KEBABREPORTERS

De site waar het allemaal om draait.

KEBABREPORTERS header image 2

Warschauwer Strasse

30 juli 2009 door Peter Schaap · 1 reactie

Prima broodje en vooral een mooi uitzicht

Prima broodje en vooral een mooi uitzicht

Hier even een kort kebabberichtje. Ik woon tegenwoordig ver van de bewoonde wereld om aan mijn kebab- en drankprobleem te werken. Helaas is daar geen internet dus logischerwijs komen er ook geen nieuwe berichten op mijn kebabblog. Mijn redacteuren lijken inmiddels succesvol te zijn afgekickt dus ook zij brengen weinig nieuws…

Berlijns broodje nummer zoveel

De tent van het plaatje hierboven bevindt zich op ongeveer 77 meter van de toko uit twee posts geleden. Op een hoek in de Warschauwerstrasse, Friedrichshain. Naast een slager, waarover zometeen meer.

Het broodje valt verder weinig over te zeggen. Een gemiddeld Berlijns broodje. Geheel volgens de trend iets te veel sla maar verder prima. Standaard geperst vlees. Frietjes waren niet echt bijzonder. Voor vijf euro heb je een broodje, wat patat en een halve liter Berliner Kindl.

Geen toptent dit maar de locatie is erg gunstig. Als je buiten zit heb je volop zicht op alle mooie lokale Berlijnse en toeristendames die langs paraderen.

Aan de andere kant van de straat zit trouwens ook nog een kebabzaak waar we op een zekere ochtend hebben gegeten. Eigenlijk hetzelfde broodje, niet bijzonder, wel prima en met 2,50 een eerlijke prijs.

Tip

Dan nog iets over de slager naast de kebabbar. Als je een Berlijns dieet van kebab zat bent dan is deze winkel vol dode beestjes echt een aanrader. Voor wat losse euro’s serveren ze daar heerlijke Duitse maaltijden. Schnitzels met rode kool en aardappelen. Of Boulette(Typisch Berlijns), doperwten, boontjes en aardappels. Dit alles geserveerd met een flinke lading jus.

Echt borden die je doen denken aan grootmoeders. Het zijn dan ook oude dames die waken over de enorme pannen met vlees, groenten en aardappels en die je vriendelijk je bord en de onvermijdelijk halve liter aanreiken. De klandizie bestaat voor 99 procent uit lokale mensen, jong en erg oud, wat op zich al een goed teken is. Ik zeg: Doen!

https://www.google.nl/maps/place/Warschauer+Str.,+10243+Berlin,+Duitsland/@52.5091442,13.4508643,17z/data=!3m1!4b1!4m2!3m1!1s0x47a84e5b0d519a07:0xe6cc8787121da0a4?hl=nl

Tags: · , ,

1 reactie tot nu toe ↓

  • 1 Bas // jul 31, 2009 at 08:24

    ik ga er binnenkort weer op uit om je blog te updaten met verse handels en wandels…mn excuses voor de lage frequentie…

Reageer