KEBABREPORTERS

De site waar het allemaal om draait.

KEBABREPORTERS header image 2

Haarlem, Helal (maar dan wel thuisbezorgd)

20 oktober 2015 door Jan Beton · 1 reactie

DSC00787

Lui zijn. Ik kan dat als geen ander. Ik heb er voor gestudeerd, en ben er cum laude voor geslaagd. Het diploma heb ik helaas nooit afgehaald, daar was ik te lui voor. Een bijpassende baan heb ik er ook nooit mee gevonden. Dus overdag ben ik noodgedwongen actief, maar ’s avonds? Lui.

Dus komt het wel eens voor dat ik mijn eten bestel. Want dat is makkelijk. En de luie ik vind dat wel zo prettig. Meestal geen kebab. Om meerdere redenen : er zijn niet zo veel bezorgende kebabtoko’s hier en een broodje kebab is niet gemaakt om bezorgd te worden. Maar soms moet ik er toch aan geloven.

Een broodje kebab naar je voordeur laten brengen kan ook voordelen hebben : je kunt het broodje zelf verder pimpen zoals jij dat graag wilt. Helaas vergeet ik dat in al mijn luiheid nog wel eens. Ook deze keer.

Mijn bestelling bestond gelukkig uit een bouwpakket, een prefab broodje heeft al helemaal geen kans tegen de reis die het moet afleggen. Het broodje zelf in dit geval ook niet; vers uit de grill was het ongetwijfeld nog een lekker vers broodje, eenmaal bij mij thuis viel dat tegen. De sla was karig en simpel. De saus was best ok, en goed verdeeld. Dankzij ondergetekende natuurlijk. Het vlees standaard, maar zowaar nog warm te noemen. Alles bij elkaar een standaard broodje dat dankzij de reis die het moest afleggen niet meer standaard was.

Als ik zelf nog dingen als feta en pepertjes in huis had gehad was het broodje al een stuk beter geweest. Ik had zelfs de sla nog kunnen aanvullen met dingen die ik lekker vind. En die deze sla nodig had. Kool. Of ui. Misschien zelfs wat kruiden.  Eigenlijk moet ik eens gaan kijken of er niet alleen bakjes met kebabvlees te bestellen zijn. Dat lijkt me dus best tof, want dat is het enige dat ik dus niet in de supermarkt kan krijgen : echt kebabvlees. Zelf een broodje bij de Turk halen, alle toevoegingen die ik graag wil, en vervolgens gewoon voor 10 euro kebabsvlees bestellen. Mag zelfs gewoon van dat eiervlees van de fabrieksrol zijn. Juist dat, als ik er zo over nadenk. Dit broodje bleef nu op een schamele twee schapen steken, ik had er zelf zeker vijf van weten te maken.

Zo, genoeg getikt, de bank roept. Wat is het toch heerlijk om lui te zijn.

https://www.google.nl/maps/place/Generaal+Cronj%C3%A9straat+14,+2021+JH+Haarlem/@52.3925885,4.6389342,17z/data=!3m1!4b1!4m2!3m1!1s0x47c5ef715180acd7:0xf55ac5857eef45b9?hl=nl

Tags:

1 reactie tot nu toe ↓

Reageer