KEBABREPORTERS

De site waar het allemaal om draait.

KEBABREPORTERS header image 2

Roma Termini: Italiaanse Kebab

1 maart 2011 door Bob Kepap · 5 reacties

Er zijn vandaag zeven goede redenen om kebab te eten:
1. Je hebt geen goede reden nodig om kebab te eten.
2. Thomas had zich in een vlaag van confusion of doorgeslagen fusion afgevraagd hoe kebab en pizza te mixen was. Mijn nieuwsgierigheid naar Kebab d’Italiano was enorm.
3. Berlusconi heeft opgeroepen tot verwildersing van Italië: alle buitenlandse eettenten dicht, alleen nog pizza, pasta en gelato. Kebab eten als daad van verzet staat me wel aan.
4. Instaptijd in het vliegtuig was 12.15. Te vroeg voor lunch, tenzij je bereid bent genoegen te nemen met een reuze saucijzenbroodje in de vertrekhal (prijs: 4 normale saucijzenbroodjes). In het vliegtuig kreeg ik een glas jus en drie chips. Daar loop ik niet op… Aangekomen op Roma Termini voelde ik dat ik er rijp voor was: Mangiare!
5. Mijn diëtist heeft me pasta en pizza verboden, MaCA Bunga Bunga, dus ik moet mijn voedselbron zorgvuldig kiezen.
6. De laatste twee lamlendige kebaboïde broodjes waren van het type Gallus gallus, niet echt dat je zegt the real thing.
7. De uitnodiging voor het diner van vandaag was Italiaans: ”Als we nu eens rond een uur of 8 verzamelen…” Dat wordt dus 21.00 uur voordat ik een menukaart in handen heb. Dus kebab en wel subito!
Het geluk is met de hongerige. Onmiddellijk links van het station Roma Termini ligt Piazza Dei Cinquecento. Hier is het direct raak. Er zit een enorme kebabzaak.
Ik storm naar binnen en vraag om een panne met Kebab. Tijd voor reflectie en recensie.
Allereerst blijkt het geen enorme kebabzaak te zijn. Ik moet leren de kebabreflex te onderdrukken en eerst te kijken. In werkelijkheid blijken er drie kebabzaken naast elkaar te zitten met de onnavolgbare namen Trattoria, Kebab Halal en Halal Kebab.

Ik schuif Trattoria binnen. Door grote spiegels aan de wand lijkt het heel wat, maar meer dan een doorsnede tent is het niet. Onmiddellijk na mijn bestelling realiseer ik me dat de juiste apparatuur staat te gloeien, maar zonder rol. Ben ik weer gevallen voor de voorgedroogde vleesresten op magnetron temperatuur?

Het feit dat ik al €3,50 heb afgedragen weerhoudt me er van naar Kebab Halal of Halal Kebab te lopen. O ye of little Faith! De drukte in de zaak en de prachtige platte broden hadden me direct op betere gedachten moeten brengen. Terwijl ik aanwijzingen geef voor het beleggen van mijn broodje komen twee kebabbers zuchtend met een enorme rol aansjouwen. Kortom: hoge omzet en echt lamsvlees.
Het product: een meer dan uitstekend broodje, waar ze eerst een dun laagje boter op smeren. De volgende laag is de sambalsaus, omdat ik ga voor de “picante”. De sla is gewoon en ongewoon slap. Aan het stempel is te zien dat hij duidelijk over de datum is. Gelukkig krijg ik maar een klein beetje. Tomaten en ui zijn wel vers, en deze gaan er in redelijke scheppen op. Daarna wordt het geheel netjes afgedekt met veel goed gekruid vlees. Net laagje knoflooksaus er overheen en het geheel kan opgerold worden. De verdeling kan hierdoor uitsluitend als perfect worden omschreven.
Het oordeel. Een broodje met hoge kwaliteit, iets betere sla en het was zelfs Topkebab geweest. De kruiding van het vlees is top, goed mals vlees en lekkere tomaten en ui. Ik heb het niet op de alles overheersende smaak en bite van sambal. Dat is hier niet het geval. Het uitje daarentegen… Niet zo’n laf ajuin dat zo is doorgekweekt dat het alleen maar smaakt naar de herinnering aan ui. Zo één waarbij de enige die er tranen van krijgt het ui zelf is, op het moment dat hij terugdenkt aan zijn woeste voorvaderen die goed Hollandse recepten als hachee tot een begrip hebben gemaakt. Nee, op dit broodje was het zo’n oer-ui waar je zelfs nog tranen van in je oren krijgt. Echt top. Of ik Berlusconi er voor moet bedanken weet ik niet (in ieder geval verdom ik het), maar deze Italiaanse kebab lijkt oorspronkelijker dan in veel Nederlandse tenten. En voor de prijs kan je er niet omheen. Wie doet de andere twee tenten?
PS. Bob kan héél boos kijken. De frites hebben ze er na “die blik” niet opgedaan. Daar moet toch eens EU regelgeving voor komen.

Trattoria
Piazza Dei Cinquecento
Roma

https://www.google.nl/maps/place/Hoogstraat,+1135+Edam/@52.5118916,5.0493379,17z/data=!3m1!4b1!4m2!3m1!1s0x47c60380e6f3b431:0xb8beef62ec8dbd8a?hl=nl

Tags: · , , , ,

5 reacties tot nu toe ↓

 • 1 bert // mrt 2, 2011 at 09:55

  Jij kijkt helemaal niet boos. Zo staat je hoofd gewoon.. :)

 • 2 Delicatesther // mrt 2, 2011 at 10:15

  Heer-lijk. Hulde! Hulde! Mijn ochtend is gemaakt.

 • 3 Jan beton // mrt 2, 2011 at 10:29

  Na dit verhaal wordt het moeilijk voor mij straks Schiphol voorbij te rijden. De neiging te stoppen en het vliegtuig naar Italie te pakken zal sterk zijn…

 • 4 peter schaap // mrt 2, 2011 at 20:28

  niet slecht he. heb volgens mij al die tenten wel gehad als het is waar ik denk dat het is. maar de eerste foto doet het niet dus weet t niet zeker.
  oh en heb er geen verhalen van, was nog in het prekebabreporters.com tijdperk…

 • 5 kebaboom // mrt 3, 2011 at 01:50

  Aggggggreeeeeeeee! Die ongevraagde friet over je kebab is van dezelfde ergheidsgraad als Bill Gates die kleine letters voor je in hoofdletters verandert, of andersom.

Reageer