KEBABREPORTERS

De site waar het allemaal om draait.

KEBABREPORTERS header image 2

Houten, Donfi

8 juni 2010 door Bert · 47 reacties

Vandaag besloot ik voor de verandering dat ik niet weer hetzelfde wilde eten als ontbijt. Je kent ze wel die bedrijfskantines. 3 soorten brood, pistoletjes. Beleg verpakt per plakje en de extra keuze tot een kroket of frikandel. Waarschijnlijk voldoende keuze voor de gemiddelde medemens maar als je net als ik niet voldoende hebt aan 2 sneetjes met kaas blijk je toch weer elke dag hetzelfde te vreten. Ik besloot wat nieuws te proberen

De plaats waar we het hier overigens over hebben is Houten. Naar mijn idee zeker een dorp wat in de top 5 lelijkste Nederlandse dorpen hoort te staan. Deze steriele agglomeraat van Utrecht bestaat uit vrijwel alleen maar te dure nieuwbouw huizen, fietspaden en keurig aangeharkte parken. Van die parken waar geen grasspriet de verkeerde kant op wijst en geen blaadjes van de bomen vallen. Mocht je een keer na een te gezellige bedrijfsbbq besluiten langs de slootrand te kotsen zul je zien dat dit de volgende ochtend is opgeruimd. Walgelijk keurig dorp dus.  Maar er was een mogelijk lichtpuntje in Houten. Die ene kar op het stationsplein die broodjes kebab verkoopt.

Ja, ook ik deel Jan Betons aversie tegen dit soort toko´s op wielen. Het idee dat de kebabsnijder zich met toko en al uit de voeten kan maken wanneer hij wil staat naar mijn idee garant voor mindere kwaliteit. Geloof me ik heb gezocht naar andere plekken in Houten om kebab te eten maar het internet en mijn welziende blik deden geloven dat dit niet mogelijk is. Hetgeen wat het dichtste in de buurt kwam was een broodje shoarma voor 6,50… NO WAY! Ik stapte op mijn brommer en scheurde naar het stationsplein Het Rond. Hier staat op maandag altijd zo´n Vietnamese loempiakar die kebab blijkt te verkopen. Donfi…  Op de zijkant van de kar staat waar hij de rest van de week staat. Kennelijk probeert deze vent zijn klanten toch en beetje vertrouwen in hem te geven. Ik bestel een broodje voor 3,50 en het broodje gaat onder de grill. Nadat deze lekker krokant was geworden word er vlees uit de bain marie geschept. Saus geflest. Sla gegrepen. Saus geflest. Vlees geschept en saus gespoten. Een uitgebreide verdeling dus. Ik besloot het broodje 10 meter verderop op een bankje op te eten en uit te kijken over dit lelijke stadscentrum. Gadverdamme… wat vind ik Houten smerig.

Maar dan nu het broodje. Ook dit blijken ze niet goed te kunnen in dit kutdorp. Het vlees was lauw/koud en ik had slechts 10 meter gelopen dus daar kon het niet aan liggen. Deze man had zijn best gedaan op de verdeling en ik had behoorlijke honger dus het broodje werd toch naar binnen gewerkt. Het broodje zelf en de sla waren goed maar verdomme man… koud vlees. Waarschijnlijk is het probleem dat deze toch vriendelijk ogende verkoper zijn broodje gewoon niet aan de man krijgt in dit elitedorp en daardoor enkel koud vlees uit de metalen bak schept wat te lang heeft liggen wachten op een klant. Tot mijn spijt moet ik jullie dus zeggen dat het hier nooit wat zal worden. Daar ging het laatste sprankje hoop voor Houten.

HUP

https://www.google.nl/maps/place/Het+Rond,+3995+Houten/@52.0347527,5.1698352,17z/data=!3m1!4b1!4m2!3m1!1s0x47c666f89102ca13:0xad9822f356834e80?hl=nl

Tags: · ,

47 reacties tot nu toe ↓

 • 1 Delicatesther // jun 8, 2010 at 10:55

  Houten zuigt. Er wonen ook voornamelijk vervelende mensen.

 • 2 peter schaap // jun 8, 2010 at 16:27

  haha mooi verhaal.

  loop inmiddels geloof ik vijf verhalen achter zo hard dat het gaat maar goed, hoe meer hoe beter….

 • 3 anita // jul 3, 2010 at 22:31

  hallo bert
  eerste vraag was de brood lekker?
  ten tweede je heb het helemaal opgegeten.
  ten derde wat weetje over doner kebab ???.
  1)Hoor eens meneer. vlees is goed op tempratuur. als het au bain marie hoger zet dan heb je een harde vlees.
  2) je doed koude saus n de brood en koude sla. wat voor invloed heef die dan op de vlees???
  kik je weet het al vlees word wat kouder.
  Ik haal ook mijn broodjes bij hem prima broodjes. lekkere turkse pizza’s
  . Over houten gesproken. Ik vind het ook een doode dorp. geen sosiale mensen
  dit wil de ik kwijd aan jouw
  gr
  anita

 • 4 jan // jul 3, 2010 at 22:46

  Hallo Anita, ooit van de letter t gehoord?
  En verder, tja, Bert weet waar hij het over heeft. Geloof me.

 • 5 anita // jul 5, 2010 at 08:08

  hallo jan
  ik ben niet ster in scheiven ik schrijv wel foud. Maar bert weet niet waar hij over heeft. Ik ga vande week nog een keer naar di donfi ik ga zelf kijken. die man geeft meer vlees dan waar er ook is

 • 6 Bert // jul 5, 2010 at 09:43

  Beste “anita”

  Of ik daadwerkelijk weet waar ik het over heb laat ik even in het midden. Wel kan ik met alle zekerheid melden dat het broodje dat je mij verkocht tegen viel. Ik zal dan ook niet terugkomen voor een second opinion. Succes met de rest van Houten

 • 7 anita // jul 5, 2010 at 15:35

  hallo bert
  Ik ben niet de verkoper van die toko. dus voor mij maak het niet uit of je trug komt of niet. het is niet mijn zaak.
  Ik zelf werk in catering . Ik zeg zelf ik koop ook daar broodjes. Die verkoper van doner die doet ijn best. Hij geef extra veel vlees. Over doner vlees al je het echt nog varmet houd dan droog het vlees uit . of je eet of niet het boeit mij verder niet.

 • 8 Jan Beton // jul 5, 2010 at 15:45

  Dag Anita, lees mijn laatste stukje maar, waarin ik probeer duidelijk te maken dat iedereen een andere smaak heeft. We stellen ook jouw mening op prijs, al zal ik persoonlijk eerder op de mening van Bert afgaan. ben blij dat jij het wel een goede tent vind, elke mening telt. Hoop dat je er nog vele broodjes mag eten, en het staat iedereen vrij die tent alsnog te proberen en zijn of haar eigen mening erover te vormen.

 • 9 Bert // jul 5, 2010 at 15:58

  Ik moet toegeven dat de verkoper idd zijn best deed. Het broodje was ook voldoende gevult. Helaas heb ik waarschijnlijk op alle andere punten een iets hoger referentiekader…

 • 10 Delicatesther // jul 5, 2010 at 22:54

  Mmmmm brootje kebab.

 • 11 jeroen // sep 7, 2010 at 15:37

  bert ga terug waar je vandaan komt en blijf daar lekker eikel

 • 12 Delicatesther // sep 7, 2010 at 17:35

  Kijk, dit soort constructieve kritiek kunnen we nu wat mee.

 • 13 Bas // sep 7, 2010 at 19:38

  IIIIIIIIIIIHHHHHHHHHHHHH….INTERNETBEEF! NEEEEEEEEEEEEEE……(doei, ik ga naar de shop)

 • 14 Bert kraker // okt 15, 2010 at 07:40

  Beste bert,

  Het broodje is inderdaad koud als je het broodje een uur bewaart, het is ook de bedoeling dat je hem meteen op eet. Waarschijnlijk ben jij zo dom dat jij niet weet dat eten koud word nadat je hem verwarmt.

  Ook leuk dat je een totaal eigen mening hebt over houten, en dan is het heel makkelijk om meteen het broodje af te kraken, dat is niet helemaal eerlijk. Jij kan nog veel leren in het schijven van een recensie over donfi.

  Nog veel succes met je volgende broodje kebab, hopelijk hebben ze die, in die kutdorp waar jij woont wel “lekkere” kebab die eeuwig warm blijft.

  @delicatesther

  Dat is net zo nutteloze reactie als “alle blonde mensen zijn dom”. Waarschijnlijk heb jij gewoon met een mongool gepraat(die nog maar net onder jou niveau is) en heb je daarbij maar meteen gedacht dat alle houten inwoners kut zijn.

  Ga terug naar je eigen plaats met je matties. Lekker kebab eten in de afgetrapte tentje om de hoek.

 • 15 Jan B. // okt 15, 2010 at 10:36

  Mensen in Houten zijn gevoelig, dat blijkt maar weer.

 • 16 alissa // okt 15, 2010 at 18:11

  Beste mensen. Houten is een dorp die je moet wennen. Ik kom uit grotere stad. Sins kort woon ik in houten. Het is wel stil . en buuren hebben nietks met je. Maar ja het wnt wel. Over kebab gesproken. Het is echt lekker. De ene toko die in het rond staat. Daar ben ik fen van geworden.
  Om eerlijk te zijn . Mijn heimwee gaat weg met zo 1 broodtje doner of turkse pizza. In mijn oude stad. was 4 donerzaak in mijn straat:((((
  Maar de smaak en kwalitijd is wel goed bij donfi .
  gr
  alissa

 • 17 Jan Beton // okt 15, 2010 at 19:47

  Je weet dat het ons opvalt als je onder 3 namen op je eigen zaak blijft reageren? Laat het rusten joh.

 • 18 Bas // okt 16, 2010 at 09:22

  WAAAAAAAAAAAAAAAAAAH!

 • 19 Ben Brak // okt 16, 2010 at 13:53

  prachtig :D

 • 20 Harry de Houtenaar // feb 1, 2011 at 10:14

  Geachte leveloos ding,

  Wat dat ding over houten zegt klopt niet. Ik heb hier een goede argumentatie voor!

  Dönner is lekker.
  Dat ene broodje ook
  De Kapsalon is ook lekker!
  Wisten jullie trouwens dat Donfi gebruik maakt van krokodillenvlees, maar ook de benen van de jonge olifanten.
  Houten is verder een top stad. Gezellig!
  Je kan goed zuipen in de Zwijger!! Trouwens is Houten geen dorp, maar een stad! joh! #$%@#
  Kom een keer langs en dan kan je zien hoe gezellig Houten is en hoe lekker ik ben.
  Je bent zeker een Rotterdammer!! Dat is pas lelijk. Ik hoop dat je blij met mijn argumentatie bent? Ik vind dit artikel niet bepaalt frivool.

  Met hele vriendelijke groeten van,

  Harry de Houtenaar!

 • 21 Bas // feb 1, 2011 at 11:46

  achterlijk figuur

 • 22 Ben Brak // feb 1, 2011 at 12:49

  whahaha

 • 23 peter sch // feb 1, 2011 at 13:47

  haha als er ooit een kebabboek komt krijgt houten een geheel eigen hoofdstuk…

 • 24 tim // mei 12, 2011 at 07:47

  trouwens donfi is niet de enige zaak waar ze kebab verkopen, je kunt op t rond vlak bij het station op de hoek ook kebab halen bij `la rond`. vind ik zelf altijd wel goeie kebab hebben!

  ja en inderdaad houten is een triest uit de kluiten gewassen vinex dorp, maar t kan er wel gezellig zijn :P

 • 25 Christoph // aug 14, 2011 at 16:37

  WTF Houten is het vetste dorp, altijd wat te beleven, veel jeugd, veel aardige mensen, veel vrije nauur (dat van alles aangeharkt enzo is echt de grootste bullshit die ik heb gehoord) Dus ga niet poepen over houten, het is keivet

 • 26 Tedje Agga // aug 15, 2011 at 07:13

  Haahaha wat goed dit….jammer dat ik het destijds gemist heb….HOutuhHHH de gekZZte.

 • 27 Houten, La Rond // nov 24, 2011 at 21:15

  […] Werken en daarnaast een opleiding volgen zorgt voor stress, haast en een uitstekend excuus om kebab te vreten. Ik had precies 1 uur tussen de deur op mijn werk achter me dicht trekken en het geven van een presentatie over vendor rating. Iets wat al lange tijd was uitgesteld moest vandaag dus gaan gebeuren. Ik zou een broodje gaan eten bij La rond in Houten. Een dorp waarvoor ik mijn liefde niet onder stoelen of banken steek. […]

 • 28 Captain Kebab // nov 24, 2011 at 22:22

  Ik ben wel nieuwsgierig geworden eigenlijk naar onze schizofrene kebabber in dat gare vinexdorp vol met dyslectische mensen.

  Ik ga zeker een second opinion maken!

 • 29 KebAppie // nov 24, 2011 at 22:58

  GE-WEL-DIG. Ik snap niet dat ik dit nog niet eerder heb gelezen. Ik ga kapot. En Anita, Bert kraker en Harry de Houtenaar: als je niet kan schrijven, schrijf dan ook niet. Schoenmaker blijf bij je leest!

 • 30 Barney // nov 27, 2011 at 05:09

  Hahaha, wat een genot om te lezen dit

 • 31 Jake // jan 18, 2012 at 11:27

  Donfi heeft de beste kebab van de wereld!!!!

 • 32 Jan Beton // jan 18, 2012 at 16:33

  Yep.

 • 33 tessa // sep 24, 2012 at 22:37

  yeppppp. lekker etenn. lekker kebab. ik heb honger….. Waar kan ik die ene donfi zaak vinden. ben benieuwt naar

 • 34 rustam // okt 21, 2012 at 22:20

  hoi allemaal donfi is mijn die enige vriend
  op het plein het rond staan maandag dinsdag
  ik wissel elke dag geld met hem praten

 • 35 Bas // okt 22, 2012 at 11:17

  mooi gezegd man

 • 36 Tedje Agga // okt 23, 2012 at 21:53

  hahhaha

 • 37 Demi // jul 16, 2013 at 17:43

  Jullie zijn dom dat je houten zo noemt ga lekker over je eigen dorp praatten want dit slaat nergens op en als je hier alleen komt voor doner dan ben je zielig dus ga dan lekker ergens anders heen waar het je dan wel bevalt

 • 38 Jochie // jul 16, 2013 at 19:20

  Ja echt he? Alles beter danHouten

 • 39 gert // okt 21, 2013 at 17:51

  Wat een sneu mannetje ben jij Bert ,, waar is Ernie..

 • 40 Captain Kebab // okt 23, 2013 at 11:32

  Ik denk dat Ernie fatsoenlijke kebab aan het eten is Gert. Met Samson.

 • 41 Houtenees // dec 17, 2013 at 18:46

  Afgaande op de volslagen ongefundeerde mening van Bert over het dorp Houten, laat mij veronderstellen dat de kebab van Donfi van de allerbeste kwaliteit moet zijn welke in heel nederland te koop is.

 • 42 Mark // jan 31, 2014 at 23:39

  Hee Bert,

  Ga jij lekker in je pleurisflatje zitten, mafkees. Niks mis met Houten en Donfi. Je lult echt onzin. Zeker een lelijk wijf thuis?

 • 43 Tedje Agga // feb 2, 2014 at 16:48

  Whahahahaa okee dat was gewoon een goeie comment, ik mag die Mark wel.

 • 44 anoniem // feb 27, 2014 at 18:22

  Wij thuis vinden de broodjes van Donfi erg lekker, zijn kraam is veranderd op een mooie manier en hij doet altijd erg zijn best. Laatst waren we de boodschappen vergeten en die gingen we doen terwijl hij onze lange bestelling klaar maakte, vond hij geen probleem. Ook geeft hij erg veel vlees in de broodjes en veel knoflook of groente als je dat wilt. Hij is altijd zeer vriendelijk tegen zijn klanten en herkent ze dan ook als ze terug komen. Wij proberen veel verschillende döner tentjes maar van die die wij hebben geprobeerd, blijft donfi toch de beste. Als je geen groente of knoflook lust en als je het dan vraagt of hij het er niet op wilt doen doet hij dat ook zonder probleem. Wij hebben Donfi aan al onze vrienden aangeraden en die vrienden zijn er ook zeer tevreden over.
  Wij zijn al meerdere keren bij Donfi geweest en wij hebben nog nooit koud vlees gehad…
  Maar ja, iedereen heeft zijn eigen smaak! (;

 • 45 Jan Beton // feb 27, 2014 at 18:34

  Ik vind dat bert nog een keer terug moet, ze doen zo hun best… Ik hoop er ook nog een keer te eten, helaas moet ik tegenwoordig zelden meer in het mooie Houten werken.

 • 46 Row // jan 10, 2015 at 12:54

  Donfi, heerlijke durum.
  Vanuit mijn werk halen we bijna 1x per week wel een durum.
  Hele aardige, beleefde man.
  De durum is daar heerlijk. Tuurlijk als je haalt en je wacht te lang met opeten dan word het koud, maar na een kwartier was mijn durum nogsteeds warm hoor.
  Ik zeg top tent en ik wil geen andere durum meer.

  En dat je houten zo afkraakt vind ik niet kunnen, wat doe je dan hier en zoek lekker werk in je eigen uit de hoogte gewassen dorp.
  Houten heeft gezellige wijken, buren zeggen elkaar vriendelijk gedag.
  Kijk als je er zelf niks van maakt moet je ook niet verwachten wat terug te krijgen.
  Houten (het rond) had in december gezellig een schaatsbaan waar bijna iedere dag wel wat te doen was.
  Er worden braderieën gehouden op het rond.
  Niks te klagen.

  Ga lekker de sfeer in je eigen kut woonplaats verzieken en doe dat niet in het gezellige houten.

  Adios flapdrollos

 • 47 Jan Beton // jan 11, 2015 at 18:40

  Echt he? Houten is te gek! https://www.kebabreporters.com/doner-center-houten/

Reageer