KEBABREPORTERS

De site waar het allemaal om draait.

KEBABREPORTERS header image 2

IJmuiden

28 juni 2010 door Jan Beton · 7 reacties

Dan mag het nog zo warm zijn. Dan mag Nederland nog zo door zijn naar de kwart finale. Het blijft maandag. En om mijn waarde medeschrijfster Delicatesther te quoten : Ik haat maandag. Niks mooi begin van de week, ik doe daar niet aan. Zo ook vandaag niet, een dag die begon met door mijn drie wekkers heen slapen. Een mooi weekend gehad, met verre familie die ineens een stuk minder ver is. Blijkbaar was ik vrij druk met het verwerken van de indrukken die dit weekend achter gelaten heeft, anders zou ik wel op tijd wakker geworden zijn.

Goed, maandag dus, te laat op het werk, (ik moet echt mijn best gaan doen dit niet te vaak te laten voorkomen, ik geloof dat mijn baas er een beetje genoeg van heeft) veel te doen en dan ook nog proberen op tijd thuis te zijn voor de wedstrijd. Allemaal dingen waar ik even niet op zat te wachten. Ik dacht nog even terug aan het weekend, aan de positieve reacties op mijn kebabshirt, van de pompbediende van het tankstation tot de familie (Shirt is gewoon te bestellen! Doe dat! Help deze site te supporten! Bestel hem desnoods in het Oranje, we zijn weer een ronde verder!) en de speciaal voor mij gekochte kebabspiezen voor op de bbq. Niet de kebab zoals wij die kennen, maar echte kebab zeg maar. Maar toch erg lekker! Maar daardoor dacht ik dus weer aan kebab, en dan weet je het wel : Dat wordt weer een broodje halen. Er zat dus niks anders op dan een tandje harder te werken zodat er tijd overbleef om nog even ergens een broodje te scoren.

Omdat mijn werk mij in IJmuiden gebracht had en ik daar enige weken geleden een kebabvlag gespot had die mij tot dan toe nog niet opgevallen was leek me dit ook een uitgemaakte zaak. Daar zou ik dus een broodje gaan halen. Sorry Peter, had je maar eerder moeten zijn! Vraag me niet hoe die tent heet, daar heb ik helaas niet op gelet. Het is een Turkse bakker op de Kennemerlaan. Juist, dezelfde straat waar die andere tent zit, die van de bbqkebab. Het terras voor de deur was druk bevolkt, een goed voorteken. De kebabrollen waren afwezig, dus gelijk een slecht voorteken. Ik liet me er niet door weerhouden. Voor een schappelijke 3 euro bestelde ik een broodje. De kebabsnijder (al viel er dus even niks te snijden) ging aan de slag met een broodje en maakte er werk van. Met enige precisie werd er na de saus sla in gedaan. En dan ook echt precies. Komkommer er in, toch weer een plakje er uit, het leek net een echte chef-kok. Aan aandacht voor het broodje geen gebrek. Het vlees in de bak werd eerst nog even goed gehusseld voor het het broodje in ging. Daarna werd er nog gevraagd of ik er nog wat saus overheen wou. Netjes! En natuurlijk koos ik voor de extra saus. Mooie verdeling dus.

Tijd om te eten. Het broodje was naar mijn mening te hard, ik heb liever nog iets zachtere broodjes. Het vlees was vrij lauw, maar dat maakt met de huidige temperaturen niet zo heel veel uit natuurlijk, maar toch een aandachtspuntje. Vrij grof gesneden vlees, er zaten echte brokken tussen, maar dat vind ik niet erg. Goed pittige sambal, heerlijk. Vooral het gloeiende lippen gevoel na afloop. Knoflooksaus met een beetje extra, niet qua knoflook maar wel qua kruiden, en sauzen maken het verschil. Niks mis mee. En toch was ik niet helemaal tevreden over dit broodje. Ik denk dat dit komt omdat de tent er (waarschijnlijk) nog niet zo lang zit. Om in WK termen te blijven : Ik denk dat ze er nog een beetje in moeten groeien. Ik wil draaiende spitten zien en betere broodjes. Maar wel voor deze prijs. Ja, ik denk dat deze tent er wel komt, ik zal er over een maand of wat nog wel eens terug komen, kijken of het dan al beter gaat.

https://www.google.nl/maps/place/Kennemerlaan,+IJmuiden/@52.4601726,4.6093768,17z/data=!4m2!3m1!1s0x47c5f1c8e32e3445:0x35d45d4333282c21?hl=nl

Tags: · , ,

7 reacties tot nu toe ↓

 • 1 Bert // jun 28, 2010 at 18:00

  godsamme wat is deze maandag een Wu Tang nigga thats whats up maandag!!!!!

  zelfs geen broodje…

 • 2 peter schaap // jun 28, 2010 at 18:41

  Mijn maandag verliep ook al zoals een maandag doorgaans verloopt.Los van het feit dat buiten werken met 30 graden niet ideaal is voor een witje zoals ik ging ook alles mis.

  Maar dit klinkt goed. Ga er binnenkort zeker eens kijken. Heb er laatst al Turks brood en andere deegwaren gehaald en dat smaakte prima!

 • 3 Kees // jun 29, 2010 at 01:36

  Je hebt er ook eentje @ zeewijkplein, ook 3 euro en het proberen waard.

 • 4 Fredje // jun 29, 2010 at 11:02

  Is er toch nog iets goeds in IJmuiden dus?

 • 5 Delicatesther // jun 30, 2010 at 09:48

  Mijn maandag was… apart. Het was om te beginnen een leuke dag, wat op maandag eigenlijk bijna altijd een onmogelijkheid is… Ik moet ook maar weer eens aan de kebab, is ook al weer ff geleden.

 • 6 peter sheep // okt 3, 2010 at 11:18

  aangezien mijn zus op twee minuten lopen van deze tent woont van de week ff een broodje gescoord. draaiend spit present. broodje is gevuld met flink wat vlees, goede saus, ietwat weinig alleen en wat casual salad erbij. voor drie euro een prima keuze al zeg ik het zelf!

 • 7 jan // okt 20, 2010 at 22:44

  zoo egt top,
  die bakker/doner zaak verkoopt van alles, en ik kreeg ook lekker baklava aangeboden.

  voor 3euro zo een groot broodje met vlees, hoe kan je dat er van maken?

  en het smaakt ook heerlijk…

  het is een perfect aanrader, trouwens je kunt er ook van te voren bestellen, en zonder te wachten afhalen: kennemerlaan 150
  0255-795015

Reageer