KEBABREPORTERS

De site waar het allemaal om draait.

KEBABREPORTERS header image 2

Haarlems ongenoegen deel 2.

23 november 2010 door Jan Beton · 16 reacties

Zo. Daar zijn we weer. Wegens iets dat ik maar zal afdoen als “omstandigheden” even een tijdje geen aandacht gehad voor kebab. Toch zeker een maand. Voor sommige onder ons valt dat best mee, maar gezien mijn normale kebabconsumptie een behoorlijke tijd. Ik werd dus ineens wakker, kwam erachter dat ik weer een droom minder had en de wereld weer een tintje zwarter gekleurd was (nee, niets met huidskleur te maken). Ik had zin om mensen pijn te doen, heel erg pijn, en in kebab. Dat laatste leek me het vriendelijkst en het meest haalbaar. Dat zou het gaan worden dus.

(Over dromen gesproken… Ik moest even aan een stukje tekst van een klein Brits bandje denken, dat volgens mij vroeger wel eens een hitje gehad heeft :
“…Catch your dreams before they slip away
Dying all the time
Lose your dreams
And you will lose your mind.
Ain’t life unkind?”
Heb het nummer, in een andere versie, de laatste tijd best veel geluisterd, vandaar)

Omdat ik al geruime tijd, ondanks enig speurwerk, geen nieuwe tenten weet te vinden besloot ik op safe te spelen, en eerder door mij als goed beoordeelde tenten te bezoeken. Om er achter te komen dat ze deze keer tegen vielen. Niet in de laatste plaats omdat ik bij twee zaken kipkebab kreeg. Niets tegen kipkebab, als je kunt kiezen. Sinds wanneer is kipkebab de nieuwe standaard kebab? Heb ik wat gemist? Goed, ik hou, eerlijk is eerlijk, van elk dood dier. Maar om maar eens een bekende uitspraakt te quoten : “All dead animals are equal but some dead animals are more equal”. Dat dus. Waar is de tijd dat je als leuke geste ook voor kip kon kiezen naast het standaard broodje dood dier? Waarom wordt ons kip nou door de strot geduwd? Hebben we hier om gevraagd? Heeft de Keuringsdienst van Waarde dit in gang gezet? Zijn de kebabsnijders nu massaal bang voor varken in hun kebab? Ik ben het niet eens met de gang van zaken, ik wil kiezen, en als ik niet kan kiezen wil ik standaard rund, of een ander groot beest, en als het toch kleine beestjes moeten zijn volstaat een lammetje. En dan eigenlijk, zoals Kurt het ooit zo treffend wist te zeggen : “Lamsvlees, gezouten door de tranen van het tien jarig meisje dat het lammetje de fles heeft gegeven”. Tot zover de kip, en 3 tegenvallende kebabervaringen.

Om mijn hierdoor gestegen kebabbehoefte te gaan bevredigen zou het slim zijn naar de Dappermarkt te gaan. Of Ibo’s. Een goed broodje eten en als een tevreden Jantje weer naar huis vertrekken, het kan zo simpel zijn. Maar waarom zou ik slim zijn? Ik was nog steeds boos op de wereld en had nog een appeltje te schillen met een zaak in Haarlem. Het was er tijd voor.

Op naar EminOglu dus. Nog steeds de te zachte broodjes, maar dat zal dus een kwestie van smaak zijn. Ik heb ze liever iets krokanter. De verdeling was deze keer wel goed. Verder zou ik mijn hele beschrijving van eerder kunnen quoten, maar dat ga ik niet doen. Genoeg vlees ook. 4 Euro schade. Goed toch? Wederom een van de vele (goede) standaard broodjes waar deze site vol mee staat. Klaar? NEE! De mensen achter deze zaak vonden het nodig om allerlei verwensingen, bedreigingen en warrige verhalen als reactie op mijn vorige verhaal te geven. Dat staat ze vrij, al kan het natuurlijk ook iets anders, wat meerdere kebabsnijders -gelukkig- al bewezen hebben. Ja, dan vraag je er dus om. Dan ga ik terug, en verwacht ik heel wat. Maar dan ook echt heel wat. Een broodje waar je geil van wordt, een broodje dat je alles om je heen laat vergeten, een broodje kebab als nieuwe hippe drugs. MAAR GEEN STANDAARD BROODJE! Ik wil dan dingen er op die het verschil maken. Maar zelfs iets kleins en simpels als een pepertje zat er niet op. Sodemieter een eind op zeg. Als ik een sterrenrestaurant met een snackbar vergelijk, dan heb je recht van zeiken. Maar als ik niet zo te spreken ben over een standaard broodje, en zelfs dat viel nog mee, moet je je dus gewoon achter de oren krabben en misschien wat doen met de puntjes van kritiek. Ze hebben niet de beste broodjes van Nederland, zelfs niet van Haarlem, ze hebben gewoon het welbekende standaard broodje. Niets mis mee, waar voor je geld, het doet wat het doen moet, maar daar neem ik bij deze tent dus geen genoegen mee. Niet meer. En dan hou ik me nu nog in. Ik heb even geen zin meer in boos zijn. Laat dit een waarschuwing zijn voor alle andere boze kebabsnijders, we komen terug en beter maak je dan alles waar. Zo niet, dan hou je je gezeik beter voor je. Er is niemand met meer verstand van kebab dan wij, dat weet ik vrijwel zeker, dus boos worden terwijl je standaard broodjes verkoopt gaat niet werken. Echt niet.

https://www.google.nl/maps/place/Nagtzaamstraat+3,+2032+TD+Haarlem/@52.3805844,4.6517823,17z/data=!3m1!4b1!4m2!3m1!1s0x47c5ef614ac07ea1:0x93b17dae5a28258f?hl=nl

Tags: · , ,

16 reacties tot nu toe ↓

 • 1 Bas // nov 23, 2010 at 17:06

  Waaaaaaahahahahahahahaaaaa!!!

 • 2 Kurt // nov 23, 2010 at 18:14

  oehhhh

 • 3 Delicatesther // nov 24, 2010 at 01:39

  Hahahahaha!

 • 4 peter sheep // nov 24, 2010 at 11:06

  ik snap best dat je depressief bent maar als er een normaal broodje wordt geserveerd waar niks concreets over te zeiken valt waarom dat zo’n zeikstuk.

 • 5 Jan beton // nov 24, 2010 at 11:25

  Staat volgens mij gewoon in het verhaal, het waarom…

 • 6 Bas // nov 24, 2010 at 14:04

  peter is zn kebabtouch verloren, schrijnend hoor.

 • 7 peter sheep // nov 24, 2010 at 14:28

  wederom een zeikstuk over een standaardbroodje. nergens voor nodig naar mijn idee. maar goed, leuk verhaal hoor, dat dan weer wel. maar het lijkt nu een beetje alsof je een zeikverhaal schrijft omdat jij toevallig al weken chagrijnig bent. daar kan deze zaak niks aan doen natuurlijk…

 • 8 Jan Beton // nov 24, 2010 at 15:21

  Zal ik het nog een keer uitleggen? Als iemand mij meent te moeten bedreigen, of verwensingen naar mijn hoofd slingert… Dan verwacht ik dus een godverredomme goed broodje, geen standaard broodje. het is niet mijn gewoonte twee keer over dezelfde zaak te schrijven. Verre van. Maar als ze er zelf om vragen, ja, dan wel. Ik ben trouwens niet depressief vriendelijke vriend van me, ik ben gewoon boos. Dat is wat anders. Het punt dat ik probeerde te maken : Als jij doet alsof je de beste broodjes van Nederland verkoopt terwijl dat niet zo is, dan vraag je er om. En ik ben toch positief over hun broodjes? Op een paar puntjes na? Maar ik trek hun reactie’s gewoon slecht, maak het waar dan, laat me stijl achterover slaan, maar kom niet aan met een standaard broodje.

 • 9 Jan Beton // nov 24, 2010 at 15:24

  Oh, en qua kip, ja, daar wil ik gewoon even over zeiken ja, rot op met je rare kleine fladder beesten :)

 • 10 peter sheep // nov 24, 2010 at 16:51

  ja snap je wel maar snap hunnie nu ook wel als ze ietwat geïrriteerd zijn. het komt over als een negatief verhaal terwijl het gewoon een standaard broodje is waar alleen op aan te merken valt dat het niet bijzonder is. en vorige keer was dat ook al zo. maar goed. laten we erover ophouden en kijken welke dreigementen er nu weer worden geuit. ik ga iig niet met me kebabshirt die zaak in…

 • 11 Bas // nov 24, 2010 at 16:52

  als je je shirt aantrekt, krijg je misschien wel een VET GOED BROODJE KEBAB…..of een mes in je buik, dat kan ook natuurlijk.

 • 12 peter sheep // nov 24, 2010 at 16:52

  al deze commotie heeft er wel voor gezorgd dat ik ook maar weer in de pen ben gekropen moet alleen nu bij me schoonschaapouders eten dus laad hem morgen wel ff op…

 • 13 Jan Beton // nov 24, 2010 at 19:09

  Jan Beton kebab, klinkt goed. Beter dan kip. En we zijn een stel zeikerds, dus als er eens wat aan te merken is op een broodje zul je het horen ook. Maar reageer dan wat creatiever dan met bedreigingen te komen, wij zeiken ook redelijk creatief naar mijn mening.

 • 14 Peter Schaap // sep 1, 2011 at 13:28

  Hoewel ik geen oude broodjes koe uit de sloot wil halen toch even een update. Na alle commotie besloot ik hier maar eens te gaan eten voordat ik aan mijn visavondsessie begon. Ondanks de afwezigheid van een rol toch een broodje besteld. “Alles erop.” Klaargemaakte broodje meegenomen naar een bankje in de zon. Folie open: enorme berg vlees maar geen saus te bekennen. Opgebakken vlees van wat ooit een geperste rol was, is vrij droog. Dat was dus al kut. Brood was ook droog en uitgescheurd. …Eten, eten eten…. Nog steeds geen saus. Uiteindelijk bleek alle saus bij de overigens verse sla(sla, komkommer, tomaat) te zitten. Laatste happen waren pittige saus, sla en restjes vlees. Restant heb ik aan de eenden gegeven. Kortom bijzonder matig broodje dat potentie heeft een gemiddeld broodje te worden voor een te hoog bedrag. 4 euro, zonde geld, Gelukkig ving ik 2 mooie snoekbaarzen later die avond….

 • 15 Peter Schaap // sep 1, 2011 at 13:31

  Oh en één van de kebabsnijders staat/stond in het weekend altijd bij chefs burger ’s nachts hamburgers en frietjes te bakken…

 • 16 Bas // sep 2, 2011 at 10:43

  wat kut allemaal jongens, ik wil naar duitsland

Reageer