KEBABREPORTERS

De site waar het allemaal om draait.

KEBABREPORTERS header image 2

Near Kebab Encounter II

1 februari 2013 door Bob Kepap · 4 reacties

60 Rhinebeck 302
In een onbewaakt moment had ik jullie drie “near kebab” ervaringen toegezegd. Hier de 2e en nog een. Plaats van verkoop is de Dutchess Fairground in Rhinebeck, New York. En dan hebben we het dus over upstate NY, zo’n 200 kilometer van “the Big Apple”. Rhinebeck kent iedereen, omdat de Rooseveltjes en de VanderBiltjes er hebben gewoond. En Rufus Wainwright er is geboren en gevlucht. Kortom, vergane glorie vanaf het bord “You’re welcome in” tot aan “Thank you for visiting”. In het midden van deze troosteloze urban area ligt een groot sport- en beursterrein. Het is de grootste in de omgeving, en omdat het gebied verder prachtig is met bossen, meren en rivieren leeft er in het hele gebied knap wat volk dat in de weekenden open staat voor plat Amerikaans vermaak op de Fairgrounds. Daar is dus regelmatig wat te doen. MaCA had hier een hobby expeditie en ik zag lammetjes, schapen en eettenten. Kortom a good day of fun!
De schapen worden er gekeurd, en volgens mij wordt daarbij de kebabpotentie meegenomen als je naar deze foto kijkt.60 Rhinebeck 515

Amerikanen blijven alleen als je ze veel fout voedsel geeft. Daarom is het terrein goed voorzien van eettenten, -karren en -luiken. Bij een stand stond “kebab”, dus rond lunch dachten we dat het testtijd was. De “echte” kebab was al even op, maar ze hadden een prima vervanger. Zeiden ze. Ik zou zeggen, kijk naar de foto. Voor hen die dit in braille lezen: een laf, weinig vers broodje met wat plakvlees-schraapsel, verlepte salade en een uitje.
Kortom: om te janken, geen schapen, wel een health warning. Misschien dat dit soort true Americans er in tuint, maar ik niet meer.
Van het volgende broodje is helaas geen foto. Ik heb dat gekocht bij een tent met de briljante naam “The vegetarian and the butcher“.
Op een grote BBQ werden stukken dier gebakken die door de Butcher keurig in hapklare stukjes dier waren gesneden. En er waren hamburgers van gemaakt. Een ervan heeft de naam “Lamburger”.
Het eindproduct: Wit bolletje, uitje er op, pickel naar keuze (doen), saus naar keuze en een ge-bbq-de hamburger van lamsvlees. Ik ging voor de mosterd. Na een hap volgde een hele korte periode waarin ik allerlei tekenfilms met dansende lammetjes om me geen zag en er ineens overal muziek was. Toen het weer rustig werd was het broodje op en had ik geen foto. Mocht je ooit the “The vegetarian and the butcher” in Rhinebeck tegen komen: kebab is er niet te teren, dus ga voor de Lamburger. Beste kleine gemalen schaap ooit.

The vegetarian and the butcher
Dutchess Fairground,
Rhinebeck, New York

https://www.google.nl/maps/place/Dutchess+County+Fairgrounds/@41.9370477,-73.9093424,17z/data=!3m1!4b1!4m2!3m1!1s0x89dd0c4032604567:0x11c47d8092289b73?hl=nl

Tags: · , , ,

4 reacties tot nu toe ↓

 • 1 Jan Beton // feb 2, 2013 at 09:02

  Volgens mij heb ik trek in lammetjes gekregen dankzij dit verhaal. En een wederom aangewakkerde zin om weer eens naar de Amerikanen toe te gaan.

 • 2 Delicatesther // feb 2, 2013 at 11:36

  Geen zorgen, ik heb de lamsworstjes in de koelkast liggen. Geen vliegtickets, helaas.

 • 3 bas // feb 2, 2013 at 12:31

  honger

 • 4 Tedje Agga // feb 2, 2013 at 12:47

  gvd nu hek zin in een dapperkebab

Reageer