KEBABREPORTERS

De site waar het allemaal om draait.

KEBABREPORTERS header image 2

Een feestje in je mond!

15 december 2011 door Bas · 16 reacties

Ik geloof in balans.
Niet dat ik helemaal in balans ben, op zn yoga’s of op zn…hoe heet dat stuk van het lelijkste land ter wereld ook weer? Waar al die kuthippies heen moeten om zichzelf te leren kennen? Even Googelen hoor.
Goa! Oh wat verschrikkelijk! India! Goa! Drama!

Van die blootvoetse teringlijers met een hoofd vol spiritualiteit!
Oh shit, wat haat ik dat zeg! Haal je kop uit je reet en zie alle ellende, alle negativiteit, alle kutzooi om je heen en wees een fucking hippie!
Van die lui die de hele tijd jenken omdat ze eigenlijk gewoon halve schizofrene mafklappers zijn die met zichzelf en hun tien alter ego’s in de knoop liggen.
Te gek trouwens, een op kasten gebaseerde maatschappij..of niet dan?

Balans dus. Mijn versie van balans is iets als het volgende:
Als je in een bepaalde straat een bovengemiddeld goed broodje eet, is de kans groot dat andere zaken ter plekke mindere broodjes verkopen.
Teveel goede broodjes dichtbij elkaar…da kennie.
Is mn band lek als ik straks op het station aan kom, dan is iemand een tientje verloren voor mn deur, dat soort onzin.
Omdat Kebab House in de Pijp, waar ik vorige week was, niet tegenviel, maar zelfs tot de Amsterdamse toppers gerekend kan worden, zal de Kebab Company er recht tegenover wel kut zijn. Dit vraagt om een test!

Het eerste dat me opviel heeft weer geen moer met kebab te maken, maar met het openbaar vervoer te Amsterdam.
Ik kocht om 17:34 exact een uurkaartje in de bus, lulde wat in de Rodolfo’s en stapte om 18:43 op tram 7 naar het Weteringcircuit.
Voor de grap probeerde ik mn, inmiddels vervallen, uurkaartje te scannen…..
DEED IE HET GEWOON!
Naja zeg.
Onderweg scande ik in-en uit en in-en uit, maar het ding bleef doen wat hij maar een uur lang zou doen. Heel vreemd. Ik heb er een andere reiziger blij mee gemaakt toen ik de tram verliet. Misschien was het wel een Sjakie en de Chocoladefabriek-achtig kaartje waarmee je de rest van je leven met het GVB kan rijden..bummert!
Sorry voor mn ellenlange uitweiden over trivia…oh nee, niet sorry.
Ik stapte binnen, voorbereid op het ergste.
Omdat er een gezinnetje voor me was dat flink bestelde, kreeg ik voorrang. Relaxed.
3.50 kalfsdöner, gewone prijs.
Een vitrine met sla, een sla-rode kool-tomaat-mix, ui, augurk, hummus en tabbouleh.
Dat las je goed…tabbouleh.
Omdat we altijd blèren om extra’s, was dit een perfect moment om weer te gaan customizen!!!
De exotische extra’s versieren je maaltijd voor een bedrag van 50 centen er bovenop, ik ga ervoor.
Lang, kort, rechts, links….dit was gewoon weer een erg goed broodje kebab!
Zelfs het vlees, dat toch echt uit het bakkie kwam, was lekker gekruid en mals.
De, mij tot voorkort onbekende, tabbouleh maakte het echt tot een nieuwe sensatie.
Hoe fijn; koriander, couscous, peterselie, citroensap, tomaat…fuck, ik ga dit thuis maken voor op brood of in de sla.
Uiteindelijk lapte ik 5.50 voor mn broodje en een blikje Coca-Cola…en verliet ik tevreden het pand.
Ferdinand Bol….twee redenen er te komen, dat wordt lastig kiezen straks.

https://www.google.nl/maps/place/Ferdinand+Bolstraat+23,+1072+LB+Amsterdam/@52.3560919,4.8905522,17z/data=!3m1!4b1!4m2!3m1!1s0x47c609f29c1b9ce3:0x13562e90a6e1e2be?hl=nl

Tags: · , , , ,

16 reacties tot nu toe ↓

 • 1 Vriendin nummer B // dec 15, 2011 at 23:03

  Ik had vandaag twee keer vertraging, toen ik op het station kwam hadden ze mn fiets verplaatst van een beneden naar een bovenrek en toen ik naar huis fietste kwam ik in een hagelbui terecht. Ohja, ik had ook mn paraplu vergeten en een jas zonder capuchon.

  Fuck jouw balans.

 • 2 Vriendin nummer B // dec 15, 2011 at 23:03

  En dat broodje ziet er king uit.

 • 3 Bas // dec 15, 2011 at 23:21

  morgen zal je een topdag hebben zegt swami de zeikerd

 • 4 Jan Beton. // dec 16, 2011 at 05:25

  Klinkt goed. Vandaag laatste werkdag voor een massa leuke dingen, ik vergeet jouw balans theorie en ga er van uit dat het gewoon een goede dag gaat worden.

 • 5 bob kepap // dec 16, 2011 at 06:56

  Je wordt weer bedankt. Allereerst stel ik me nu de rest van de dag hippies in kasten voor en de vraag doet-er-maar taboel op is ook een one way ticket to misery. En dat met die fucking rain mijn laatste werkdag. In Limbo land. How low can you go

 • 6 Tedje Agga // dec 16, 2011 at 08:41

  wat is het exacte adres dan pislul?

 • 7 Bas // dec 16, 2011 at 09:12

  LEES! LEES! tegenover die andere tent, tussen de Ier en de McDonalds..tegenover nummer 23 dus

 • 8 Christiaan Taal // dec 16, 2011 at 09:48

  mooi report. Ik ga deze even doormailen naar de collega’s beneden.

 • 9 Delicatesther // dec 16, 2011 at 12:07

  Gelukkig wachtte ik tot de pauze in mijn college met lezen, anders had ik schaamteloos onbeschoft door de docente heen zitten lachen.

 • 10 Tedje Agga // dec 16, 2011 at 12:48

  Is het niet handiger mbt de zoekfunctie of gewoon voor de vindbaarheid van deze tent op deze site in het algemeen om er gewoon een adres bij te taggen of op zn minst de naam van de zaak in de titel van het report te noemen?

 • 11 Peter Schaap // dec 16, 2011 at 12:54

  Haha weer een topper. Heerlijk leesvoer….

 • 12 Delicatesther // dec 16, 2011 at 15:40

  Nee hoor Tedje, als iemand het waagt om een report over dezelfde tent te schrijven is Bas er toch altijd als het kippenvlees bij om ons van een link te verschaffen.

 • 13 Jan Beton. // dec 16, 2011 at 20:10

  De zoek functie zoekt op dat gene waar je op zoekt. Maakt niet uit waar dat staat. Vandaar dat dappermarkt zo vaak voor komt, dat staat in zowat elk verhaal. En hoewel ik de luie generatie best snap wordt ik er soms moe van. Kom op, we weten allemaal hoe google werkt, je weet zo waar wat zit, toch?

 • 14 Tedje Agga // dec 17, 2011 at 08:46

  Ja okee maar dat vind ik wel een beetje toy, om google als argument te gebruiken om de toyheid van onze zoekfunctie te verdedigen. Wij zijn toch de gouden gids/consumentenbond van de kebab? Dan moet die shit gewoon goed werken godverdomme.

 • 15 VinceHengt // dec 18, 2011 at 00:42

  Dolletjes om -per toeval- de reporters tegen het lijf gefietst te hebben!

 • 16 Delicatesther // dec 18, 2011 at 14:22

  Ik heb het er met Wouter over gehad, misschien dat ik iets aan die zoek functie kan sleutelen maar dat schijnt nogal lastig te worden. Ik zal er later even naar kijken, maar ik beloof niets.

Reageer