KEBABREPORTERS

De site waar het allemaal om draait.

KEBABREPORTERS header image 2

Grillroom Jaffa, Alblasserdam

25 februari 2016 door Jan Beton · 3 reacties

IMG_0279

Het is hip. Het is happening. Je wilt er gezien worden, je wilt er zijn. Elke zichzelf respecterende website schrijft er over. Dus wij nu ook.

Alblasserfuckingdam.

Ik was er, en ik vond er kebab. Bij grillroom Jaffa. Een typisch shoarma/kebab/grill restaurantje. Een echte plek om ’s nachts na het stappen nog wat te eten, donker, vettig, perfect. Met een keurige afscheiding voor de halers, en na de deur een plek waar je kunt zitten. Vermoed ik, want ik ben een haler. Omdat Alblasserdam zo hip is heeft deze zaak zelfs een app. Voor op je smartphone. Althans, dat wil de menukaart je laten geloven. Ik kon de bewuste app nergens vinden. Wat jammer is, ik ben wel benieuwd naar wat ik er allemaal mee zou kunnen.

Als je een van de belangrijkste plekken van het moment bent maakt het natuurlijk weinig meer uit wat je precies serveert. Smeer wat kattenvoer op een toastje, roep iets over het gebrek aan gluten en de hoeveelheid super die in dit food zit en je bent klaar. Nu zou ik dit broodje niet met kattenvoer willen vergelijken, maar ook niet met superfood. Het broodje zelf heeft nooit de kans gehad lekker knapperig te worden, het moest de oven vrij rap weer verlaten. Aan deze ongetwijfeld traumatische gebeurtenis hield het broodje de eigenschap snel te scheuren over. Arm broodje. Op het broodje ging standaard fabrieksvlees, met hier en daar een verbrand stukje. Het standaard riedeltje groenvoer, geen hippe babyversies van groente, al verkoopt dat tegenwoordig wel lekker. Babyspinazie, baby rode kool, ik zie het allemaal voorbij komen in het hippe gedeelte van mijn Appie. De knoflooksaus smaakte naar knoflook, de sambal naar sambal, dat had het wel voor zich gaande.

In een niet hip dorpje als, ik noem maar wat, Amsterdam is dit het gewone standaard 2,50 broodje. Nog net die paar knaken waard, maar goed genoeg om gelijk weer vergeten te worden. Als je in een wereldstad als Alblasserdam bent reken je hier 4,50 voor af. Want zo gaat dat als het jouw moment te shinen is. En dat is Alblasserdam van harte gegund.

https://www.google.nl/maps/place/Dam+73,+2951+GA+Alblasserdam/@51.8611686,4.6581372,17z/data=!3m1!4b1!4m2!3m1!1s0x47c42c1225602b99:0x4d2bf0b0f22d46e6

 

Tags:

3 reacties tot nu toe ↓

Reageer