KEBABREPORTERS

De site waar het allemaal om draait.

KEBABREPORTERS header image 2

New Lakonya, Utrecht

9 januari 2012 door Delicatesther · 6 reacties

Deze recensie is eigenlijk nu alweer outdated, ik heb hier namelijk vorig jaar gegeten. Vorig jaar. Het klinkt zo ver weg. Nu is nog net de tijd van het jaar waarin mensen oh zo legitiem en oh zo grappig over ‘vorig jaar’ mogen spreken terwijl ze eigenlijk vorige week, (of inmiddels twee weken geleden) bedoelen. Daar maak ik mij nu dus ook schuldig aan. Twee weken terug dus, was ik weer eens op de Amsterdamsestraatweg.  Denk je dat Bert alles er leeg gevreten heeft, blijken er in de tussentijd weer als met knoflook en sambal bedekte paddestoeltjes kebabzaken gegroeid te zijn.

Ik heb thuis een bak met vissen staan, en in plaats van hen op te eten zoals een goede natuurlijke orde betaamd ga ik iedere iedere dag met zo’n bakkie vlokken boven het water hangen om die glibberige beesten een dienst te doen. Nou schijnen vissen het prettig te vinden als er een zekere mate van zuurstof in het water aanwezig is (ja, ook mij klinkt dat krom in de oren), dus ik was op weg om een bruissteentje voor ze halen. Nou is de eerste dierenwinkel die Google voor je vindt tegenwoordig een slijterij. Ook dat is weer een vorm van natuurlijke progressie geloof ik, huisdieren > verantwoordelijkheid > hoofdpijn > drank, zoiets. Maar goed, weer die straat af wankelen tot ik een andere dierenwinkel tegen kwam dus. In de regen. Nou is de Amsterdamsestraatweg zo’n straat waar er altijd ‘lieden’ op straat hangen. En dan heb ik het niet over hangjongeren, hoewel die er ook zijn, maar eerder van die louche ‘wij doen alleen zaken in steegjes’ types. Nou ja, zo komen ze op me over. En ze staren. Veel. Nou ben ik natuurlijk mad sexy, maar ik voel me daar dus vaak wat ongemakkelijk als ik in mijn eentje rond loop.

Naarmate mijn bui en de bui steeds slechter werden zag ik de lucht open breken en begeleidde een zonnestraal als zijnde een pijl mij richting de New Lakonya. Niet ècht een dierenwinkel natuurlijk, hoewel ze er wel dier verkopen, maar dan de dode variant. Maakt niet uit, die waardeer ik bijna net zoveel als de levende tegenhangers.
Van buiten gezien zag deze zaak er professioneel en netjes uit. Een soort McDonalds overhaul van de authentiek Turkse kebabzaak, zeg maar. Zonder me te bedenken vluchtte ik naar binnen. Eenmaal binnengekomen moest ik een paar keer met mijn ogen knipperen om de felle glans van de saladebar te synchroniseren met de hoeveelheid licht die mijn retina aankonden na de grijze onderwereld die zich buiten afspeelde.
Ik bestelde een broodje met ‘alles’ om ter plekke op te eten. Ik was de enige in de zaak dus meneer ging meteen aan de slag. Op de achtergrond speelde zich een Turkse variant van het Spaanse soap fenomeen af. Weer eens wat anders dan TMF of Al Jazeera. Toen ik ging zitten viel me een bordje op de tafel op. ‘Combi-deal, broodje döner + frisdrank €6’. Volgens mij zijn er locaties in Amsterdam waar je daar twéé broodjes döner en wat te drinken kan krijgen voor dat geld, zonder de term ‘combi-deal’, maar het blijft Utrecht, dus tja, duur. Een enkel broodje zonder wat te drinken kostte dus €4,50. Hier moest ik de jongen achter de balie nog even aan helpen herinneren want hij wist ook niet zeker hoeveel het ook alweer kostte. Ai, had ik maar met een strak gezicht €1,50 geroepen. Misschien dat ik dan een combinatie van -louche steegjesdeals en -de grote bazaar in Istanbul stilo nog wat van de prijs af had weten te praten. Helaas, €4,50 dus.

Vervolgens kreeg ik het broodje in handen. Eiervlees van de kalfsvariant op een Turkse bol, sla, komkommer, tomaat, uitje. Prima verdeling, de jongen had duidelijk afgewisseld tijdens het opscheppen. Ik keek al wat verdrietig naar de geringe hoeveelheid saus maar vervolgens kwam ‘hij die de zaak runde’ met de flessen aangelopen onder het motto: “mocht je meer willen”. Kijk, pluspunten.
Het broodje was, meen ik, niet geroosterd. De salade was lekker maar standaard. Het vlees net zo. Idem voor de sauzen. Een heel erg standaard tot saai broodje dus, voor €4,50. Toch, het was wel genoeg. De laatste happen heb ik weggegooid omdat ik echt barstensvol zat. Ik rekende af, en vertrok terug de natte duisternis in.

Samenvatting: een zeer nette zaak met een vriendelijke jongen achter de balie, maar verder een saai en generiek broodje waar je teveel voor betaalt.

https://www.google.nl/maps/place/Amsterdamsestraatweg+118,+3513+AL+Utrecht/@52.0971072,5.1058967,17z/data=!3m1!4b1!4m2!3m1!1s0x47c66f6bde0627ed:0x581c73a1267cbc32?hl=nl

Tags: · , ,

6 reacties tot nu toe ↓

 • 1 Captain Kebab // jan 9, 2012 at 16:47

  En wat bespaar je met die combideal dan? 1,50 vind ik namelijk een prima bedrag voor een blikje cola bij de locale vleesdealer.

 • 2 Delicatesther // jan 9, 2012 at 18:18

  Flesje drinken was €1.75.

 • 3 Bob Kepap // jan 9, 2012 at 18:50

  Groots. En dan heb ik het niet over het broodje.

 • 4 Jan Beton. // jan 11, 2012 at 16:02

  Zoals wel vaker een beter verhaal dan broodje…

 • 5 Anique // aug 19, 2012 at 02:20

  Gatverdamme, wat een vieze bende ! We hebben eten besteld via Thuisbezorgd.nl, en meteen voor de laatste keer! Het begon al met een lekkend bakje knoflooksaus, waardoor er verdomd weinig overbleef om op onze turkse pizza met kebab te doen. De saus zat LETTERLIJK OVERAL op, dus ook op de bestelde frikandellen speciaal. Jippie. Een halve keukenrol later, de turkse pizza’s met kebab uitgepakt. Geen saus, beetje jammer, maar goed.. Na 3 happen: RAUW DEEG.. Tasty *not*. En niet bij 1, nee alle 2 gewoon rauw deeg. Uiteindelijk het vlees er maar afgehaald en opgebakken, en de lap deeg weggegooid. Kortom, zwaar ranzig!!

 • 6 Delicatesther // aug 20, 2012 at 09:53

  Oef, dat klinkt niet best nee!

Reageer