KEBABREPORTERS

De site waar het allemaal om draait.

KEBABREPORTERS header image 2

Kippen Halte, Den Haag

4 november 2011 door Bijdrage · 28 reacties

Bijdrage van KebAppie

Fuck me jesus! Man man man… Allereerst mijn excuses aan Tedje Agga. Ik las laatst dat je van plan was Den Haag op de kaart te zetten en hierbij jat ik een Haagse tent van je. Aan de andere kant…ik behoed jou en de rest van de lezers voor een partij kutdöner zoals ik zelden gegeten heb, dus eigenlijk bewijs ik iedereen een dienst.
Enfin…afgelopen vrijdag was ik voor ’n vet feest in ’t Paard van Troje. Vet was het zeker, totdat er onenigheid uitbrak met de toiletjuffrouw (lees: gooi geen geld voor de toiletjuffrouw in het drinken van de toiletjuffrouw). Vroegtijdig weer op weg naar huis begon m’n maagje te knorren.
Lopend van ’t Paard richting Den Haag Centraal was er eigenlijk maar nog één tent open, deze tent. Hongerig bestelde ik een döner kebab.
En holy fucking kut wat was die slecht. Wat ik me er nog van kan herinneren was dat een broodje gepakt werd, vermoedelijk niet onder grill of andere hittebron geplaatst, en dat mij gevraagd werd wat ik erop wilde. Zoals gewoonlijk antwoordde ik de beste man dat ik er álles op wilde. Nu stel je die vraag meestal als de klant ook uit een verscheidenheid van ingrediënten kan kiezen. De een wil geen ui, de ander geen sambel etc etc.. Als ik gvd álles bestel op mijn döner kebab, en alles wat ik krijg is een broodje, wat vlees, sla en knoflooksaus dan begin ik mij toch wel behoorlijk af te vragen wtf dan níet alles is? Hoe kan je in godsnaam nog minder op een broodje krijgen? Maar goed, ik klaagde niet omdat ik honger had en omdat ik meteen wilde afrekenen. Vraagt hij me vier zuurverdiende euro’s te betalen voor dat kut broodje. Hoe ver kan je zakken… ik snap dat vijf (of was het al zes) uur in de ochtend geen ideale tijd is om je döner te verkopen, maar als je geen normaal broodje rond dat tijdstip kan of wil verkopen, doe het dat ook niet! Voor vier euro eis ik allerlei extra’s: rode kool, ui, feta, pepertjes, desnoods een adoptiekind, maar niet slechts sla en knoflooksaus…kom op zeg!
Over het broodje nog: het vlees draaide mooi rond aan het spit, maar het was rauw vlees en het spit stond uit. Hij haalde een karige hoeveelheid vlees van het spit en gooide dit op een bakplaat. Kleine hoeveelheid sla erop gegooid, alleen knoflooksaus erin gepleurd en voilà een kut broodje. Ik vroeg me nog af wat voor vlees het was. Lam? Kalf? Toch kip? Ik wist ’t niet. Het smaakte niet naar een ooit levend dier.
Ik heb nog een foto geprobeerd te maken van het broodje, maar dat is geëindigd in een kansloze poging. Deze foto wist ik wel nog te maken. Dat grote spuit-unit-ding is het apparaat waar de saus uitkwam. Linksboven zie je half de bakplaat. Daar weer rechts van zie je een gedeelte van het spit. Ik weet het, erg kansloos, maar het broodje was ook kansloos en verdiende dus ook niet beter.
Toen ik later op google streetview terug zocht hoe de zaak heette (ik kon ’t dus echt niet herinneren en ik heb waarschijnlijk ook niet gekeken) werd mijn vleesvraag beantwoord. De zaak heet namelijk de Kippen Halte. Fuck! Met zo een naam had ik het kunnen weten…

Kippen Halte
Spui 151
Den Haag

https://www.google.nl/maps/place/Spui+151,+2511+BM+Den+Haag/@52.0769957,4.3157585,17z/data=!3m1!4b1!4m2!3m1!1s0x47c5b723bc43aee3:0x77b14c737bfef942?hl=nl

Tags: · , ,

28 reacties tot nu toe ↓

 • 1 Delicatesther // nov 4, 2011 at 14:31

  Adoptiekind… *schaterlacht* Blijf schrijven gast, blijf schrijven.

 • 2 kees tandvlees // nov 4, 2011 at 14:45

  adoptiekind net zo flauw als het broodje,wel een mooie foto. leuk haatverslag

 • 3 Bas // nov 4, 2011 at 15:19

  https://www.kebabreporters.com/kebabtour-iii-altar-of-sacrifice-curse-of-the-damned/

 • 4 Delicatesther // nov 4, 2011 at 16:19

  Lol, natuurlijk bestond die al. Ach, het is dus blijkbaar nog steeds kut.

 • 5 KebAppie // nov 4, 2011 at 16:50

  Ah shit man! Ik had nog gecheckt of deze er op stond, maar kon m niet vinden. Ik zat nog een heeeeel klein beetje te twijfelen of t door t tijdstip was dat t zo shit was, maar nee dus. Mooi

 • 6 Tedje Agga // nov 4, 2011 at 17:14

  Geeft niet hoor Kebappie, zoals bas al liet zien is deze tent al gerecenseerd en omdat ik nogal gesteld ben op mijn gezondheid heb ik de Kippenhalte die betreffende kebabtour heel bewust over geslagen…maar ik bewonder je heldhaftigheid haha.

 • 7 Tedje Agga // nov 4, 2011 at 17:16

  Trouwens, rechts naast deze tent zit de Luxor (staat zelfs op de foto) en daar kan je wel goed vreten…geen kebab weliswaar, maar wel een bad ass saté schotel.

 • 8 Tedje Agga // nov 4, 2011 at 17:16

  En die is standaard tot een uurtje of 7 open trouwens, plus ze verkopen bier!

 • 9 Delicatesther // nov 5, 2011 at 11:27

  Mijn Haagse tent is afgefikt, net als mijn liefde voor die stad toen ik mijn boete ontving.

 • 10 KebAppie // nov 5, 2011 at 13:10

  Ja, toen ik later op internet ging zoeken naar de naam van deze tent kwam ik ook de Luxor tegen. Die had veel te positieve reacties, dus ik concludeerde dat deze dat nooit kon zijn. Dan weet ik in ieder geval dat ik daar de volgende keer binnen stap na een avond uitgaan in Den Haag.

 • 11 Tedje Agga // nov 5, 2011 at 16:54

  Ja moeje zeker doen, aardige lui daar en relatief goed vreten..plus koud bier en vaak een leuke vechtpartij voor de deur als entertainment tijdens het eten.

 • 12 Delicatesther // nov 5, 2011 at 17:32

  Flikker op met je vechtpartijen voor kebabzaken. Is helemaal niet zo leuk.

 • 13 Tedje Agga // nov 5, 2011 at 18:40

  hahah ow ja, how unconsiderate of me….thousand times pardon, m’lady…

 • 14 Delicatesther // nov 5, 2011 at 21:36

  :)

 • 15 Nick // nov 11, 2011 at 11:52

  Liep er vandaag nog langs, de Kippenhalte is het in ieder geval niet meer. De Googlemaps foto is verouderd. Volgens mij heb je gegeten bij een naamloze tent.. Kon in ieder geval niks anders ontdekken op de gevel dan Turkse Pizza-Donner Kebab etc. Iig geen naam

 • 16 Bas // nov 11, 2011 at 12:31

  de Shithalte

 • 17 Delicatesther // nov 11, 2011 at 12:45

  Een groot verlies voor Den Haag, duidelijk.

 • 18 Tedje Agga // nov 11, 2011 at 14:27

  hahah

 • 19 issi // dec 3, 2011 at 20:45

  je moet niet denken dat je grappig bent voordat ik je tanden eruit sla megooltje als je het er vies vindt uitzien ga je tog lekker egrens andershale kk jong met je vetta kaas pepertjes wat denk jewel niet joh mafkees nergens verkopen ze dat op een broodje doner mongool.

 • 20 KebAppie // dec 3, 2011 at 22:34

  @prinses (s)issi: Als je nou evenveel passie in je döner stopt als dat je nu haat loopt te spuwen dan zou je vast een lekker broodje klaar kunnen maken. Reken er maar op dat ik ergens anders döner ga halen en hopelijk de rest van de kebabgemeenschap ook. Xxx

 • 21 Tedje Agga // dec 4, 2011 at 13:24

  Issi, ben jij de eigenaar of een medewerker van de kippenhalte?

 • 22 Bas // dec 4, 2011 at 14:29

  HAHAHAHAAA! die kippenhalte toch, wat een kuttent

 • 23 Peter Schaap // dec 5, 2011 at 09:36

  Hahaha Issi. Je maakt mijn maandagochtend weer iets aangenamer. Oelewapper!

 • 24 issi // jan 4, 2012 at 17:32

  @tedje agga,ik ben een medewerker ,haha die gozer is een beetje getikt ,je gaat togh geen pepertjes vetta kaas en die andere zooi op een broodje donar gooien het is geen grieks broodje. hij kan egt goed overdrijven.

 • 25 issi // jan 4, 2012 at 17:36

  het is nu geen kipenhalte meer maar hamis ik werk er.

 • 26 Tedje Agga // jan 4, 2012 at 18:35

  OK Issi, je snapt dat het misschien niet zo goed voor de naam van de zaak is als je klanten dreigt hun tanden eruit te slaan?

  Bovendien zijn extraatjes zoals pepers en feta echt niet raar hoor, veel kebabzaken doen het en het is heerlijk….kijk anders nog ff wat verder op deze site, dan zul je zien dat het vaak de hoger gewaardeerde zaken zijn die extraatjes aanbieden…misschien een idee voor Hamis?

 • 27 Issi // mrt 15, 2013 at 15:26

  Kom nu maar een keer langs ;) . En oordeel het broodje dan nog eens de zaak heet nu mr donerkebap .

 • 28 Tedje Agga // mrt 15, 2013 at 16:33

  Komt goed Issi, ik liep er laatst nog langs en zag idd dat er een nieuwe tent zit….ik hoop ook een nieuwe eigenaar..

Reageer