KEBABREPORTERS

De site waar het allemaal om draait.

KEBABREPORTERS header image 2

Rheine, Sultan Kebaphaus

8 augustus 2011 door Bert · 6 reacties

Het voordeel van laat ontbijten is dat je snel weer kan gaan lunchen. Na zo’n 2 uur gefietst te hebben werd het dus tijd voor de volgende maaltijd. In het plaatsje Rheine viel mijn oog op Sultan Kebaphaus. Dit was de aangewezen plaats om weer even op krachten te komen.

Voor € 3,00 bestelde ik hier een broodje. Het gaf een fijn gevoel dat hoe verder ik Duitsland in reed de broodjes goedkoper werden. Voor €2,00 nam ik er ook een litertje cola bij want ook het vochttekort moest worden aangevuld. De verkoper gaf aan mijn broodje naar mij toe te zullen brengen. Op het terras nam ik plaats aan een tafeltje. Wel op een plek dat ik de bereiding nog mee kon krijgen. Broodje in de oven. Vlees vers van het spit. Salade uit de bakken. Alles zoals het hoort dus. Het broodje dat trouwens ovaal van vorm was was lekker vers. Het lamsvlees was goed gekruid smaakte uitstekend. Het broodje was hier goed vol mee gepropt. De keuze van groenvoer was wat summier. Slechts sla, witte kool en wortel. De saus was hier de typisch Duitse witte yoghurtsaus. Het broodje had me goed gesmaakt. Alle ingredienten waren vers en het was vullend. Toch moet ik dit als een beneden gemiddeld broodje kwalificeren. We zijn tenslotte wel in Duitsland en de lat ligt hier gewoon hoger. Dat we het in Nederland geaccepteerd hebben dat je bij het gemiddelde broodje kebab gratis en voor niets ook nog in je kont wordt genaaid hoort waarschijnlijk bij onze cultuur. Niemand die er nog raar van opkijkt dat je teveel moet betalen voor iets dat kwalitatief zwaar ondermaats is. Het lijkt de gemiddelde verkoper dan ook geen zak te interesseren dat die troep verkoopt terwijl ze donders goed weten hoe een goed broodje in elkaar hoort te zitten. Lekker 2 cent besparen per broodje door de rode kool of wat dan ook achterwege te laten. Scheelt meteen weer wat snijden. Hier in Duitsland is dat bijna overal anders. Behalve dus bij deze tent. Aangezien ik gewend ben aan de Nederlandse maatstaven had het broodje mij zeker gesmaakt. Toch was het zonder twijfel het minste broodje dat ik in Duitsland gegeten heb.

 

Ems Strasse 97  48429 Rheine

https://www.google.nl/maps/place/Emsstra%C3%9Fe+97,+48429+Rheine,+Duitsland/@52.2806079,7.4453913,17z/data=!3m1!4b1!4m2!3m1!1s0x47b832b6c4328319:0x5d12773e4d5b2938?hl=nl

Tags: · , ,

6 reacties tot nu toe ↓

 • 1 Bas // aug 8, 2011 at 09:34

  “Dat we het in Nederland geaccepteerd hebben dat je bij het gemiddelde broodje kebab gratis en voor niets ook nog in je kont wordt genaaid hoort waarschijnlijk bij onze cultuur” wahahahahahahahahahaa!!!!
  En gelijk heb je! Ik vind jouw Hadj trouwens het allermeesterlijkste dat ik ooit hier heb mogen aanschouwen..wat een held die Bertje

 • 2 Captain Kebab // aug 8, 2011 at 09:38

  Die kebabtocht is inderdaad meesterlijk!

  Niettemin vind ik dit broodje ook meesterlijk. Niet een tuincentrum tussen het deeg en vers lamsvlees.

 • 3 Tedje Agga // aug 8, 2011 at 13:47

  Restecp.

 • 4 Bob Kepap // aug 8, 2011 at 18:12

  Meer reisdrama!

 • 5 Peter Schaap // aug 9, 2011 at 16:33

  Inderdaad onvoorstelbaar vet idee deze oneman tour die alle andere kebabtours in het niets laat verbleken… Niets anders dan lof en respect!! Held.

 • 6 Delicatesther // aug 17, 2011 at 14:42

  Ik sluit me gewoon aan bij de rest en duw ook nog even een veer in je reet. Maar ééntje hoor, ik zou je nooit in een kip veranderen.

Reageer