KEBABREPORTERS

De site waar het allemaal om draait.

KEBABREPORTERS header image 2

Bilbao Broodje België

6 september 2011 door Bob Kepap · 5 reacties

Waar ga je heen als je emigreert als Turk? Italië is een optie als je geen Italiaans spreekt en niet van reizen houdt (Eén keer Berlusconi horen en je laadt je koffer weer in), Duitsland is eerder favoriet.
Een volstrekt onlogische keuze lijkt Spaans Baskenland: van de PKK naar de ETA en nog steeds dat ziekmakend mooie weer.
En verder, die Spanjaarden…..


In Nederland kan je met een beetje plannen tussen 07.00 en 03.00 uur goed te eten krijgen. Ok, misschien niet altijd mijn favoriete kop Snert en een bord met 3 stamppotten, maar aanschaffen van bereid voedsel is altijd een optie.
In Baskenland is dat anders. Een fatsoenlijke Bask eet om 21:00 uur. Je kunt rustig om 20:00 uur ergens binnen stappen, onder het motto “thuis kan’t ook” maar dat werkt het niet. Zoals ik zei, die Spanjaarden…
En zo gebeurde het dat ik gisteren om 18:00 trek had, om 18:30 honger, om 19:00 hongerklop en pissed was en om 19:30 met mijn hoofd in een bak sla van een restaurant stond dat per ongeluk de deur niet had gesloten. Ondertussen probeerde Ma CA me mee te lokken met een bakje koude tomatensoep, luid roepend: het komt wel goed Bob. Het personeel probeerde me te verdrijven met olijven. Door hun absurde openingstijden is Spanje nu een sport rijker: olijf schrokken, als variant op het koekhappen.
Vandaag moest dat anders. er moest overbruggingsvoer worden veroverd om de periode tot 21:00 uur door te komen.
En zo kom ik bij het begin. Onderweg, in de wandeling rond en in het Guggenheim museum hadden we 2 kebabbers gescoord.
De een viel af, omdat hij zijn Turkse roots duidelijk toonde met foto’s van een beroemd “Turks” bouwwerk.
De modale ETA aanhanger met een volslagen gebrek aan enige geografische kennis what so ever tuint er misschien in, en ook deelnemers van “Lekker Slim” zouden zich hier op hun plek voelen. Maar wij kennen de Big Ben en de afstand van die Toren tot Ankara.
De tweede tent is Istambul. Een spelling die ook twijfels wekt, maar het uithangbord geeft duidelijk de Turkse connectie weer: Im Fladenbrot mit Salat.
De bediening is echter zeer Spaans. Bestellen in Engels of Duits heeft geen enkele zin, dus we gaan voor de Numero Uno con Pollo en de Numeros tres con carne.
Mijn analytische blik wordt opgemerkt, dus de twee kebabbers begeleiden me naar een van de aluminium tafeltjes. Zitten, en wachten. Aan de muur hangt een poster met www.polloloco.be, de beste kebab uit Roeselare. De link werkt niet, maar dit Turkse syndicaat wordt dus vanuit België bevoorraad. Gelet op recente rapporten is dat niet per definitie verkeerd.
Snel is de bestelling daar en het oordeel hier.
De twee vleeschrollen in de zaak werken prima. De carne is lijmvlees, maar het beste dat ik ooit heb gegeten. MaCA vindt de kip gewoon goed.
Godzijdank komt de salat niet uit België: een frisse combi van sla, wortels, kool, ui, tomaat en komkommer (de nummer 1 van MaCA had geen wortels en komkommer).
Wie iets heets op zijn broodje wil moet het zelf meenemen. Ze hebben alleen tomaten- en blanke saus. Deze is gewoon goed, maar een beetje dun en overvloedig.
Het fladenbrot is vers van binnen en knapperig van buiten, perfect.
Na een hap is de verdeling overal, ik had dit dan ook graag met Delica gegeten. De kaas is geen feta, maar een andere geitenkaas. Helemaal prima. De basic kip is €4, de mijne €5.
Totaal oordeel 3,5 schaap. En.. Ik hoef niet in de grasbak vanavond.

Istambul
Calle Ledesma tegenover nr. 14
Bilbao
Spanje

https://www.google.nl/maps/place/Calle+Ledesma,+14,+48001+Bilbao,+Bizkaia,+Spanje/@43.2623346,-2.928981,17z/data=!3m1!4b1!4m2!3m1!1s0xd4e4fd06cff24cb:0x4c2914489dee1dec?hl=nl

Tags: · , , , , ,

5 reacties tot nu toe ↓

 • 1 Bas // sep 7, 2011 at 06:59

  het ziet er wel een beetje, hoe zeg je dat…nattig uit?

 • 2 Bob Kepap // sep 7, 2011 at 07:19

  @Bas Wat ik schreef: 1 hap en de verdeling was overal.

 • 3 Delicatesther // sep 7, 2011 at 09:26

  Grumfel. Wel weer een prachtstuk, kan mij zeer identificeren in de… honger… Ja, de honger.

 • 4 Tedje Agga // sep 7, 2011 at 16:19

  wat bas zegt….maar goed hij smaakte dus beter dan dattie eruit ziet, mag ook wel voor 5 pleuro.

 • 5 Vriendin Nummer B // sep 8, 2011 at 00:32

  Ook al heb ik net een koningsbroodje van de Pasam op, dit bewijst weer dat ook het buitenland ons veel te bieden heeft. Gelijk weer trek..

Reageer