KEBABREPORTERS

De site waar het allemaal om draait.

KEBABREPORTERS header image 2

Beeckestijnpop

9 juni 2014 door Jan Beton · Geen reacties

IMG_5278

Sorry zomer, er is een seizoen dat ik nog leuker vind dan jou. Het festivalseizoen. Een seizoen dat tegenwoordig bijna het hele jaar door gaat. Met grote festivals, kleine, dure festivals en gratis festivals. Voor ieder wat wils. Het leven is beter op een festival, biertje in de hand, zonnetje op je bol en een band voor je die (hopelijk) hun best doen. Een niet aflatende stroom mensen die aan je oog voorbij trekt. Mooi, lelijk, oud en jong. Dit weekend bevond ik mij op Beeckestijnpop. Een festivalletje in de buurt van Velsen. Dat vooral mensen uit IJmuiden en Beverwijk trekt. Aangezien ik niet graag mensen op hun afkomst beoordeel zal ik dat maar laten, maar mensen die deze steden kennen weten dan wel hoe laat het is.
Het festival zelf is gratis, het bier een schappelijke 2,50 en de bands zijn meestal de moeite ook nog wel waard. En aangezien het slechts 20 minuten vanaf mijn huis is is het een kleine moeite om er even rond te kijken. Dit jaar bleef het ook maar bij even omdat er niet echt veel bekende rond liepen. Maar voor we er weer weg gingen moest er nog wel even kebab gegeten worden. Een broodje voor de gangbare festivalprijs van 5 euro. Met de gangbare festivalkwaliteit. Een broodje dat naar meel smaakte.En nog niet helemaal goed gegrilld. Maar dat kan komen omdat ik niet deze kebabber had maar een blonde vrouw. Grote lappen vlees die naar meel en ei smaakte. Knoflooksaus die heel erg zoet smaakte, en weinig met knoflook te maken had. Dit zou geen eerste date kunnen verpesten, en al helemaal niet het gelebber dat je met een willekeurige chick zou hebben als je dronken bent, en gelukkig. De heetheid was als die van de zon die dag, grotendeels afwezig. De verdeling was als die van de verscheidenheid aan mensen op dit festival; afwezig. Zoals er op dit festival bijna alleen maar jonge alto’s (ik blijf ze stug alto’s noemen), verlopen rockers en “Ik-denk-dat-ik-nog-hip-ben” ouderen waren bestond de sla uit wat ehh, sla dus. En een plakje komkommer en een plakje tomaat.

Ik had niets anders verwacht. Het was leuk even op dit festival rond te lopen, de kebab stilde de honger maar was duur en verre van bijzonder. En ik zal er dit heerlijke seizoen nog wel een paar keer voor vallen. Een kebabkraam werkt op mij als een rode lap op een stier. Basilicum op slakken. Slayer op Bas. Marrokanen op Wilders. Of ga zou maar door.

https://www.google.nl/maps/place/1981+Velsen-Zuid/@52.442317,4.675752,13z/data=!3m1!4b1!4m2!3m1!1s0x47c5faacbfd2d0a3:0x237a32bfa9e77c57?hl=nl

Tags:

0 reacties tot nu toe ↓

  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Reageer