KEBABREPORTERS

De site waar het allemaal om draait.

KEBABREPORTERS header image 2

New York New York, big city of kebab?

6 oktober 2009 door Jan Beton · 4 reacties

New Yorkse kebabwrap

New Yorkse kebabwrap

Ondanks zijn aversie tegen karretjesvoer ging een van onze fans van het eerste uur Jantje Beton speciaal voor ons een broodje kebab in The Big Appel testen.

De zoektocht

Soms zou het een stuk gemakkelijker zijn om een stukje voor hotdogreporters.com te schrijven. Bijvoorbeeld als je van een welverdiende vakantie in New York geniet. Een stad waar je letterlijk op elke straathoek een broodje dood dier (niet echt hondenvlees, maar dat mag bekend zijn) kunt halen, waar je struikelt over de hamburgerketens, waar alles groot en veel is.

De karretjes op de straathoeken verkopen een boel, hoofdzakelijk hotdogs, maar ook gyros en aanverwante vleeszaken. Dit is allemaal natuurlijk leuk en aardig, maar na een week burgers, bbq en hotdogs wil een mens ook wel weer eens een fatsoenlijk broodje kebab.

Je zou verwachten dat dit in zo’n grote stad met z’n grote diversiteit aan culturen geen enkel probleem is. Fout! Ik vermoed dat vrijwel alles in NY te vinden is, te doen is en te koop is, maar die vlieger gaat niet op voor kebab. Je zou verwachten dat de Arabisch ogende meneren die veelal de straatkarretjes bemannen ook wel de trots uit hun vaderland verkopen. Je zou bovendien verwachten dat een broodje kebab prima past in de Amerikaanse op straat eet cultuur, waar ook nog eens alles snel snel snel moet. Het is mij dus een raadsel waarom dit niet het geval is.

Op onze urenlange zwerftochten door de stad, op zoek naar schoenen, kleding, petjes op bestelling en mooie fotomomentjes kwamen wij nergens kebab tegen. Misschien hadden we toch even moeten googlen of de lonely planet dr op na moeten slaan, al vraag ik me af of het geholpen had.

Groot was onze vreugde dan ook toen we op een van de laatste dagen eindelijk een karretje spotten waar een kebabrol in hing! Yes! De kebab was niet echt hetzelfde vlees, maar was zeker zeer smakelijk. Het werd met wat uien nog even gebakken, waarna het in een soort wrap ging, samen met wat knapperige ijsbergsla. Het broodje, of wrap, was een aangename verrassing, het had ook wel wat weg van een naanbroodje, maar vulde de smaak van het vlees goed aan. Een stukje zachter ook dan de hier gebruikelijk geroosterde bolletjes. Een beetje nieuw voor ons maar zeker niet verkeerd was de tsazikisaus dr overheen. Lekker fris! De keuze was overigens mede te wijten aan het feit dat de meeste Amerikaanse verkopers onverstaanbaar zijn, waardoor je al snel voor het meest verstaanbare kiest. Maar ik moet zeggen, dit was geen verkeerde keuze.

Dus mocht je ooit in New York zijn en je portie kebab willen, op naar het karretje op de hoek van de Warickstreet en de Vandanstreet. Ik kan het je aanraden! Damage: 4 bucks.

Nog een kleine tip mijnerzijds voor mensen die de oceaan oversteken en dan in het land der hamburgers toch wel eens een echte willen proeven. Vergeet McDonalds… Vergeet BurgerKing… Wend u tot de Wendy’s, of de Checkers. Geen kleffe hamburgers met lauwe augurken, maar echte burgers, in elke te wensen maat. Met verse sla en echte uienringen, zoals het hoort. Geen schamele uitgedroogde, ondermaatse plakjes tomaat, maar echte plakken! Kortom, een burger zoals je ze graag thuis maakt, een burger zoals een burger hoort te zijn!

https://www.google.nl/maps/place/Vandam+St,+New+York,+NY+10013,+Verenigde+Staten/@40.7264452,-74.0057271,17z/data=!3m1!4b1!4m2!3m1!1s0x89c2598d2b11e421:0x602ca22b86594eab?hl=nl

Tags: · ,

4 reacties tot nu toe ↓

 • 1 Fred // okt 6, 2009 at 20:09

  hoeveel kilo ben je aangekomen?

 • 2 Bas // okt 6, 2009 at 20:17

  staat er nou Gyros op die gast zn shirt?
  Tzatziki is altijd goed man, op je brood, in de koffie, in je ogen tijdens je slaap, alles!

 • 3 Jan Beton // okt 6, 2009 at 20:30

  Niks aangekomen,veel gelopen ter compensatie.En dr staat gyros op zn shirt ja.(ask for a kronos gyros)En nee,geen gyros gegeten.

 • 4 peter // okt 6, 2009 at 21:10

  het broodje doet me sowieso meer denken aan een grieks broodje gyros dan kebab maar goed. gyros is net zo lekker als kebab. misschien zelfs wel lekkerder alsie echt goed bereid is.

Reageer