KEBABREPORTERS

De site waar het allemaal om draait.

KEBABREPORTERS header image 2

Kebabreporters wereldwijd: verslag uit Colombia

26 april 2010 door Bijdrage · 4 reacties

Inmiddels al weer maanden geleden stuurden wij een kebabliefhebber richting Zuid Amerika om eens te inventariseren hoe het daar met onze geliefde broodjes vlees gesteld is.

Al lopend en liftend over dit enorme continent ontdekte hij dat de kebabcultuur daar nog niet echt is doorgedrongen. Vind je in elke Europese uithoek tegenwoordig wel een kebabzaak, in Zuid Amerika ligt de markt nog open. Dit is dan ook meteen een gratis tip voor iedereen die graag naar een warm land wil emigreren. Stop je backpack vol kebabrollen en knoflooksaus en begin een nieuw leven!

Zie hier het eerste verhaal van onze kebabfan in den vreemde:

Hallo vleesfanaten,

Hier een verslagje vanuit het verre Armenia, Colombia ,waar ik de derde kebabtent trof in bijna 6 maanden rondzwerfen door Zuid Amerika!
De eerste was in La Paz waar er geen brood bij zat en of saus en het in worstvorm geserveerd werd.
In Buenos Aires was het groen en geel en bewoog het en net toen ik me eraan wilde wagen was de tent voor in ieder geval 5 dagen dicht. 5 Keer langsgelopen met mijn inmiddels derde nieuwe camera. Maar geen gehoor en waarschijnlijk maar beter ook. Al het vlees hier hangt buiten in de open lucht en je moet maar geloven wat ze serveren. Bij de chinees zit er cavia doorheen en de gefrituurde oliebollen en empanades smaken altijd naar kip, pollo a broaster.
Deze kebabrol, terwijl ik om een hamburgquesa kebab had gevraagd, is alweer bijna vloeibaar terwijl ik dit schrijf. Er lagen welgeteld 16 patatjes bij en de deegrol zat vol met saus, kip en rund door elkaar. Uiteraard ongevraagd!
De smaak was goed maar na 5 dagen 200km lopen van Cali naar Armenia smaakte denk ik alles goed. De prijs was 7000 pesos wat neerkomt op zo´n 3 euro 20, best redelijk dus en met een Cola ernaast en zoveel saus als je wil. Maar ik had er wel meer (patat) van verwacht! De groente was vers en het uitzicht goed, het oog wil ook wat, maar niet voor herhaling vatbaar! Morgen maar weer naar de Chinees, loop daarmee ook al dagen achter. Wat zeg ik, de wekelijkse Chineesdag is al een maand geleden. Chinees eten hier is altijd goed, cavia of geen cavia, dat is geen vraag!
Groeten

Tijdens zijn zoektocht naar kebab heeft hij meteen maar even vakantie gevierd. Logisch natuurlijk, als je er toch bent. Verhalen over eindeloze wandeltochten door de jungle op zoek naar broodjes vlees, berovingen en andere spannende zaken vind je op: www.mauropolo.waarbenjij.nu

https://www.google.nl/maps/place/Armenia,+Quind%C3%ADo,+Colombia/@4.4913385,-75.7147836,12z/data=!3m1!4b1!4m2!3m1!1s0x8e38f58e4f86652f:0x90d32ebb7a200511?hl=nl

Tags: · , ,

4 reacties tot nu toe ↓

 • 1 Jan Beton // apr 26, 2010 at 15:53

  Ik stel mijn reis daar heen nog even uit, ik kom er wel als ze er wat meer kebabtenten hebben…

 • 2 Peter Schaap // apr 26, 2010 at 15:54

  Ik heb mijn levensdoel en idee hoe ik miljonair word gevonden. Ik ga een kebabketen starten in Zuid Amerika!

 • 3 unoximus prime // mei 1, 2010 at 14:08

  ik zal hier in brasil ook even kijken of ik een kebabtintie kan vinden

 • 4 mauro polo // jun 17, 2010 at 13:44

  Ik ben ondertussen heelhuids weer thuis en kan zeggen dat ik de kebab niet gemist heb, de gehel keuken van zuid amrika, dan wel of niet opgedient bgij 72 graden of meer, is goed te doen. Na mijn bezoek aan Anrmenia en terugkomst in Bogota ben ik nog een Shawarmatent tegen gekomen op kruizing avenida Jimenez carrera 7, zag er goed uit, rook naar de rest van zuid amerika, niet getest maar even buiten Bogota, autopista Medellin waar ik heen ben gelopen heb je bij km paaltje 7 een tankstation annex kebabzaak die dezelfde ogenschijnlijke rollen als boven afgebeeld verkopen voor 4 mil zonder patat en cola en meer en alleen kip. Na Medellin terug zuidwaarts Armenia nogmaals aangedaan maar ook deze zaak was met onbekende bestemming verhuisd. Rijk wordt je dus niet aan/met/door kebab in Colombia!

Reageer