KEBABREPORTERS

De site waar het allemaal om draait.

KEBABREPORTERS header image 2

Kebab op bestelling

16 augustus 2010 door Peter Schaap · 4 reacties

M.m.v Mevrouw Schaap

We schrijven… alweer enige tijd geleden…wegens gebrek aan internet, wegens een betalingsachterstand van de huisbaas. Bastard!

Alors,  het is EEN zaterdagavond en onze hongerige magen maken zorgwekkende geluiden. Het vermageringsproces is gestart.
Ik krijg een visioen en zie mezelf transformeren in een Starvin’ Marvin.
(bron South Park) en het angstzweet breekt mij uit.
Eten moet er komen en snel! Na een keukeninspectie komen wij tot de volgende drie mogelijkheden:
a. brood met pindakaas (eventueel gevarieerd met hagelslag);
b. afhalen of
c. surfen naar thuisbezorgd.nl .
Met z’n vieren bogen wij ons over deze multiple-choice. Wat is de juiste keuze in deze rampsituatie? Unaniem werd het brood weggestemd.
Ondanks de variatie van hagelslag! Tsss.
Afhalen zou een juiste keuze kunnen zijn.
‘Maar dan geen Chinees!,’ zei er één.
‘Frietuh dan???’ Geen reacties….
‘Pizza bestellen dan maar?’ Daar had ik geen trek in na de afgelopen twee weken al op pizza te hebben geleefd. De bekende pizzatenten hier met hun woekerprijzen kunnen natuurlijk nooit tippen aan een drie euro pizza uit de stad waar, volgens de Napolitanen zelf, dit culinaire hoogstandje is uitgevonden.
‘Kapsalon!’ Riep iemand die al op atletische wijze achter de computer was gesprongen en een kapsalonbezorger had gegoogled. Hail google.
Echter met het teleurstellende verhaal van Jan nog in me achterhoofd, leek me dit een beetje een matig plan. Maar na de mededeling dat ik een kebabsite beheer en nadat ik zelfs een I love Kebab t-shirt uit me tas met schone was kon toveren, was de bedenker van de bezorgkapsalon alleen maar meer overtuigd van de noodzaak om dit plan te realiseren. Toen zelfs mevrouw Schaap, te weten geen liefhebber van grote hoeveelheden dood dier, zich wilde wagen aan een bak met kip én wilde meeproeven aan het broodje was ook ik snel overtuigd.
Drie minuten later waren er vier kapsalons (2 kip en 2 lam) en voor de test als toetje één broodje döner a €4 besteld.
Exact 30 minuten en een beetje later werd er aangebeld. De bezorger kon aan zijn laatste etappe van de reis van het centrum naar het ghetto beginnen. Aangekomen op één van de bovenste verdiepingen overhandigde hij de bekende witte tas met inhoud. Betaling was door Ideal al niet meer nodig. Met de trots zoals een jonge vader die voor het eerst zijn pasgeborene aan het publiek toont houdt D. den O. ons de gevulde witte tas hoog in de lucht voor. Een gevoel van gelukzaligheid vult de woonkamer. JOY!  Aan het gewicht te voelen moeten hier zeker drie kippen en twee lammetjes inzitten. Dat belooft wat!
En inderdaad. Het zag er allemaal niet verkeerd uit. Maar liefst vijf bakken knoflooksaus waarvan ik er alvast één over mijn kapsalon uitsmeerde, tot afgrijzen van mevrouw Schaap, die geen fan is van is van dit goedje… Van kapsalon heb ik geen kaas gegeten dus hier kan ik weinig meer over zeggen dan dat het beviel. En mijn drie tafelgenoten vonden het ook lekker.
Het broodje zelf dan. De döner moest eerst gevierendeeld worden aangezien iedereen beloofd had mee te proeven. Het vrouwelijke testpanel haakte al snel af. Gelukkig, aangezien broodjes kebab niet gemaakt zijn om in stukjes te snijden…

Het vlees was van de standaard geperste rol, beetje koud inmiddels en de sla was ook al wat verlept. Maar dat kunnen we niemand kwalijk nemen. De verdeling was na een kleine aanpassing goed. Hoeveelheid lam was in orde. De saus was goed van smaak. Het broodje kwam uiteindelijk niet helemaal op dus dat leverde een bescheiden kebabontbijtje op.
Is dit een aanrader voor de luie kebabeters onder ons? Ik denk toch van niet. Een broodje kebab is gewoon het beste als hij direct na bereiding wordt verslonden.
Ben je toch liever lui dan moe, dan kun je dit gerust eens proberen. Wil je wat meer moeite doen, dan kun je beter even langs gaan.
Of vragen of ze alles los willen verpakken.
Totaal bedrag van deze avond; een € 30,00.

Sayar
Kleine Houtweg 1
2012CA Haarlem

https://www.google.nl/maps/place/Kleine+Houtweg+1,+2012+CA+Haarlem/@52.3756986,4.6351803,17z/data=!3m1!4b1!4m2!3m1!1s0x47c5ef41b8264471:0x5ccbc51ca6a7792e?hl=nl

Tags: · , ,

4 reacties tot nu toe ↓

 • 1 Jan Beton // aug 16, 2010 at 18:01

  Tof…

 • 2 Bas // aug 16, 2010 at 18:14

  ik had deze al gelezen hahaa

 • 3 Delicatesther // aug 18, 2010 at 20:21

  €30 voor eten voor vier man valt nog best mee, met take-out.

 • 4 De Roos Haarlem // mei 24, 2013 at 16:29

  […] viel mijn oog op De Roos. Een tent die weer eens van naam was veranderd. Voorheen heette het Sayar. Om een goed oordeel te vellen besloot ik voor een mixplaat te gaan, kip, kalf, friet, sla (€10) […]

Reageer