KEBABREPORTERS

De site waar het allemaal om draait.

KEBABREPORTERS header image 2

Gent, Orient Pita

17 oktober 2011 door Bert · 3 reacties

Het is al een tijd geleden dat ik wat geschreven heb. Druk met werk, druk met school en ook gewoon geen zin gehad. Kebabontwijkendgedrag vertonen zeg maar. Nou ja niet echt kebabontwijkend. Gegeten heb ik het wel maar het schrijven kwam er op een of andere manier niet van. Het lezen van de smakelijk verhalen van Bob en Bas maakte dat ik er ook weer voor wilde gaan zitten. Gelukkig heeft mijn geheugen me niet in de steek gelaten.
Zo’n 2 maanden geleden was ik voor een vrijgezellenfeest een weekend in Gent. Een hele toffe stad om met je vriendin alle mooie oude gebouwen te bekijken. Waar wij voor kwamen was natuurlijk iets heel anders. Kroegen bezoeken en dronken op de grond liggen. Lam naar stripteases blehren en slapen in een cracky tent. Helemaal top dus!

Er moest tussendoor ook gegeten worden om deze overvloed aan drank enigszins in het gareel te houden. Dat kreeg ik als bob alleen niet voor elkaar. De eerste kebabzaak die we tegenkwamen zat op de groentenmarkt. Dit was een duidelijke hint maar helaas had ik het niet door. De toko heet Orient Pita en voor 4 euro krijg je hier een slecht broodje. Niet zo smerig als de slakken die ik daarna at maar ook zeker niet veel beter. Het brood was taai, droog en oud. Het vlees was ook al droog en kwam uit de bain marie. Dat terwijl de “kok” op dat moment vers gesneden vlees stond af te bakken. Het groenvoer was echt konijnevoer. een beetje sla en een half broodje met wortel. Het enige goede aan dit broodje was de Andalousesaus. Het ergste was nog wel dat we later die avond na het verorberen van een grote mixed grill erachter kwamen dat er om de hoek van de Orient een zeer chique ingerichte haute cuisine kebabzaak zit genaamd That’s Kebab. Ik kon op dat moment geen hap meer eten maar mijn 7e reporterszintuig wist mij met enige zekerheid te vertellen dat ik hier voor € 4,70 een uistekend broodje had kunnen halen. Dus voor iedereen die naar Gent gaat 25 meter om de hoek van de Orient. Laat me weten hoe het was!

Orient Pita 18, groentenmarkt 9000 Gent
België

https://www.google.nl/maps/place/Groentenmarkt,+9000+Gent,+Belgi%C3%AB/@51.0559896,3.7223134,17z/data=!3m1!4b1!4m2!3m1!1s0x47c371473a452d45:0x89b2e56300e3ec4b?hl=nl

Tags: · , ,

3 reacties tot nu toe ↓

  • 1 Delicatesther // okt 18, 2011 at 09:23

    Een wijze les; let op uw omgeving.

  • 2 Peter Schaap // okt 19, 2011 at 08:46

    Haha de foto’s maken een hoop goed!

  • 3 Bob Kepap // okt 19, 2011 at 14:31

    Jij en wortel. En dan nog taai ook. Verder goed weer een verhaal te lezen

Reageer