KEBABREPORTERS

De site waar het allemaal om draait.

KEBABREPORTERS header image 2

Lunchroom Pasa: klein maar fijn

25 maart 2010 door Peter Schaap · 5 reacties

Deze tent zit inmiddels al weer enige tijd in de meest praktische winkel winkelstraat van Haarlem. Een regenachtige maandag leek mij het ideale moment om even te schuilen en te testen.

Na een vleesrijk weekend met zaterdag een winter BBQ, zondagochtend de restjes, zondagavond nog meer restjes en maandagavond nog meer geplande bbq-restjes, leek het mij een goed moment om deze lijn door te zetten en nóg meer dode dieren naar binnen te schuiven. Bovendien waren de thuis gesmeerde bammetjes met kip en varken thans voor het middaguur genuttigd dus ik kon wel even een vleselijke oppepper gebruiken tijdens werk.

Bij binnenkomst krijg je meteen een goed gevoel. Nette tent, twee kebabrollen al draaiend voor de kebabkachel. Een vriendelijk echtpaar die de broodje maakt. Dit kon wel eens wat worden…

Nadat het broodje werd opgediend was ook de eerste indruk prima. Klein broodje, maar goed gevuld en het geheel oogt gewoon goed. Gekruid vlees vers van de rol, brood vers, sla vers. Twee tubes saus. Beiden ietwat mild maar dat kwam waarschijnlijk omdat ik al een heel weekend grote hoeveelheden zelfgemaakte Terrorknoflooksaus naar binnen had gegoten en die is nou eenmaal moeilijk te overtreffen.

In de Amsterdamstraat vind je dus naast een hoop praktische winkels zoals de Action, de Blokker, een fietsenwinkel, een Poolse winkel, een eurowinkel en een dierenwinkel ook een prima kebabzaak.

Nadeel blijft wel de prijs, want voor 3,50 krijg je een babybroodje. Met veel vlees, dat wel. En de verdeling is matig met aan het eind alleen maar sla. Gelukkig zag ik al tijdens het observeren van de kebabsnijder dat er eerst alleen sla in het broodje werd gestopt. Daardoor kon ik er mooi op inspelen en heb ik het overvloedige vlees dat uit het broodje viel laten liggen zodat ik op het eind met het bijgeleverde vorkje alsnog een vleesrijk eind had. Ondanks het feit dat ik nog drie kwartier door de regen moest fietsen stapte ik met een goed gevoel op mijn fiets.

Lunchroom Pasa, Amsterdamstraat 52.

https://www.google.nl/maps/place/Amsterdamstraat+52,+2032+PS+Haarlem/@52.3787738,4.6479202,17z/data=!3m1!4b1!4m2!3m1!1s0x47c5ef67a85aa56f:0xf1ed3c4a5361511e?hl=nl

Tags: · , ,

5 reacties tot nu toe ↓

 • 1 Jan Beton // mrt 25, 2010 at 20:29

  Klinkt als een lekker tussendoortje

 • 2 Hein // mrt 28, 2010 at 23:25

  Klinkt als flinke druk op mijn rozetje…

 • 3 Koos. // jun 19, 2010 at 10:52

  Heb hier zojuist een broodje vandaan gehaald en lijk er wat meer over te spreken. De salade, het vlees en de saus waren precies goed verdeeld. Goed gekruid vlees, verse salade en saus op een lekker vers knapperig broodje. Ik kon kiezen uit lams of kip, ik koos voor het dure maar lekkere lammetje. €4- wou de beleefde man in zn oranjeshirt ervoor hebben, en dat heb ik ‘m gegeven want het was het waard. Een nette tent, aardige mensen én de niet te vergeten, goeie kebab! De moeite waard, mocht je in de buurt zijn.

 • 4 Onur // sep 2, 2010 at 00:30

  Ik heb hier ook een broodje doner gehaalt, het was heerlijk. Ik vond het heel erg lekker. Ik heb bij meerde tenten een broodje gehaald maar lunchroom pasa was en is zeker en blijft ook een goede en een speciale tent voor mij. Zeker een plek om terug te keren!

 • 5 Kapsalon // okt 10, 2013 at 14:25

  Ik ben heel na het van jullie reacties! ben stoned en het net kapsalon besteld. ben erg benieuwd of het zo lekker is al jullie zeggen! yum yum!

Reageer