis mee. Ik wordt zowaar vriendelijk begroet. Jawel, vriendelijk begroet. De verkoper mag ook graag een praatje met je maken, vriendelijke man. Daar kan ik niks negatiefs over schrijven. Ik moest even aan een campagne van Sire denken over vriendelijkheid, want ik maak het zelden mee, echt vriendelijke kebabsnijders die nog blij zijn je als klant te mogen begroeten.

In de vitrine voor mij lag het groenvoer, zag er goed uit. Sla, wortelreepjes, een lekker uitziend mengsel van ui en kruiden, augurk, pepertjes en olijven. Olijven? Ha, als die er op gaan kan ik toch nog boze stukjes schrijven! Maar nee, die gingen er niet op, evenals de pepertjes. Ik raad je aan om die er bij te vragen, want ondanks dat de vraag of ik er ook sambal bij wilde zo werd uitgesproken (en herhaald) dat je een killer sambal verwachtte was de pittigheid ver te zoeken. Frisse knoflooksaus. Goed geroosterd broodje. Vlees uit het bakje, in een pannetje naast het broodje onder de grill. Verdeling zo op het eerste gezicht goed. Broodje ook maximaal gevuld. En zo zag ik steeds meer van de dingen waar ik zo graag negatief over had willen schrijven goed gaan. Ja maar, ja maar, ik had net zo’n zin om me af te reageren in een boos stukje. Enfin, er moest nog gegeten worden.

Bij het openen van mijn pakketje werd ik aangenaam verrast door de geur. Het rook goed, een beetje bbq achtig. En zo smaakte de eerste stukjes vlees ook. Ik meende al snel door te hebben hoe dit kwam, dit vlees had te lang in het pannetje gelegen, bijna een beetje aangebrand. Ik zou hier natuurlijk uitermate negatief over kunnen gaan doen, maar het rare is dat het dus lekker smaakte. Het kan ook zijn dat ze speciale kruiden hebben, dat moet ik nog eens gaan testen. Misschien dat bij vers afgesneden vlees de bbq smaak weg is, maar dat zou ik zonde vinden. Het voegde zo veel toe! De sla was ook goed, al waren de laatste happen meer sla dan vlees, verdeling was dus net niet helemaal goed. Het deed me goed, de nasmaak bleef nog een tijdje lekker en ach, een negatief stukje schrijven kan altijd nog. Sterker nog, ik had vandaag weer eens een zo-zo broodje. Een bbq broodje kebab beurde me ook wel weer op. Ook geen last van mijn maag meer gehad trouwens.

Marmar, Kennemerlaan 29 IJmuiden, voor de erg Hollandse prijs van 3,95 kun je zelf testen of ik gelijk heb.

https://www.google.nl/maps/place/Kennemerlaan+29,+1972+EG+IJmuiden/@52.460886,4.6047605,17z/data=!3m1!4b1!4m2!3m1!1s0x47c5f1c62d8466d5:0xd753df318c6ec1b2?hl=nl

Tags: · , , , ,

12 reacties tot nu toe ↓

 • 1 peter schaap // mrt 10, 2010 at 16:41

  mooi verhaal. zal er aan denken als ik weer ga vissen in het lelijkste dorp van nederland.

 • 2 Bram // mrt 10, 2010 at 17:13

  Afgelopen zondag was ik nog in IJmuiden om een visje te eten, als je iets eerder was geweest met het verslag was het waarschijnlijk ook een broodje kebab geworden. De foto ziet er in ieder geval verrukkelijk uit. Goed verhaal!

 • 3 Bas // mrt 10, 2010 at 17:36

  Hoezeeeee! Wat schrijf je toch heerlijk…ik krijg trek om te vreten!

 • 4 mc hammer // mrt 12, 2010 at 23:19

  En ja hoor, de tweede reden om binnenkort weer eens naar eindjemuiden te tuffen.

  Maar waarom zo’n bij voorhand negatieve insteek lieve jongen?

 • 5 KebabKenner // mrt 14, 2010 at 00:26

  Willen jullie een echt lekkere broodje kebab, dan moet je naar Arif in Eindhoven komen. Gegarandeerd de beste! Zit op de Edisonstraat tegenover het Baekelandplein.

 • 6 Jan Beton // mrt 14, 2010 at 01:22

  Ik hou je niet tegen zelf een tof stukje te schrijven, aangezien ik daar niet regelmatig in de buurt ben (lees : zelden). Test, foto, stukje tikken, een kind kan de was doen en deze site heeft weer een vers verhaal. Ik nodig je uit…

 • 7 mc hammer // mrt 14, 2010 at 08:40

  Sterker nog; ik daag je uit..

 • 8 Bas // mrt 14, 2010 at 16:56

  ik zit gewoon te wachten nu hè…

 • 9 KebabKenner // mrt 20, 2010 at 23:19

  Dat is goed ik zal binnenkort de Doner Kebab van Arif recenseren! Binnen 1 week .

 • 10 KebabKenner // mrt 26, 2010 at 21:14

  haha wachten jullie nog steeds. sukkels

 • 11 Bas // mrt 28, 2010 at 11:19

  ja man, echt kut! Ik zit hier maar te wachten en te wachten…..en dat allemaal voor jou!

 • 12 Hein // mrt 28, 2010 at 23:23

  Het woont in Eindhoven en noemt andere mensen sukkels?

Reageer