KEBABREPORTERS

De site waar het allemaal om draait.

KEBABREPORTERS header image 2

Utrecht, Helal Shoarma

28 april 2011 door Bert · 5 reacties

Afgelopen zaterdag was het heerlijk zomerweer. Dit resulteerde in een gezellige verjaardag in het Griftpark met bijbehorende verkoelingen. Tegen een uurtje of 7 begonnen mevrouw Bert en ik honger te krijgen en kwam ik op het lumineuze idee om voor een broodje bij Orkide te gaan. Na een wandelingetje van een half uur bleek deze tent echter gesloten… kebummer…

Mevrouw Bert kreeg zin in Macdonalds en ik besloot voor de zekerheid nog een keer de Helal shoarma te checken. Made in Helal… Ik vraag me nog steeds af waar die plaats ligt. Vorig jaar was ik deze toko al eens naar binnen gelopen en vervolgens weer teleurgesteld naar buiten in de veronderstelling dat ze hier zeer mooie spitten hebben maar alleen shoarma verkopen. Gelukkig maakte de verkoper mij bij binnenkomst meteen duidelijk dat ik het bij het verkeerde eind had. Eerder die dag was er een “Bad T-shirt Contest” geweest in het park. Na een paar uur in een roze shirt gelopen te hebben was het wel welletjes en werd deze gewisseld voor mijn kebab shirt. Dit werd door de verkoper meteen opgemerkt. Jij wil zeker een broodje kebab…Vervolgens vertelde hij de welbekende mop.. Ken je die van die Turk die van het dak valt?? Kebab! Klein of groot broodje? Ik ging voor het kleine broodje en mocht hier 3,50 euro voor afrekenen. Hierop volgde het gebruikelijke bainmarie en groentebak geschep. Vork erin en gaan. Maar eerst nog even de saus erover flessen. Je hebt hier keuze uit 4 flessen. Helaas ging ik meteen in de fout. Ik ging eerst voor de gele fles met de veronderstelling dat dit knoflook was. Hier bleek helaas ketchup uit te komen. Dit was zeker niet mijn bedoeling. Gevolg was dat ik het idee kreeg voor alle 4 de sauzen te gaan. De ketchup werd gevolgd door knoflook, sambal en chilisaus. Misschien niet de meest smakelijke combinatie maar volledig mijn eigen keuze en een kleurrijk plaatje. Vervolgens kon het broodje onderweg naar het station naar binnen worden gewerkt. Het geheel was helemaal niet verkeerd. Goed brood, vers groenvoer (sla, tomaat, komkommer, rode kool, ui) en lekker vlees. Uitgebreide keuze uit sauzen waarvan de sambal lekker pittig is. Alleen de verdeling was niet optimaal. Groenvoer bovenop, vlees onderin. Door het loopje miste ik wat saus tussen het vlees maar ook hier had ik het sausprobleem compleet aan mijzelf te danken. Al met al wel een smakelijk broodje maar pas dus op voor de gele fles!

Kanaalstraat 56
3531 CK Utrecht
030-2963767

https://www.google.nl/maps/place/Kanaalstraat+56,+3531+CK+Utrecht/@52.0914688,5.1032964,17z/data=!3m1!4b1!4m2!3m1!1s0x47c66f66004502a1:0xe1685ae464018f77?hl=nl

Tags: · , ,

5 reacties tot nu toe ↓

 • 1 Delicatesther // apr 28, 2011 at 08:40

  Kebummer, hahahaha!

 • 2 Tedje Agga // apr 28, 2011 at 10:03

  dat zwembadje met bier….is dat slootwater ofzo? ziet er smerig uit man

 • 3 Bert // apr 28, 2011 at 10:23

  Een combinatie van slootwater, kraanwater en de inhoud van een brand/poederblusser

 • 4 peter schaap // apr 28, 2011 at 11:00

  Mooi kunstwerkje heb je er van gemaakt.
  Ik zie trouwens onderaan elk stuk staan ‘de webpagina kan niet worden geopend’. Dat komt zeker omdat facebook sinds een week is geblokkeerd op me werk?

 • 5 bob kepap // apr 28, 2011 at 11:40

  Heb Helal even voor je opgezocht: Teheran, Iran. Of Deep Space 9 als je niet kan spellen.
  Moet er aan het eind van het jaar nog een poll komen met mooiste foto’s? Dan is dit een nominatie waard.

Reageer