KEBABREPORTERS

De site waar het allemaal om draait.

KEBABREPORTERS header image 2

Vis Kebab

26 april 2011 door Bob Kepap · 7 reacties

Waar liggen de grenzen van het kebab verslag? De gyros en de shoarma vallen af. De “Sandwich Grec” is daarentegen in een aantal landen een gewone kebab.
Je zou kunnen zeggen dat er een onderdaan uit het land der Kebabbers moet werken. Kebabië is echter, net als Atlantis, een mythe. Ik ga daarom voor zaken die zichzelf als Kebab tent verkopen. In het rapport kunnen we dan altijd nog orde op zaken stellen.

Via Google had ik op de gebruikelijke wijze de kebabtenten uit mijn omgeving teruggevonden. Er was nogal een reeks en ik had zin in iets bijzonders. Daardoor viel de keuze op Mayur Kabab House. Kabab, niet kebab, maar rekenen we ook goed. Da House wordt bevolkt door Indianen. Deze Indianen zijn van oudsher de buren van de Pakistani en de Bangladeshjers, al zijn het hier allemaal Asian Americans.
Ik wordt vriendelijk verwelkomt en achter een tafel gezet. De Non Native Americans geven me direct een koel glas water en een menukaart.
Ik besluit om voor linzensoep en viskebab te gaan.
Dat zijn alle twee voorgerechten” zegt de Indiaan. “Klopt” is mijn reactie,Ik ben net uit Europa binnen gerold en moet niet denken aan een volledige maaltijd. Voor mij is het 01.30 uur” (Daarbij negeer is voor het gemak even het gegeven dat vele kebabreporters vaak op deze tijd op rooftocht gaan).

De vraag of ik mijn eten “spicy” wil doe ik af met “Een heel klein beetje“.

Buiten mededinging, maar wel relevant: de Linzensoep. Deze verschijnt op tijd (U krijgt de linzensoep na 5 minuten, voor de kebab hebben we 10 minuten nodig), en is heerlijk. Na twee happen is mijn verkoudheid weg en hebben geen van de sinussen nog last van het stijgen en dalen van het vliegtuig. In een klap over, dankzij de spicy kruiden. De zure room en de koriander maken het tot een wel heel smakelijk geheel.

De ober komt weer langs met de vraag of het niet te heet was. Ik hou me groot, dankbaar voor de medicinale bijwerking van het product en beweer dat het excellent was. “Ah, u gaat dus echt voor heel mild gekruid” is zijn oordeel en hij swingt terug naar de keuken aan het eind van dit bruine restaurant om te vertellen dat de kebab niet heter moet.

Het is erg stil in deze tent, terwijl er maar liefst 6 personeelsleden zijn. Een koppel dat na mij komt wil op het terras eten. Dat kan, als ze geen alcohol willen. Verslagen over strooptochten in Den Haag verschijnen weer in mijn hoofd.

Dan komt de kebab, met een schaaltje groene en een schaaltje rode saus. De groene is heet, sorry, de naam heb ik niet verstaan. De rode is mild en zoet. Dit blijkt een tamarinde saus te zijn. Mild? in andere rapporten zou staan de saus een zeer pittige bite heeft. Wat de groene saus betreft: zodra de rode kleur uit hete sauzen verdwijnt is voor mij de brandweer nodig.

De vis is zalm, met een kruiding die de naam kebab rechtvaardigt. Er ligt een salade van paprika, tomaat en ui over.

Het oordeel: $ 7,95 is tamelijk prijzig voor de hoeveelheid. Het is ook niet heel veel voedsel, maar daar was ik voor gewaarschuwd. De vis echter perfect gekruid en tot in perfectie gegrild. De groenten zijn zeer vers en van prima smaak (niet zo van je krijgt drie groenten en ze smaken allemaal naar groente nummer vier: gras).

De ober legt uit dat een maaltijd uit hun deel van Azië altijd stevig gekruid is en met echt voedsel, zodat je aan één maaltijd per dag genoeg hebt. Dit in tegenstelling tot de Wendy’s en de Taco Bells, waar je een aantal keren per dag langs moet om een beetje een vol gevoel te blijven houden.

Voor hem, en voor de vriendelijke vrouw die mijn  glas met water vol houdt, geldt dat zo te zien, er zit geen gram te veel aan. De rest van het personeel verdenk ik van bijsmikkel bij KFC en de Burger King.

Alleen al door de vriendelijke bediening is dit een plaats waar ik zo nog een keer heen ga. Dan liefst met zijn tweeën, want dan kunnen we voor $ 25 de kebabschotel van het huis doen, met selectie van alle dode dieren. Omgerekend zit je dan op ca. € 10 pp en dat is acceptabel voor een goed en vriendelijk restaurant. Meer meningen? Klik
Mayur Kabab House
1108 K Street Northwest, Washington D.C.

https://www.google.nl/maps/place/1108+K+St+NW,+Washington,+DC+20005,+Verenigde+Staten/@38.9021581,-77.0276167,17z/data=!3m1!4b1!4m2!3m1!1s0x89b7b79387c65a9d:0x7208cea4fdd6c18a?hl=nl

Tags: · , , , , ,

7 reacties tot nu toe ↓

 • 1 Jan beton // apr 26, 2011 at 09:38

  Klinkt goed!

 • 2 Ma C.A. // apr 26, 2011 at 11:04

  Als je serieus bent met je voorstel om met z’n tweeën terug te gaan: I’m game. Het klinkt erg lekker, alleen begin ik niet aan die groene saus.

 • 3 Tedje Agga // apr 26, 2011 at 13:23

  zalm op een bord is toch geen kebab jonguh….vlees en vis is niet hetzelfde en je krijgt het niet eens op/in een broodje….

  mocht je nog terug gaan, leg die yankee koelies dan eens haarfijn uit hoe ‘wij’ dat hier in europa doen.

 • 4 Bas // apr 26, 2011 at 13:45

  globetrotterts!

 • 5 Delicatesther // apr 26, 2011 at 21:18

  ” Verslagen over strooptochten in Den Haag verschijnen weer in mijn hoofd.” Whahahaha. Toch, zalm kebab, ik ben benieuwd!

 • 6 bob kepap // apr 26, 2011 at 22:18

  @ Tedje: dat jonguh doet het. B en ik zijn ons plan al aan het trekken!
  MaCA en ik gaan terug voor de totale maaltijd. Je hoort nog van ons.

 • 7 Tedje Agga // apr 27, 2011 at 07:27

  :) respect.

Reageer