KEBABREPORTERS

De site waar het allemaal om draait.

KEBABREPORTERS header image 2

Egyptische Grillroom Shoarma Luxor te EHV

22 april 2011 door Bijdrage · 19 reacties

Soms weet je al van te voren dat je groeiende vermoeden heel snel bevestigd gaat worden. Zo ook bij “Egyptische Grillroom Shoarma Luxor” met op de ruiten de aanvullende tekst “shoarma – pizzeria – grillroom”. Deze grillroom staat in de Eindhovense wijk Stratum en eigenlijk bij mij om de hoek. Toch heb ik hier nooit eerder gegeten. Ik ga niet te voet, maar neem namelijk de auto vanaf mijn werk. Prima productieve dag gehad, dus ik verdien een kebab-after-work.

Ik stap uit op de parkeergelegenheid voor de deur en benader het hoekpand. Het doet allemaal wat smoezelig aan. Het terras is vol, maar dat ligt niet alleen maar aan het mooie weer. Er staan namelijk maar twee of drie kleine tafels. Het is vooral de met gekleurde gloeilampen omringde lichtbak boven de ruit met de akelige vormgeving en de mosterdmisselijke kleur die mijn vroege vermoeden voedt. Dit kan haast niet goed gaan. De mensen op het terras eten pizza’s of iets dat lijkt op spare-ribs, maar dat laatste kunnen ook lamskoteletjes zijn. Volledig irrelevant voor een kebabreporter, zou je zeggen. Toch zou de puntentelling al vroeg kunnen beginnen als het smalle terras vol zit met tevreden kebabbende mensen. Bij binnenkomst begint de bevestiging te winnen van mijn vermoeden. Daar waar de plavuizen het meubilair dan wel de muren raakt, is het schmutzig. Altijd jammer in een horecagelegenheid. Schoorvoetend maar journalistiek doortastend besluit ik toch eten te bestellen. Ik neem plaats aan de hoge, diagonaal geplaatste bar naast twee jonge pubermannetjes. Ook zij eten geen kebab, maar pizza. Wat is hier aan de hand? De man met grijze krulletjes en gouden bril en horloge lijkt de eigenaar te zijn en doet tof tegen een jong gezinnetje aan een tafeltje. Ze vinden dit charmant en lachen hartelijk terug. Ok, prima kastelein wellicht, maar hoe is je KEBAB?!

Zijn nasty neefje staat aan de grill en uit de onvrede over zijn functie met een chagrijnige grimas. Misschien wordt hij blij van een kebab-bestelling… Nee hoor, hij vertrekt geen spier, maar mompelt iets naar de brommende charmeur, die vervolgens rinkelt met de kassa. Ik moet € 4,50 betalen, maar ik kan het mis hebben. Kan me niks schelen, € 3,50 vind ik nu al te veel. De norse dikkerd loopt de keuken in en komt terug met een pan met bevroren kebab-reepjes. Alles wijst erop dat de bevestiging van mijn vermoeden aanstonds is, want de beleving tot zover is niet best. De pan gaat onder de grill. Niet onder de horizontale gloed van de grill, nee, ONDER de grill. Nog onder de met elastiek op hun plek gehouden draaiknoppen van de grill. Daar waar etensresten en opgehoopte viezigheid welig tieren. Dat is blijkbaar de ontdooi-plek. Op de vraag “sla?” antwoord ik korter dan de vraag: “ja”. Flikker toch op, mijn beleefdheid ligt allang ergens tussen het plintpluis onder de bar. De kebab mag nu een verdieping hoger en gaat daadwerkelijk onder de grill. Met klemspatel wordt er regelmatig gekeerd. In de tussentijd is hij druk bezig met wel honderd lamskoteletten-die-ook-spare-ribs-kunnen-zijn uit hun marinade op een grillplaat te gooien. De supermarkt-pita ligt op de gangbare plek onder de grill en ongeduldig tilt hij het broodje op tot nèt onder het oranje gaas. Nu is het broodje ineens klaar, zo vindt Jantje van Leyden. Hij knipt het dunne deegverdriet open en gooit het samen met het vlees en de karige sla op een vierkant bord. De spreiding van het uiterst minimale vitaminetrio sla/tomaat/ui mag ik dus zelf gaan uitzoeken en prop voorzichtig met de vork. Met de zojuist bijgevulde sausflessen help ik mezelf aan het broodnodige rood en wit om het gerecht “compleet” te maken. Nou, ik kan eindelijk gaan eten, maar ik heb inmiddels eenzelfde uitdrukking op mij gezicht als de griller en neem een hap. Daar! Wat er nog over was van mijn vermoeden was nu ook bevestigd. Wat een jammerkebab! Het is taai en droog en heeft harde randjes. De baas vertelt mij dat het rundvlees is, maar ik kan dat op dit moment onmogelijk checken en wil het ook niet. Whatever, want het is gewoon een grote deceptie. De gifbeker moet blijkbaar helemáál leeg, want ik besef ineens weer dat het maandag is… In mijn gedachten corrigeer ik Ice Cube: “today was NOT a good day“. Gauw weg hier. Op een andere dag is er misschien kans op een tweede schaap, maar op deze dag is mijn uiteindelijke conclusie: 1 van  5 schapen… voor de parkeerplaats.

(Een bijdrage van Döner Fiend)

Egyptische Grillroom Shoarma Luxor
Leenderweg 57, 5614 HL Eindhoven

https://www.google.nl/maps/place/Leenderweg+57,+5614+HL+Eindhoven/@51.4274204,5.4890196,17z/data=!3m1!4b1!4m2!3m1!1s0x47c6d8561343c19f:0x5891d4d2bb9a083?hl=nl

Tags: · , , ,

19 reacties tot nu toe ↓

 • 1 Biki90 » Egyptische Grillroom Shoarma Luxor // apr 22, 2011 at 10:25

  […] met Cafetaria Cairo Pizzeria & Automatiek /  Donner Kebab Pizzapunt te Stratumseind ? Lees hier het oordeel van de pro’s. Doe er uw voordeel […]

 • 2 Tedje Agga // apr 22, 2011 at 10:35

  hahah leuk stukje, mooi geschreven….zonde van je geld helaas.

 • 3 Delicatesther // apr 22, 2011 at 10:59

  Fantastisch verhaal!

 • 4 Wijlen Harry // apr 22, 2011 at 14:13

  Middels deze notitie wil ik aanstippen dat men op deze site juist niet moet proberen mooi te schrijven. Zinnen als: “Ik benader het hoekpand”, alsmede “Het is vooral de met gekleurde..” proeven als de nasmaak van een ondermaatse kipdoner. Het doet niet alleen afbreuk aan de inhoud van het verhaal, sondern bespeurt men auch de wanhopige poging om te schrijven als een volleerd auteur, gedurende het door het geworstel door de stroperige volzinnen als ware het een overgevuld broodje met teveel saus. Capiche?

 • 5 Wijlen Harry // apr 22, 2011 at 14:13

  -door het

 • 6 Jan Beton // apr 22, 2011 at 14:28

  Men moet juist wel proberen mooi te schrijven. Weg met saaie verhalen en meer van dit soort verhalen a.u.b.!

 • 7 Delicatesther // apr 22, 2011 at 14:48

  Ik wil hier graag op reageren met de wijsheid van meneer Stephen Fry. http://www.youtube.com/watch?v=J7E-aoXLZGY&feature=autoshare

 • 8 bob kepap // apr 22, 2011 at 17:40

  Mooie foto, mooi verhaal. Het dunne deegverdriet vind ik een wereld kreet. En wijlen H: dat je bij leven niet kon schrijven is al erg genoeg. Gun een ander zijn talent.

 • 9 bas // apr 22, 2011 at 17:54

  hahahaaaa, mooi verhaal!

 • 10 bert // apr 22, 2011 at 22:23

  Ja… geweldig verhaal

  meer!!

 • 11 'Hot dog' // apr 24, 2011 at 08:13

  schitterend geschreven ! Gelukkig voor ons lezers i.p.v. de zwaar tegenvallende kebab (ook goed te weten…) wél een SMAKELIJK verhaal.

 • 12 Tedje Agga // apr 24, 2011 at 13:19

  @ Wijlen Harry

  En middels deze notitie (ja ik begin een zin met ‘en’, gewoon omdat ik daar zin in heb) wil ik even aanstippen dat iedereen vooral lekker mag schrijven zoals hij of zij zelf wil en zich daarbij vooral niet laat beïnvloeden door pretentieuze ouwe zeiklullen, zoals jij.

  Ik bedoel ehhhhh: ” Het doet niet alleen afbreuk aan de inhoud van het verhaal, sondern bespeurt men auch de wanhopige poging om te schrijven als een volleerd auteur, gedurende het door het geworstel door de stroperige volzinnen als ware het een overgevuld broodje met teveel saus.”

  …gedurende het door het geworstel door de het door het de de het een, twee, drie, vier hoedje van papier?

  Commentaar van iemand die stottert in geschrift wordt natuurlijk immer gerade aus naar de spreekwoordelijke prullenbak verwezen he brogum…

  Bovenstaand stuk is op een leuke, kleurrijke en makkelijk te volgen manier geschreven, hetgeen niet van jouw post gezegd kan worden.

  Snappie?

 • 13 Döner Fiend // apr 24, 2011 at 19:46

  Als schrijver van bovenstaand stukje, wil ik door middel van (niet middels, want dat is een Germanisme…) deze reactie iedereen bedanken die mijn plezier in taal erkent. Ik ga gewoon lekker verder met schrijven, dus laat de polemiek maar losbarsten met hen die het niet zint.

  Tot de volgende!

 • 14 Jan Beton // apr 24, 2011 at 22:06

  Mooi, ik kan niet wachten!

 • 15 Vriendin nummer B // apr 25, 2011 at 21:29

  Schitterend. En hulde aan deze schrijver. Talent! Prachtige volzinnen!

 • 16 dave // apr 28, 2011 at 09:37

  wat jammer dat sommige mensen alleen maar kritiek kunnen leveren op een ander zonder te weten ,de hoe of wat,het is mischien beter om een andere hobby te gaan zoeken,je zit maar een beetje te raden,en weet niet eens wie de eigenaar is ,die ik persoonlijk ken.je zit maar wat te raden en te zwetsen !!echt ga beter wat meer werken en iets anders doen dan zulke zielige verhalen te schijven over een broodje .bah bah ,wat ben jij een grote loser,en als je dan zo een flinke vent bent ,en je het eten niet lekker vind ,vertel het dan aan de eigenaar ,dan zou hij er evt iets mee kunnen,NIET DAT DAT NODIG IS .

 • 17 Bas // apr 28, 2011 at 09:55

  wahahahaaaa…TOOOOY!

 • 18 peter schaap // apr 28, 2011 at 11:12

  Als je zo een vieze tent hebt, zo met broodjes ‘kebab’ en je klanten omgaat en vervolgens boos wordt als iemand negatief is, dan moet je jezelf misschien eens achter de oren gaan krabben lijkt mij Dave….

  En Harry, we pretenderen niet een literair blog te zijn, we schrijven gewoon verhaaltjes over kebab. Als iemand zijn verhaal wil opleuken dan denk ik dat 99% van de lezers dat alleen maar opprijs stelt. Anders kunnen we net zo goed een puntsgewijze opsomming maken van elk broodje en daar zit niemand op te wachten vermoed ik.
  Groeten

 • 19 Fleur // dec 10, 2013 at 16:44

  Jup, dit is helaas een volledig correcte beschrijving van Luxor. Ik ben hier een keer geweest en nooit meer!