KEBABREPORTERS

De site waar het allemaal om draait.

KEBABREPORTERS header image 2

De wereld in Tiel

26 september 2015 door Bob Kepap · Geen reacties

Een vernieuwde website en strenge regels van de beheerster. In een persoonlijke briefing is mij verteld dat er een grens is aan de recensies die we hier mogen schrijven. Zoals ik in mijn volgende verslag heb beschreven gelooft D. heilig in het concept van meta-vegetariërs.
Een gyros is ok, shoarma ook, maar andere zaken zijn dubieus. Mijn roerende omschrijving van het Museo del Jamón en hun broodjes calamari y jamón zal jullie dus nooit bereiken. Wie dus naar Madrid gaat moet dus zelf op onderzoek uit, en ja, ik speel D. bij deze de Zwarte Piet toe.
Dia2
De reden dat ik zoek naar de zuiverheid van het te beoordelen product vind je bij ons om de hoek, Il Mondo in Tiel. Al eerder heb ik geschreven dat ik tegen polypanettiere ben. (Voor taalarmen: Het bakken van broodjes uit verschillende culturen in één zaak). Daarbij moet het vooral Italianen verboden worden om multi-culti te gaan.

Nu heeft Tiel Passewaaij één winkel centrum, waarin één Turkse winkel met kebab die over de kop is gegaan na rook- en brandschade. Ook was er tot voor kort een leeg pand waar ooit een leuk restaurant was (maar dat is uitgebrand, een onschuldige kebabber met zich meeslepend).

Ma CA maakt een goede pot met veel carnivore geneugten, dus de aanvechting om eens te gaan kijken in het nieuwe il Mondo was niet groot. Nu wilde het geval dat MaCA uit breien was, waardoor ik op mezelf was aangewezen. Niet onmiddellijk een probleem, maar er waren me een paar dingen opgevallen aan Il Mondo. Nieuwsgierigheid en gemakzucht zorgen vervolgens samen voor inkopen in plaats van zelf produceren.
De feiten: Allereerst zijn ze nog niet over de kop. En dat is toch wel het minste wat je van een start-up mag verwachten. Daarnaast waren hun reclame borden weg van de straat. Nu is dat niet schokkend, maar ze waren vervangen door banken, waarop je kan wachten op de bestelling. De krukken binnen waren niet langer voldoende. Kortom, Il Mondo is een succes.

Tijd voor een bestelling en recensie. De zaak is kraakhelder, en bestaat voor meer dan de helft uit keuken. De stenen pizza-oven uit Turijn neemt er een centrale plaats in. Daar omheen holt veel volk heen en weer om voedsel op de toonbank te krijgen.

Ik bestel de Döner Speciaal, meenemen. Met tas vol onderdelen loop ik naar huis, €6,50 achter latend. Op de foto zie het assemblage proces.
Het oordeel: Veel!
Het broodje heeft de maat van een grote Pita, maar is in alle opzichte een Italiaanse bol. Afgebakken tot perfectie, maar niet halal.
De sla is regulier gras, niet meer, niet minder. De knoflooksaus is een redelijke saus d’Italia. Het vlees is standaard plakvlees van de rol, geen rede tot opwinding.De champignons en de paprika, waarvoor 1€ extra is neergeteld zijn meer dan uitstekend.
De kaas en bijzonder kruiden heb ik niet gevonden.
Een persoonlijk eindoordeel: ik loop er niet voor om. Twee schapen is het wel voor mij. Wie minder recht in de leer is vindt het mogelijk veel meer waard, want het is vers en fruitig.
En een pizza ga ik er zeker nog een keer halen, maar daar mag ik, van het toeziend oog van deze internet dwaling, niet over schrijven.

https://www.google.nl/maps/place/Kamperfoelie+4,+4007+TL+Tiel/@51.8706973,5.40059,17z/data=!3m1!4b1!4m2!3m1!1s0x47c6f78e7acfaaab:0xa14645b93e35aae1?hl=nl

Tags: · , , ,