KEBABREPORTERS

De site waar het allemaal om draait.

KEBABREPORTERS header image 2

Gorinchem, Big Tasty Food

5 juli 2010 door Bert · 7 reacties

Afgelopen zaterdag werd in Gorinchem het hippiefestival gehouden. 60er jaren muziek. Vrouwen in bloemetjesjurken en heel veel gepimpte volkswagen busjes.  Een perfecte setting dus om lekker rond te waggelen en te genieten van de hittegolf. Dit alles verliep dan ook uitstekend tot de terugweg.  Na 200 meter rijden viel het mij op dat de auto wel erg naar rechts trok. De rechter voorband bleek lek en het reservewiel was er vorige maand al onder gelegd. KAK!

De ANWB werd gebeld en vervolgens moest er een uur gewacht worden aangezien we niet de enige bleken met autopech. Wat ga je doen als je een uur moet wachten  en niet weet of je überhaupt nog thuis gaat komen. Dan ga je proberen een broodje kebab te scoren. Nou ben ik totaal niet bekend in Gorinchem dus het was even zoeken naar een tent voor mijn broodje dood vlees. Na een paar minuten slaagde ik toch en stond ik voor Big Tasty Food. Niet bepaald de uitstraling van een kebabzaak maar aan de buitenkant van de zaak zag ik wel een spit afgebeeld dus moest dit waarschijnlijk toch gaan lukken. Ook binnen had deze tent een wat andere uitstraling dan normaal. Het rechter gedeelte was een ijssalon en er waren veel zitplaatsen. Het was duidelijk dat ze hier ook diverse andere soorten voer voorschotelen. Op de menukaart stonden dan ook diverse uitsmijters.  Wat naar mijn idee meer de specialiteit van deze zaak moest zijn.  Na een extra blik door de zaak constateerde ik ook dat het spit leeg bleek. Jammer, maar aangezien ik geen andere zaak wist en mevrouw Bert bij de auto op de ANWB stond te wachten besloot ik toch het risico te nemen en een broodje kalf te bestellen voor 4,50 euro.

Als eerste kan ik zeggen dat deze zaak een uitstekende service geeft. Vriendelijke bediening die nog even meld dat al het eten dat ze serveren vers en zelfgemaakt is. Ook de broodjes. Kijk dat is nooit erg om te horen en het broodje dat de oven in ging zag er inderdaad lekker uit. De rest van de bereiding was ook netjes. Bij de saus en het groenvoer werd er gevraagd of het voldoende was of dat ik meer wilde. Enkele minuten later liep ik tevreden met een goed gevuld broodje weer naar buiten. Na een tussenstop bij de Hema voor een worst voor mevrouw Bert liep ik terug naar de Auto. Halverwege zag ik op een pleintje opeens De Fontein een kleine Turkse specialiteiten zaak. Shit… deze zaak zag eruit alsof ze echt gespecialiseerd waren in broodjes kebab. Niet zoals Big Tasty Food die dat er ook nog eens naast verkoopt. Jammer dat ik die daarvoor niet gezien had. Iets voor de volgende lekke band dan maar. Ik vervolgde mijn weg naar de auto om daar op een bankje bij het haventje mijn broodje te verorberen.

Oke.. De kebabvraag van vandaag. Hoe had deze zaak het gedaan? Niet slecht hoor maar ook niet bijzonder. Het vlees was warm en smakelijk maar helaas sommige stukken iets te droog. Het broodje was inderdaad duidelijk een zelfgemaakte bol. Als deze langer in de oven had gelegen was hij vast hartstikke lekker. Helaas kwam die nu nog niet helemaal tot zijn recht. Het groenvoer bestond uit sla, komkommer, rode ui en vochtige tomaat. De saus verhouding was goed. Helaas de sambal niet erg pittig. Ja dit was een standaard gemiddeld net niet goed broodje voor een te hoge prijs.

Een uurtje later had de ANWB ervoor gezorgd dat wij toch onze terugreis naar huis konden maken en ´s avonds stond ik arm in arm met de mosselman op het podium te hakken. Ja, na gister kan ik als gelukkig man sterven.

Hup!

Blijenhoek 1
4201 JT Gorinchem

https://www.google.nl/maps/place/Blijenhoek+1,+4201+JT+Gorinchem/@51.8310953,4.9745857,17z/data=!3m1!4b1!4m2!3m1!1s0x47c685fd90728ee3:0xdf6b55f3ded14ec5?hl=nl

Tags: · ,

7 reacties tot nu toe ↓

 • 1 peter // jul 5, 2010 at 12:38

  toch mooi die autopech, anders was er waarschijnlijk nooit een verslag uit gorinchem gekomen….

 • 2 Delicatesther // jul 5, 2010 at 22:50

  Arm in arm met de mosselman? Vette shit!

 • 3 Bob Kepap // jul 6, 2010 at 17:05

  Far-out man, weet je wel!

 • 4 Delicatesther // jul 7, 2010 at 13:57

  ^ Spreekt de ervaringsdeskundige.

 • 5 Bert // jul 6, 2011 at 15:19

  Deze zaak is inmiddels verdwenen…

 • 6 Bert is gay // nov 14, 2012 at 11:44

  Bert jij bent gay

 • 7 Captain Kebab // nov 16, 2012 at 18:16

  Dan had Bert de worst wel genomen en mevrouw Bert het broodje….

Reageer