KEBABREPORTERS

De site waar het allemaal om draait.

KEBABREPORTERS header image 2

Een flink d’r aan broodje. Amsterdam, Jennifer.

28 januari 2011 door Jan Beton · 9 reacties

Zo, we zijn weer in het land der levende, geloof ik. Nadat ik gister van een lieve dame een kaartje voor een concert in de Melkweg kreeg, en van de lieve kassadame ook al niet voor het lidmaatschap hoefde te betalen zijn er geloof ik wel een paar biertjes in gegaan. Daarvoor trouwens ook al. Na het concert, dat volgens mij wel ok was, had ik dus behoefte aan kebab. Meer dan anders. Tijd voor een ouderwets flink d’r aan broodje. De lieve dame die ik al enige tijd telefonisch aan het lastig vallen was maar even opgehangen toen ik ergens een bord met kebab zag. Verrassend scherp van geest besloot ik er een foto van te maken, zodat ik me later nog zou kunnen herinneren waar ik geweest was. En ondanks dat er geen naam op te bekennen is dankzij mijn briljante foto skills werkt het toch, maar alleen doordat de achtergrond te herkennen is.

Amsterdam. Toeristenbuurt. Geen slim plan dus eigenlijk. Hoe heet het daar? Hekelveld geloof ik. De tent heeft Jennifer. Wat ook ongetwijfeld een lieve dame is. Natuurlijk betaal je de hoofdprijs voor een broodje. 5 euro. Wat ik zonder enige vorm, ook geen lichte, van protest betaalde. Stiekem een foto van het menubord gemaakt, geen flauw idee waarom. Het valt me nu trouwens ook pas op dat er niet eens een broodje kebab tussen staat. Lam praatje gemaakt met toeristen uit ehh, nou ja, uit het buitenland. Geen idee meer waar ze vandaan komen, of waar we het over gehad hebben. Broodje gekregen, En daar dan weer geen foto van gemaakt, geen flauw idee waarom niet.

En het broodje zelf? Geen sla, vlees waarvan ik niet zeker ben of het wel kebab was. Het zou me niets verbazen als het ander vlees was. Het smaakte naar sambal en knoflook. Goede pittige sambal. Knoflooksaus die ik vanmorgen nog rook. Een broodje dat heel erg naar meel smaakte. Had ik anders verwacht? Nee, natuurlijk niet. Niet daar, niet op dat tijdstip, niet in mijn toestand. Eigen schuld, dikke bult. Maar ach, er zat weer wat voedsel in mijn maag. Dat was alles wat ik nodig had.

https://www.google.nl/maps/place/Hekelveld,+1012+Amsterdam/@52.3777349,4.8954709,17z/data=!3m1!4b1!4m2!3m1!1s0x47c609c808b61c3d:0x709a7ddabab10ac5

Tags: · , ,

9 reacties tot nu toe ↓

 • 1 Fred // jan 28, 2011 at 14:08

  goed verslag!

 • 2 peter schaap // jan 28, 2011 at 14:19

  Is dat niet voor de Bitterzoet, tussen het station en die kuttent? Nooit geweten dat daar een kebabtent zat. Of verkoopt die avondwinkel/broodjeszaak kebab?

 • 3 peter schaap // jan 28, 2011 at 14:21

  Heeft Bas deze tent trouwens niet al eens gehad?

 • 4 Jan Beton // jan 28, 2011 at 14:25

  Tussen de Bitterzoet en het station ja. Op Jennifer niets gevonden hier, dus waarschijnlijk niet. Of misschien wel, ik weet niet uit mijn hoofd welke tenten er al op deze site staan.

 • 5 Peter Schaap // jan 28, 2011 at 16:33

  Niet? Ik ook niet…
  Maar is het nou die toko die tot laat bier verkoopt?

 • 6 Jan Beton // jan 28, 2011 at 16:38

  Geen flauw idee.

 • 7 Peter Schaap // jan 28, 2011 at 16:41

  https://www.kebabreporters.com/oraaanje-boven#more-1065

  dit zou hem kunnen zijn, weten we iig zeker dattie kut is…

 • 8 peter schaap // jan 28, 2011 at 16:50

  aangezien het vrijdagmiddag is en ik geen zin meer heb om te werken heb ik even gestreetviewed en het is inderdaad die toko die tot laat bier verkoopt bij de nieuwezijds.

 • 9 bas // jan 28, 2011 at 17:53

  hahaha, de Jennifer! verkoopt die kebab joh? nooit geweten

Reageer