KEBABREPORTERS

De site waar het allemaal om draait.

KEBABREPORTERS header image 2

Kurts’ Worstendoner

17 augustus 2009 door Peter Schaap · 4 reacties

kebab gerelateerde kiekjes 005 (Medium)

Broodje afwisseldonerworst

En wederom een vleesrecept waarvan je je vingers zult aflikken!

Verse sla, zelf gesneden tomaat en ui, zelfgemaakte knoflooksaus, merguez worsten van de lokale Turkse slager en broodjes van de Turkse bakker. Eigenlijk kan dit nu al niet fout gaan…

Goed, wat het groenvoer en het brood betreft, dat spreekt vanzelf. De worstjes leg je op een hete BBQ en bak ze gaar. Blijf er bij en keer ze regelmatig om anders heb je binnen de kortste keren een rokende zwarte staaf op je rooster liggen. Niets ten nadele van carcinogene staven, maar een sigaret smaakt toch stukken beter dan zwartgeblakerd vlees.

Eigenlijk ben je er dan al. Snij je broodje open, smeer deze in met een flinke lading knoflooksaus. Pleur daarna de worsten, de sla, de tomaat en ui erop, broodje dicht en smullen maar! Voeg eventueel wat sambal toe, al zijn de worsten redelijk pittig van zichzelf.

Het voordeel van deze Turkse genotsworsten is dat ze al lekker gekruid zijn waardoor het geheel een smaakexplosie op je tong geeft. Ik zal niet zeggen dat het beter is dan broodjes donner, maar als kebab ooit uitsterft dan weet ik wel wat ik als vervangende verslaving neem.

Tags: ·

4 reacties tot nu toe ↓

 • 1 Bas // aug 17, 2009 at 20:44

  zeg er dan ook meteen bij hoe Kurt die knoflooksaus maakt…

 • 2 petert // aug 18, 2009 at 16:48

  ah dacht eigenlijk dat er al een knoflooksausrecept op stond. heb namelijk wel ooit een fotoserie gemaakt.
  zal van de week even kijken als ik tijd heb

 • 3 erwin // sep 14, 2009 at 12:35

  Ik wil hier nog wel aan toevoegen dat dit recept ook goed te doen is met turkse knoflookworst… Bucuk of bucuc heet dat. Heb dat vanmorgen even gebrouwen en zojuist als ontbijt op mijn werk genuttigd en dat beviel goed. Heb er straks nog een te gaan!

 • 4 die worst // mei 7, 2010 at 05:02

  sucuk bedoel je…

  http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/0/0b/Sucuk-1.jpg

Reageer