KEBABREPORTERS

De site waar het allemaal om draait.

KEBABREPORTERS header image 2

Eethuis Bodrum Schalkcity

18 oktober 2011 door Peter Schaap · 5 reacties

Broodjesfoto volgt nog

Vrijdagmiddag, najaarszonnetje op mijn bol en op weg naar een kersverse kebabtent. Nog een paar uur kantoorslaaf spelen en we mogen weer even twee dagen dingen doen die we leuk vinden. Je kan me in een slechtere bui treffen…

Mijn vaste vrijdagmiddaglunchpartner Der Lange vergezelde mij tijdens deze pionierstocht. Elke vrijdag bezoeken we één van de drie kebabzaken die zich binnen loopafstand bevinden om ons te goed te doen aan een börek of broodje donner. Vaak met een nog licht sluimerend katertje van de donderdagavondbiertjes. Leuk en aardig allemaal, maar geen reden tot het schrijven van een verslag aangezien deze tenten allemaal al op de site staan.Tot vorige week ineens de rolluiken open gingen bij de vroegere sigarenboer. Er bleek naast winkelcentrum Schalkwijk een nieuwe kebabtent geopend te zijn. Een week open en nu al onderworpen aan een test door 2 doorgewinterde kebabeters. Moet je daar blij mee zijn als kebabboer? Nou ja, je kan het maar gehad hebben zullen we maar denken. Tanden op elkaar en voor je het weet is het voorbij.

We bestelden bij de bijzonder vriendelijke Turkse meneer en streken neer op het zonovergoten terrasje. Vrij vlot kwamen de bakjes met een enorme berg dampende stukken geperst vlees. Vers van de rol, precies op het juiste moment afgesneden. Ergens tussen de stukjes vlees ontwaarden we een broodje. Snel saus erover gieten, de vork ter hand nemen en kanen maar. Het vlees was geperst, wat kan je er verder over zeggen? Niet bijzonder maar wel vers gesneden. Pas nadat die standaard lappen geperst vlees een tijdje liggen, merk je wat een raar onvlezig spul het eigenlijk is. Het eiervlees verandert dan in een soort van droog brood achtig iets. Maar daarover klagen is een beetje passé wat mij betreft. Zo is het nou eenmaal.

De andere ingrediënten dan. Het broodje was iets te droog, melig ook. Het oogde erg lekker maar het was het net niet. Een bolletje met potentie maar net te oud ofzo, door de meligheid was het deeg te veel aanwezig. Pittig rood sausje met een standaard knoflooksaus. Groenvoer was alleen sla maar wel vers. Verdeling matig met aan het eind vooral sla. Gelukkig lag er nog een laag los vlees in ons bakje. Duidelijk geen broodje voor on the go.

Wat kun je er verder nog over zeggen? Laten we er niet meer van maken dan is het. Eethuis Bodrum is best oké, alleen nog ff wat aan de prijs doen aangezien alle concurrenten in de omgeving minder vragen. Voor 4 euro krijg je weliswaar meer vlees maar toch.

Na deze stevige middagmaaltijd kuierden we langzaam terug naar de kantoortuin. Voor mijn eigen troosteloze kantoorgebouw wenste we elkaar een fijn weekend toe en namen we afscheid. Ik heb geen ultra hippe mobiel en dus geen stress als er ineens een storing is. Maar daarom ook geen camera wat heel soms best onhandig is. Voorlopig dus even een foto van de kebabtoko bij het ochtendgloren die ik vanmorgen heb gemaakt met mijn compactcamera…..

Eethuis Bodrum

 

https://www.google.nl/maps/place/Andalusi%C3%AB+4,+2037+AW+Haarlem/@52.3589582,4.6530069,17z/data=!3m1!4b1!4m2!3m1!1s0x47c5ef55bfd59ce3:0x6617c0c0db1d5247?hl=nl

Tags: · , , ,

5 reacties tot nu toe ↓

 • 1 Koos Postenmaar // okt 18, 2011 at 12:35

  Ik ben het volledig eens met die opmerking over het vlees, als je dat een tijdje laat liggen. Maar bij nader inzien wordt een broodje bokkelul er na een paar minuten in de parkeerstand ook niet appetijtelijker van.

 • 2 Tedje Agga // okt 18, 2011 at 17:07

  Ik heb nog nooit bokkelul op, hoe smaakt dat?

 • 3 Bob Kepap // okt 19, 2011 at 14:36

  Voor 4 euro krijg je weliswaar meer vlees maar toch. Ok, misschien is het schelden op de eiwitrol passe, maar om dit multiplex op eiwitbasis nu vlees te gaan noemen… Verder blijkt uit je verhaal dat dit nog steeds een groeimarkt is, en dat is natuurlijk ok, zeker voor het weekend.

 • 4 Peter Schaap // okt 20, 2011 at 13:09

  Hmmm ja maar het wordt nou eenmaal bij een enorm groot aantal kebabzaken voorgeschoteld… Doe je niks aan.

 • 5 Mario’s Pizza World, Haarlem // feb 19, 2014 at 17:41

  […] de plek waar eerst deze tent zat zit nu een nieuwe. Itsa meee, Mario. De tent viel me op omdat er altijd een groep oudere […]

Reageer