KEBABREPORTERS

De site waar het allemaal om draait.

KEBABREPORTERS header image 2

Paradies Kebaphaus, Koln.

20 januari 2015 door Bijdrage · 4 reacties

IMG_7429

Bijdrage door Collin

Het was vrijdagavond, begin december.

Met een man of 9 naar Koln, altijd goed, bier, schreeuwen, beetje struinen en knagen uiteraard.

Een aantal kornuiten waren al druk bezig met bier drinken op weg naar Koln, dus op een hele on-tactische plek midden op de weg stoppen en stralen maar. Uurtje verder na wat verkeerd rijden waren we in Koln.
bij Ruttkowski68 eerst even naar een expo van Horfee geweest, Het werd al wat later,gasten schreeuwden al iets harder ook, en na nog meer bier werd het tijd voor voedsel. Nu was ik redelijk bekend in de straat waar we waren, de Bismarckstrasse. een jaar of wat geleden al eens een broodje gehaald daar en die was echt goed. Nu is dat in Duitsland niet zo heel moeilijk eigenlijk, er zit meer passie in en betere produkten, beter ‘alles’ of zo.
Na een paar minuten stiefelen kwamen we aan bij Paradies Kebaphaus.
Op nummertje 23 zit ie. een aantal gasten werden al enthousiast. Echt een turkse bakker / kebaphut met eigen, versgemaakte produkten. Vriendelijkpersoneel, echt zon oudere sheriff die zijn vak verstaat. Volgend mij werden er acht broodjes kebab besteld en nog iets vegetarisch, maar daar hebben jullie niks aan. Binnen no-time konden we plaats nemen ( een koppel ging weg omdat ze ons niet tof vonden) goed geregeld. Er zat alleen nog een oude Turkse man die meteen over Cruijff begon en Turkse viagra. Dat begon al goed, lekker zwetsen. Er hing een rol kip en vlees, maar op een of andere manier werden het broodjes met kipkebab.
Nu denken jullie, neeee weer een kipreport.
Maar ho, wacht even. Je hebt van die waterige kip, slappe kip, uitgedroogde kip en…….goeie kip. Dat was dit dus, zie het spit maar.  ‘Alles’ was de vraag?
Ja tuurlijk, ‘Alles’ we lieten ons verrassen.
Het broodje kwam uit eigen oven , dat zag je en proefde je. Er gingen wat kruiden op, en hij smeerde een soort dunne sambal in het broodje, groenten die heel dun waren, sla, beetje tomaat, uien,flinterdunne witte kool. En als topping ging er zelfgemaakte tzatziki en die was MASTERS.
De eerste happen waren goed, goede verdeling. Smakenbommetje.

Flakes werden op tafel gezet, saus, de koude Augustiner uit je jaszak erbij. We waren er allemaal over uit. Topkip, topbroodje. Volgende keer gaan we voor het vlees! Na de kerels vriendelijk te bedanken, en jawel netjes de borden op te ruimen uit respect voor dit broodje was het TJUUSSSSS en zijn we nog Koln ingegaan en bij elke nightshop pils gehaald die we tegenkwamen.

https://www.google.nl/maps/place/Bismarckstra%C3%9Fe+23,+50672+K%C3%B6ln,+Duitsland/@50.9417007,6.9368855,17z/data=!3m1!4b1!4m2!3m1!1s0x47bf2505f9fe0f5b:0x5bea241c1b9b9c32?hl=nl

Tags: · ,

4 reacties tot nu toe ↓

 • 1 bas // jan 20, 2015 at 22:31

  topverhaal!

 • 2 bas // jan 20, 2015 at 22:36

  die fotos zijn ook ganz geil

 • 3 Captain Kebab // jan 21, 2015 at 00:31

  Als die domme Amerikanen met hun McD en andere faketoko’s ons niet bezet hadden in 1945, dan hadden we nu hier ook topkebab gehad in plaats van die twee euro vijftig zielloze eiermeuk.

 • 4 collin // jan 21, 2015 at 18:35

  Woon dicht bij Duitsland, en heb er ( tot nu toe) nog nooit een slecht broodje gehaald. De tenten waar we geweest zijn, staan meestal oude baasjes in die hem runnen, en niet van diehippe jonge gasten die het puur omde knaken gaat. Die eigenaren zag je ook lachen omdat we het goed vonden, staan je niet zuur aan te kijken als er een fotootje gemaakt wordt. Omdat ze weten wat ze verkopen.

Reageer