KEBABREPORTERS

De site waar het allemaal om draait.

KEBABREPORTERS header image 2

Ali Baba – Potsdam

10 september 2016 door Bob Kepap · Geen reacties

Parental warning: reading this article can and will cause nausea, trembling and loss of limb control for people suffering from Ananasophobia!!
Vrienden, is het jullie als overkomen dat je wordt ontvriend, geblokkeerd en er zelfs hackers op je worden afgestuurd om je digitaal te liquideren?
03-stadswandeling-257

Met deze post neem ik dat risico. Niet dat ik de uitbater van AB vrees, maar de reactie van onze redactie kon wel eens radicaal zijn. Lees dit dus snel, morgen kan het weg zijn.
Ali B. is een kebabzaak zoals je ze in heel Duitsland vindt: vriendelijk, snel, veel. Deze is in Potsdam, aan de Friedrich-Ebert Strasse 94.
Ali staat aan de goede kant van de klantvriendelijkheid. Neem nu het meisje van ca. 10 jaar die moest bestellen:
De moeder: “Wat wil je?
Dochter: “Brötchen, mit nur Fleisch
Moeder: “Ze hebben ook salade
Dochter:”Nur Fleisch
Moeder: “Er zijn verse tomaatjes
Dochter:”Nur Fleisch
Moeder: “iets van friet?
Dochter:”Nur Fleisch
Moeder: “Ze hebben heerlijke sauzen
Dochter:”Nur Fleisch
Even later zit de dochter met een broodje voor zich met voldoende vlees om een stadion vol vegetariërs in een depressie te duwen. Want bij ALi B. krijg je wat je wil. Het bord bij de voordeur is maar een suggestie.
Ma CA neemt een bord vlees, maar met saus en groenten ik ga voor – wait a minute – de Hawaï döner!
De Hawaï döner is een uitzondering op de regel dat je aan een goed product niets meer moet veranderen.
Allereerst is er een kwart Turks brood, zoals het hoort. Daarbij hebben we direct een minpuntje: de buitenkant is iets te droog. Het vlees is plakvlees, minpuntje twee, maar het is perfect gebakken en uitstekend gekruid: scherp, maar niet overdreven heet.
De hoeveelheden zijn goed. De salade is vers, gevarieerd en voldoende: sla, kool, pittige rode ui, helemaal goed. De saus is fris pittig. Over dit alles is gesmolten kaas en exact de juiste hoeveelheid verse ananas uitgestort. De zoet frisse ananas zorgt voor de perfecte balans met het pittige vlees en het Turkse broodje.
Voor €4 kan je een verdere maaltijd overslaan. Het geheel krijg je dan ook nog geserveerd op een bord, met mes en vork. Zo hoef je de overmaat aan beleg uiteindelijk niet van de straat te eten (3 seconden regel) Dat je het op dan ook nog op het terrasje kunt eten, maakt de avond perfect.

Tags: · , ,

0 reacties tot nu toe ↓

  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Reageer