KEBABREPORTERS

De site waar het allemaal om draait.

KEBABREPORTERS header image 2

Kebap Factory, Utrecht

3 oktober 2015 door Delicatesther · 7 reacties

Sandwich doner van de Kebap Factory

Het is een mooie dag vandaag. Ik besloot naar de moskee te gaan, in de religieuze overtuiging Mahir Kerim Timuçin  (vrienden mogen hem gewoon Marketing noemen) aan het werk te zien.

Want Marketing had plannen. Marketing had geld. Marketing had goede vrienden gemaakt met Allah en de bouwers van de moskee. Dus mocht Marketing een bescheiden 700 vierkante meter van de moskee hebben om dit te converteren naar een kebabzaak. Pardon, kebapzaak. De journey van de Utrechtse kebapliefhebber moet uniek zijn toegespitst op zijn of haar beleving. Aangezien de vrouw naast me één van de ‘fraps’ kebap overwoog, is het natuurlijk een kleine moeite kebap met een p te gaan spellen. Merkbeleving is key.

Marketing pakte het rustig aan. Slechts 500 kilo kebap werd weggegeven om de opening van zijn Kebap Factory te vieren. Nu was ik daar niet bij aanwezig, dus ik mocht €4,50 neertellen voor een broodje kebap. Nee, geen broodje trouwens, pardon. Een sandwich doner. 50ct extra om mijn sandwich te upgraden met feta, duidelijk een USP voor de Utrechtse markt.

De authentieke Turk gaat in de Kebap Factory hand in hand met de moderne moslim. De naam van de zaak suggereert een winkel waar ambacht de hoofdrol in neemt. Een strak interieur, personeelspetjes en MacDonalds achtige stripfiguurtjes op de televisies met het menu onderstrepen deze branding.

Het belachelijk grote spit met lamsvlees werd daadwerkelijk met een kebabmes gesneden, in plaats van met de verwachtte snijmachine of kebaprobot. Als ik door naar de saladebar te kijken nog niet had begrepen wat er allemaal in mijn sandwich kebap ging, zou Marketing me dat rustig uitleggen door middel van een placemat. De klant is sultan, zullen we maar zeggen.

De dame die mijn sandwich kebap voor me maakte smeerde de ene kant van mijn verse kwart Turks brood in met iets wat knoflooksaus had moeten voorstellen, maar naar honing-mosterd saus smaakte. De andere kant besmeerde ze met een sambal die zo flauw was dat Gordon er nog niet om zou kunnen lachen. Lamsvlees er op. Vervolgens het groenvoer: sla, ui, tomaat, komkommer, kool, wortel, peterselie. Het was zo fris en knapperig dat Albert Heijn er ten minste zes bijvoegelijk naamwoorden voor nodig zou hebben om het te omschrijven. Nog een kwak honing-mosterdknoflooksaus, een schep verkruimelde feta en ik mocht plaatsnemen bij één van de 200 zitplaatsen.

Het broodje was uitstekend. Ik vond de sauzen veel te zoet en niet pittig, maar verder kan ik niets negatiefs over het geheel zeggen. Voor mijn vertrek vroeg Marketing me nog snel wat ik van mijn sandwich doner vond. De KPI’s heeft hij hoog in het vaandal. Ik opperde mijn kritiek over de sauzen. Marketing zou het doorgeven. Ik ben benieuwd of hij er een white paper over zal schrijven.

https://www.google.nl/maps/place/HDV+Utrecht+Ulu+Camii+Moskee/@52.0918694,5.1040977,17z/data=!3m1!4b1!4m2!3m1!1s0x47c66f68ba5543a3:0x973f83dbda8f02db?hl=en

Tags: · , ,

7 reacties tot nu toe ↓

 • 1 Bert // okt 4, 2015 at 10:54

  Een kebapzaak als geloofshuis… stijl!

 • 2 jelle // okt 4, 2015 at 17:24

  Hoe kom je bij de naam Mahir Kerim Timucin.Bekir is de eigenaar,en een hele goede vriend van me.Dus in dit geval kloppen de gegevens niet. De zelfgemaakte sausjes smaken lekker.zo te blijken smaken verschillen. Het s een trendy zaak waar het niet alleen draait om vlees. Maar lekkere ontbijt, gebakjes, koffie en turkse koffie op zand niet te vergeten. Lekkere maras ijs voor de kenners, kunefe,meze en ik kan zo doorgaan. Dus pak een terrasje zou ik zeggen. De zaak heeft niets met het geloof te maken. De eigenaar Bekir huurt de ruimte van de moskee. Dus laten we dit ook zo gescheiden houden in de opmerkingen.

 • 3 Senay // okt 5, 2015 at 19:02

  Leuk beschreven maar zit wel een fout in berichtgeving. De eigenaar is niet Timucin, maar is Bekir Ayhan.

 • 4 Jan Beton // okt 6, 2015 at 18:06

  Ik voel me toch geneigd even te reageren : Het is inderdaad niet de eigenaar. het is een (woord)grapje, met een verzonnen naam. Die af te korten is als Marketing. Omdat er aardig wat marketing achter deze zaak lijkt te zitten.

  Neemt niet weg dat ik niet kan wachten tot hier zelf een broodje te gaan eten, ik ben benieuwd!

 • 5 Sluis // okt 24, 2015 at 13:56

  Report vertelt helaas nauwelijks over de kwaliteit van het broodje. Als fervent broodjes eter is dit verre weg en van de beste broodjes die ik ooit heb gegeten in Nederland.

  Het broodje is eindelijk weer eens geen Turkse bol laten, maar een groot gesneden stuk Turks brood, en natuurlijk even onder de grill. De knapperige verschillende groenten zijn onzettend lekker en een verademing met al die andere zaken die alleen wat sla dumpen op een broodje. Het vlees wordt mooi bruin gegrild aan het spit, met het mes eraf gesneden en is lekker knapperig en sappig. Op mijn broodje had ik ook nog eens feta genomen, een grote schep vol mer kleine stukjes feta over het broodje verdeeld. Ook bieden ze vers gewokte groenten aan voor erop, dat neem ik de volgende keer :)

  Enige minpunt vond ik de saus, de gele en zoete knoflooksaus is geen succes. Bied in plaats hiervan bijvoorbeeld lekkere Turkse tzatziki (Cacik) aan, doen ze ik Duitsland ook vaak. Niettemin vind ik dit een geweldige nieuwkomer en doen de broodjes mij sterk denken aan de (mijn) toppers in Duitsland. Het grote verschil is dat deze zaak voor mij letterlijk om de hoek ligt, 200 meter te voet. Veel smullen dus :D

 • 6 Lex Vanderwal // jun 25, 2016 at 21:51

  Beetje off-topic, maar deze zaak verkoopt ook een paar soorten mezze (Turkse tapas). Hummus, baba ganoush etc, geserveerd met een enorm stuk vers brood, voor minder dan €3. Even goed als in de beste Turkse restaurants van Nederland. Service is trouwens erg vriendelijk.

 • 7 Willem // sep 9, 2018 at 16:11

  Kwaliteit is flink achteruitgegaan
  Ik zal er nooit meer heen gaan

Reageer