KEBABREPORTERS

De site waar het allemaal om draait.

KEBABREPORTERS header image 2

Apeldoorn, MC. Döner

25 juli 2011 door Bert · 13 reacties

Afgelopen zaterdag ben ik op familiebezoek geweest. Althans dat was de bedoeling. De medewerkers van de apenheul hebben mij geprobeerd te overtuigen dat de ransaap niet bestaat. Volgens mij zijn er miljoenen en is hun aantal nog steeds groeiende. Na het bezoek van deze dierentuin moest er een happie gegeten worden. Daarvoor reden we naar het centrum van Apeldoorn. Jan en Deli waren hier tijdens hun minitour namelijk net niet meer aan een zaak genaamd Mcdöner toegekomen. Waar anderen stoppen ga ik verder!

Eerst werd er even wat kibbeling gehaald op de markt om de ergste trek te stillen. Vervolgens konden wij op zoek naar deze toko. Volgens mijn telefoon zat deze op de hoofdstraat. Nadat we deze hadden uitgelopen en op het Caterplein stonden (bij Apeldoorners beter bekend als Karateplein wegens de relpartijen van het uitgaanspubliek) hadden we het nog niet gevonden. Na een telefoontje aan Delicatesther kwamen we erachter dat we in de Nieuwstraat moesten kijken en inderdaad om de hoek van het laatste gebouw zagen we de toko met de geweldige naam MC. Döner. Ik vermoed dat dat de mcdonalds nog niet van deze zaak heeft gehoord aangezien ze alles aanklagen wat ook maar enigszins lijkt op iets van hun keten. Het gaat hier om een klein zaakje van zo’n 10-15 vierkante meter. Aangezien mevrouw Bert voldoende had gehad aan de kibbeling en me sowieso voor gek verklaart om meerdere keren per week kebab te eten was de bestelling 1 broodje en 2 cola. Dit broodje koste slechts € 2,49. De verkoper nam echter geen genoegen met haar kleine eetlust en vond toch dat ze even bij soorten vlees (kalf en kip) moest proeven. Uit beide bakken werd een klein beetje geschept en haar conclusie was dat deze uitstekend smaakten. Vervolgens was het tijd voor het bereiden van mijn broodje. Deze bestond uit een verse goed geroosterde Turkse bol. Een goed hoeveelheid kalfsvlees en een uitstekende samenstelling van groenvoer. Ui, witte kool, rode kool, ijsbersla, tomaat, komkommer, pepertjes en iets wat ik in mijn afgelopen 100 broodjes voor de site nog niet eerder kreeg. Olijven! Dit samen met een grote schep uitstekende knoflooksaus maakte dit alles tot een heerlijk broodje. Aan een tafeltje op het terras voor de zaak genoot ik van deze lekkernij terwijl we verder ouwehoerden met de eigenaar die eigenlijk niet de eigenaar bleek te zijn maar gewoon hielp in de zaak van zijn zoon. Hij zei dat je altijd het beste naar een kleine kebabzaak moet gaan. Grotere zaken moeten eerst hun hoge huur nog betalen. Je betaalt dan ook voor de mooie stoel waar je op zit en niet voor een goede maaltijd. Dit was iets wat hij vroeger al in Turkije had geleerd en ik vond dat hij een goed punt had. Ook vertelde hij dat ze in het weekend tot 4 uur waren geopend. Tegelijkertijd met de sluitingstijd van alle kroegen. Langer mag helaas niet van de gemeente. Als ze een half uurtje langer open mochten blijven zouden ze in dat half uur meer verdienen dan op een doordeweekse dag. In verband met hoge boetes houden ze zich toch maar aan deze regel. Terwijl ik de laatste hijs van mijn shaggie nam kwam er een jongen aangelopen. Zijn broertje was de avond ervoor met zijn dronken kop door een van de terrastafels gevallen en wilde deze graag vergoeden. Mevrouw Bert en ik besluiten dat dit een mooi moment is om te bedanken voor de uitstekende service en weer huiswaarts te gaan.

Mehmet hij was top!
MC. Döner

Hoofdstraat 163A (maar dus eigenlijk aanhet einde van de Nieuwstraat)

Tags: · , ,

13 reacties tot nu toe ↓

 • 1 Delicatesther // jul 25, 2011 at 13:16

  :) Goede straat, dus.

 • 2 Tedje Agga // jul 25, 2011 at 13:52

  Shit! Ik was vorig jaar met mn meisje toevallig een dagje in Apeldoorn centrum een beetje aan het shoppen en joints roken omdat we een huisje hadden bij Landal Eerbeek, maar deze tent helemaal niet gezien helaas….klinkt goed!

 • 3 Broekhoven // jul 25, 2011 at 15:38

  En daarna nog ff naar de Ikea gegaan Ted?

 • 4 Bas // jul 25, 2011 at 16:24

  joints roken? huh?

 • 5 Gerlof // jul 25, 2011 at 20:08

  Is het niet: ‘Grotere zaken moetEN eerst hun hoge huur nog betalen” ? Weet het zelf ook niet zeker

 • 6 Tedje Agga // jul 25, 2011 at 20:55

  Nee Broekhoest.

  En ja Bas, heeeeeeeeeeeel soms rook ik een jointje…dat weekendje stond in het teken van ultiem chillen, wandelen in de Veluwe enzo, dus een lekker dampie paste daar wel bij vonden wij.

  Maar stoned kebab vreten had natuurlijk nog beter geweest…

 • 7 Utrecht, Öz Mevlana // jul 26, 2011 at 16:20

  […] RSS ← Apeldoorn, Mcdöner […]

 • 8 Peter Schaap // jul 29, 2011 at 09:38

  Wat een topstad dat Apendoorn!

 • 9 Kebabouter // aug 4, 2011 at 14:36

  Naast de kebabstraat van Apeldoorn de nieuwsstaat zitten er ook nog twee goede zaken aan het marktplein Deniz Kebab en aan de Hoofdstraat naast een bekende hamburgerketen.

 • 10 Jan Beton // aug 4, 2011 at 15:41

  https://www.kebabreporters.com/apeldoorn-firat/
  Dit zal die naast de Mac zijn

 • 11 Kebabouter // aug 5, 2011 at 12:50

  Vandaag bij Mc Doner geweest. Heb hetzelfde verhaal over het huurpand gehoord. Kleine zaak, goedkoper etc.
  Hij liet me ook beide vleessoorten proeven.
  Vlees is niet te dun gesneden en daarom is de structuur goed te proeven wat ik erg positief vind.
  Het broodje…
  Veel vlees maar weinig variateit in salade garnituur. Laatste happen waren ook vrijwel alleen vlees. Persoonlijke conclusie goed broodje maar geen echte topper omdat de verhouding vlees-salade niet in balans is.
  Geen uiensaus aanwezig.

 • 12 Bas // aug 5, 2011 at 13:00

  als de verdeling overhelt naar meer vlees zou ik dat al snel als positief ervaren….teveel groen is niet goed, teveel vlees bestaat niet.

 • 13 Familie Jansen // sep 7, 2011 at 15:31

  We komen regelmatig bij MC Doner, de eigenaar is een leuke man. Vader en zoons zijn leuk. Ook al is het niet altijd voor een broodje maar kop koffie of fris met een leuk gesprek is ook leuk. Broodjes zijn erg smaakvol. In al die tijd geen enkel probleem gehad. In de nacht uren is het hier erg druk.. Klein zaakje maar erg leuk om er te komen en hun broodje te mogen proeven. Bedankt MC Crew

Reageer