KEBABREPORTERS

De site waar het allemaal om draait.

KEBABREPORTERS header image 2

Tilburg, Festival Mundial

21 juni 2010 door Bert · 13 reacties

Festivalkebab… CRACK!


Afgelopen weekend bevond ik mij in het Leijpark in Tilburg waar het Mundial Festival werd gehouden. Een leuk festival met wereldmuziek en veel verschillend uitheems voer. Ook de Doner Kebab stand was van de partij. Helaas blijkt kebab niet zulk geschikt voedsel voor een festival. Tenzij je de eigenaar van de tent bent en elke bezoeker probeert op te lichten.

Het broodje bij deze stand koste mij 2 en een halve munt. Omgerekend is dit zo’n 5,75 euro. Deze stand had 2 spitten draaien maar hield helaas van een extreem snelle service. Het broodje lag al klaar dus van de bereiding heb ik niets mee gekregen. Ik gok dat dit in een verkeerde volgorde is gebeurd terwijl er vies bij werd gekeken. Het broodje was een ongeroosterde zachte bol gevuld met wat ijsbergsla. Het vlees was ver te zoeken maar er bleek onderop toch nog wat te liggen. Helaas was dit al koud geworden. De saus was knoflook en ik gok dat ze hier niet genoeg van meegenomen hadden want deze was extreem zuinig.

Ja dit broodje was gewoon weer eens erg slecht. Fouten op alle vlakken maakten dat dit zo uitermate geschikte voedsel zich van zijn slechtste kant liet zien. Het enige dat uitbleef was de voedselvergiftiging. Waylon, Pharrel en Sean Paul schreeuwden nog stukjes. Er werd een dooie cactus en kleding met de Duitse vlag gekocht en gelukkig stond er een Surinaamse stand die mij de rest van het weekend in leven heeft gehouden met hun roti.

Hup…

https://www.google.nl/maps/place/Festival+Mundial/@51.5618316,5.0927684,17z/data=!3m1!4b1!4m2!3m1!1s0x47c6bfcc20079611:0xeba5f814f7411eff?hl=nl

Tags: · , ,

13 reacties tot nu toe ↓

 • 1 Bas // jun 21, 2010 at 14:30

  Jean Paul Gaultier?

 • 2 Bas // jun 21, 2010 at 14:36

  Wahahahahahahahaaaa!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  je dist onze maat Sinan!!!!!!!! wahahahahahahaa……oh oh oh, dit gaat ie horen! hij staat zelfs op de foto!!!! wahahahahahahahahaaa…en hij kan een gemeen potje kebab bakken hoor hey…geen grap!

 • 3 Robenga // jun 21, 2010 at 14:43

  Hahahah, oei! Is z’n eigen toko aan de Elandsgracht al belicht?

 • 4 Bas // jun 21, 2010 at 14:46

  die ga ik zondag dan wel eens bezoeken ofzo….hahahahaa, ik heb Daan meteen gebeld, die moest ook lachen

 • 5 Robenga // jun 21, 2010 at 15:02

  Ook toevallig, daar ben ik nu.

 • 6 jan // jun 21, 2010 at 15:45

  Ja maar… Ja maar… Sinan zou toch ondertussen wel een steengoed broodje moeten maken? Bert, wtf heb je gedaan dat je dit in je handen gedrukt kreeg?!

 • 7 Bert // jun 21, 2010 at 15:53

  Het festivalterrein was welgeteld 15 minuten open.. Zelfs ik kan in die tijd weinig verpesten…

 • 8 Delicatesther // jun 21, 2010 at 16:19

  Het doel is natuurlijk objectief te blijven hè? Ongeacht vriendschap. Blijkbaar moet Sinan gewoon iets harder werken op festivals. (Ik heb er natuurlijk wel begrip voor dat dát niet makkelijk is.)

 • 9 Bob Kepap // jun 21, 2010 at 20:03

  Is dat vlees bang voor je dat het zo in een hoekje ligt? Was die saus voor de smaak of alleen voor de frisse kleur van dat in 3-en geknipte slastronkje?

 • 10 Ben Brak // jun 21, 2010 at 23:24

  hehehe

  roti lijkt me ook vele malen beter als ik dat zo zie

 • 11 Daan // jun 22, 2010 at 10:03

  Ik kwam dat meisje tegen gisteren (van de foto) Die klaagde dat iedereen meer vlees wilde!! En terecht als ik dit broodje zie… Maar dit is echt niks voor Sinan!!

 • 12 Tilburg, Mundial, House of Kebab // jun 21, 2011 at 20:46

  […] Vorig jaar was ik niet bepaald enthousiast over de kebab op Mundial maar het viel mij meteen op dat de kebab dit jaar door een ander verzorgd werd. Al foto makend liep ik op de kraam af. Het Enthousiaste team reageerde onmiddellijk op mijn kebabshirt. Tot 2 keer toe kreeg ik een compliment. De 3e die reageerde was een vrouw en die vroeg, Jullie schrijven toch ook stukjes? Wij staan al een keer op jullie site. Wij zijn aangesloten bij Paşam uit Arnhem. Ik kreeg het meteen nog meer naar mijn zin. Mijn voorliefde voor deze Arnhemse toko heb ik al eerder kenbaar gemaakt en afgelopen jaar heb ik ze zelfs uitgeroepen tot beste toko van Nederland. Ook Jan Beton heeft al eens een stuk geschreven over hun festival kraam. Aangezien de eigenaar daar positief op had gereageerd en zijn product zou proberen te verbeteren nu ongeveer een jaar later dus nog een stuk over The House Of Kebab. Voor 2 en een halve munt haalde ik hier een broodje. Omgerekend koste dit mij 6 euro. Veel te duur maar je weet dat je op een festival bent. Die hoge prijs ontkom je helaas niet aan. Het broodje bestaat uit erg lekker vlees van een van hun 3 mooi gevormde spitten op een zeer vers stuk Turks brood. Knapperig en ook zacht zoals het hoort. De salade is eenvoudig. Sla, kool en wortel. Als saus kreeg ik knoflook. Ik miste de sambal maar dat bleek mijn eigen schuld te zijn. Op de vraag Wil je knoflooksaus heb ik ja geantwoord. Stom want je hoort elke vraag in een kebabzaak te beantwoorden met JA ALLES! hetgeen mijn zwager goed deed en dus ook cocktailsaus en sambal kreeg. De verdeling was overigens helemaal niet verkeerd. Onder normale omstandigheden en als ik de prijs niet meereken zou ik dit broodje omschrijven als gemiddeld zonder minpunten. Maar we zijn hier op een festival. Daarom kan ik dit broodje niet anders omschrijven als echt goed! Er zijn in Nederland honderden toko’s die het onder normale omstandigheden nog niet voor elkaar krijgen om een redelijk broodje voor te schotelen. The House Of Kebab laat op een festival echter geen enkele steek vallen en bediend de klant met uitstekende service en geeft wat hij mag verwachten. Een lekker broodje. Super dus. Na het eten van dit broodje vertrok ik richting de kraampjes met allerhande troep. Daar trof ik nog een erg toepasselijk shirt wat ik mee naar huis nam. Ja, het was weer een geweldig weekend! […]

 • 13 madbull // nov 15, 2012 at 16:14

  je bent toch wel terug gegaan ?
  om dit misbaksel in die toko te gooien hoop ik??

  hij of zij had dit echt zwaar gehad met mij in de buurt!
  wat een afzetterij,is toch niet normaal.
  een festival ala maar dan niet dik betalen voor nix.

  gr madbull

Reageer