KEBABREPORTERS

De site waar het allemaal om draait.

KEBABREPORTERS header image 2

Zoektocht naar het onbekende in Barcelona

25 november 2010 door Peter Schaap · 1 reactie

Weken voordat collega Bas richting de Catalaanse hoofdstad toog om te genieten van deze fraaie stad, waren de heer en mevrouw Schaap al in Barcelona om wat cultuur op te snuiven en laatste zonnestralen mee te pakken op la playa. Na een eindeloze zoektocht naar een fatsoenlijke eettent belandde ik op zondagavond laat bij een kebabtent.

20:00 uur. We staan naast het hotel voor de metro-uitgang van station Liceu op de Ramblas. Tijd om te eten bij een leuk Spaans tentje. Geen toeristenvoer dus. En geen tapas want dat hebben we de vorige avond al gegeten.

21:10 uur. Het is inmiddels meer dan een uur geleden dat we ons hotel verlieten om onze rammelende magen te voorzien van wat Spaande lekkernijen. Menig avondshop lopen we langs en de verleiding om een koud blik bier te halen wordt steeds groter. Ik hou me in, we moeten immers spoedig hét restaurant tegen het lijf lopen. Geen flauw idee wat we zoeken, maar soms moet je iets zien voordat je weet wat je precies zoekt.

22:20 uur. Weer ruim een uur later en twee avondwinkel biertjes verder hebben we nog steeds niet gevonden wat we zoeken. Wel komen we stomtoevallig uit bij Plaça Espanya waar elke avond avond ‘a really nice fountainshow is’, aldus de hoteldude. We scharen ons tussen de flitsende Japanners en schreeuwende Amerikanen en kijken, fotograferen en drinken de laatste druppels bier. Really nice hoor.

Hoewel ik tijdens de zoektocht in de overtuiging was dat we een rondje liepen in de hotelbuurt rond La Rabla, waren we via de wirwar aan kleine straatjes zo ver weggeraakt van ons hotel dat het zeker nog een uur teruglopen was. Tijd om de metro te nemen naar bekend terrein. Er moest tenslotte nog steeds gegeten worden.

23:30 uur. Metrostation Liceu naast het hotel. Terug bij af. Lege maag present. Mevrouw Schaap is over haar honger heen en wil de zoektocht staken. De leegte in mijn maag was zojuist tijdelijk gevuld door blikken bier maar inmiddels echoot mijn rammelende maag nog harder door de kleine straatjes rond de Ramblas.

Aan het begin van onze zoektocht waren we bij het plein Rambla del Raval op meerdere kebabzaken en Arabische winkels gestuit. Jaren terug at ik daar al eens een prima broodje. Maar aan het begin van de avond wilde ik verder zoeken naar iets anders dan kebab. Nu was ik wanhopig dus de keuze viel al snel op Kapadokya.

23:45. Het broodje. Vol met standaard persvlees. Goede verdeling bijna tot het laatste moment. Er kan wat meer saus op maar ze hebben spuitflacons met sauzen die ze blijkbaar alleen aan vaste gasten of locals geven. Jammer dan. Alsnog een bovengemiddeld gemiddeld broodje. Niks bijzonders, maar wel lekker. Hoewel het plein en de buurt eromheen doen vermoeden dat het de Arabische buurt van Barcelona is, schenken ze wel gewoon flessen bier. Nee, niks op aan te merken deze tent.

Uiteraard eet je in Barcelona gewoon paella, tapas en vis tussen de locals in leuke typisch Spaanse tentjes als Romesco, maar voor de afwisseling is dit geen verkeerde keuze…

https://www.google.nl/maps/place/Carrer+Ample,+53,+08002+Barcelona,+Spanje/@41.3813802,2.1806494,17z/data=!3m1!4b1!4m2!3m1!1s0x12a4a2ff42837943:0x8663b8bbc958996?hl=nl

Tags: · ,

1 reactie tot nu toe ↓

  • 1 Bas // nov 26, 2010 at 08:59

    heeee…ik heb deze tent wel gezien maar ben er niet binnen gestapt. Misschien de volgende keer als ik er ben..

Reageer