KEBABREPORTERS

De site waar het allemaal om draait.

KEBABREPORTERS header image 2

Utrecht, Cafetaria Croese

26 januari 2011 door Bert · 6 reacties

Als je aan het einde van de Croeselaan rechts van het grafisch lyceum doorloopt naar de gracht zit er aan het einde van de straat een heel klein cafetariatje. Zoéén met van die vlaggetjes. Dat geeft dus een legitieme reden om naar binnen te gaan.

Cafetaria Croese. Het snackbarretje is echt heel klein. Echt maar een paar vierkante meter. De verkoper moet ook telkens op een keukentrappetje staan om benodigdheden achter zijn neonmenulijst vandaan te toveren. Deze verkoper mag trouwens met trots de naam ouwehoer dragen. Ik kan me voorstellen dat als je hier redelijk in de buurt woont je naar deze snackbar gaat voor je friet omdat hij zo melig kan lullen. Ook mij wist hij naar binnen te praten. Bij het langs lopen vielen mij de vlaggetjes al op. Maar zag enkel shoarma op het menu staan. Dus stond op het punt door te lopen. “kom je alleen even kijken of kan ik je helpen” Ik zie dat je alleen shoarma hebt en geen kebab… “Kijk mn vlaggetjes! Kijk mijn spit!!! Natuurlijk verkoop ik kebab!” 1 broodje dan, hier opeten graag. “Ik ga een broodje voor je maken… Daar ga jij nog over nadenken op je terugweg naar huis!” Ondertussen ging er een turkse bol in de combimagnetron die tussen de rest van alle spullen was verstopt. Vlees kwam uit een plastic bak en ging op de bakplaat. Een volgende besteller werd ondertussen ook meteen wat kebab op zijn lahmacun aangepraat.  “Zal ik er wat uitjes bij bakken voor je?” Ja lekker. De verkoper ging tussendoor rustig ouwehoerend verder met het broodje en wat andere bestellingen. Een paar minuten later was het zover en kon ik gaan eten. Broodje in de welbekende kebabbak. Knoflooksaus in een apart bakje. Sambal uit de fles. Een vertrekkende klant werd bedankt voor zijn gezelligheid en de verkoper hoopte de volgende keer weer zo met hem te kunnen lachen. De klant had los van de bestelling geen woord gezegd toen hij binnen was.

Maargoed, genoeg geluld over de snackbar verder met het broodje. Het bleek kip te zijn. Kipkebab is iets dat ik vrijwel nooit eet dus had er geen moeite mee. Het was ook niet alsof er andere keuze was. Het broodje was uitstekend uit de oven gekomen. Het groenvoer was de bekende sla, tomaat, komkommer. En er was dus gebakken ui. Lekker. De knoflooksaus was opvallend sterk. Duidelijk zelfgemaakt. De sambal was flauw en dus vooral voor de sier. Al met al was het een gemiddeld broodje. Het vlees was iets droog maar wel lekker gekruid. Niet saai dus. Helaas kon de uitstekende service er geen echt goed broodje van maken. En toch voor een minisnackbar met kebab als bijproduct was het helemaal niet verkeerd. Op de terugweg moest ik er inderdaad nog even aan denken.

kosten 5 euro

Jutfaseweg 28
3522 HC Utrecht
030-2673515

https://www.google.nl/maps/place/Jutfaseweg+28,+3522+HC+Utrecht/@52.0762165,5.1203523,17z/data=!3m1!4b1!4m2!3m1!1s0x47c665f9e07e5845:0x6e682f4e6203d778

Tags: · , ,

6 reacties tot nu toe ↓

 • 1 Delicatesther // jan 26, 2011 at 22:36

  Krachtig verhaal! Moest hardop grinniken.

 • 2 Jan Beton // jan 27, 2011 at 02:41

  Mooi verhaal, maar… WEER KIP! Het wordt eens tijd dat we gaan uitzoeken wie of wat achter de opmars van die fladderende beesten zit, waarom is heel geleidelijk en min of meer stiekem het lammetje van zijn troon gestoten? Of zelfs de rollen met vlees waarvan je niet weet wat het ooit was? Tijd voor petities en demonstraties, ik heb liever dat de kip weer naar de achtergrond verdwijnt, als leuke 2e keus.

 • 3 Bas // jan 27, 2011 at 08:41

  leuk verhaal bertje….ik moest lachen

 • 4 peter sschaap // jan 27, 2011 at 13:51

  Mee eens!

 • 5 Norbert // jun 27, 2013 at 18:20

  Hoog tijd voor een update, Bert. Kom nog eens langs aan de Croesestraat 2a (dus niet Jutfaseweg) en proef de ALIBI: wat mij betreft het lekkerste broodje van Utrecht. De gezelligheid is er overigens nog altijd.

 • 6 rick // sep 7, 2014 at 15:06

  broodje ALIBI is verrukkelijk en de rest trouwens ook

Reageer