KEBABREPORTERS

De site waar het allemaal om draait.

KEBABREPORTERS header image 2

Donnies III, Amsterdam

24 oktober 2016 door Delicatesther · 8 reacties

Donnies Turks Brood Ratatouille

Grofweg zeven jaar geleden besloot ik dat het me wel leuk leek om eens een recensie over kebab te schrijven voor Kebabreporters.com. Leek me grappig. Jezus. Zeven jaar lang werk ik nu dus al broodjes kebab weg vanuit de meest smerige oksels die zichzelf Turkse keuken noemen, tot de meest klinische witte zaken (die je weliswaar geen hepatitis, maar ook geen sfeer zullen geven). Donnies valt duidelijk meer in de tweede categorie. Ze proberen het leuk, met spannende met bont bedekte poefjes tot een wand vol Amsterdams speciaalbier. Toch vraag je je af waar je je bril met dik montuur en topknot moet afhalen.

In plaats daarvan ging ik voor voedsel. Een pita döner kost er €6,50. Bij Donnies kan je kiezen tussen een pita of Turks brood (+ €2,00). Pita hoort bij shoarma, dus die extra twee euro dokte ik. Vervolgens kan je nog bijzondere smaakjes uitzoeken. Ik was daar godverdomme om het hoogst van den dönercultuur tot mij te nemen (afgaande op hun verhalen ten minste), dus nog maar + €1,00 erbij voor ratatouille. Nou ja op dat punt werd mijn portemonnee dermate licht dat ik mijn laatste €4,25 ook maar naar een Oedipus Mama biertje gooide. Was een uitstekende combinatie, zei de serveerjongen. Ik voelde me verassend gevleid. Alsof ik een heuse culinaire kenner was die uitstekend speciale bieren wist te paren met het correcte stukje broodbedekking. Ach ja.

Wat je vervolgens krijgt is een uitstekend geroosterd Turks brood, met gemarineerd vlees wat aan me aan Teryaki deed denken. Rode kool, ui, peterselie, ijsbergsla en kruiden. Erg smakelijk, maar het deed niet zozeer denken aan kebab eigenlijk. Oh en het was koud! KOUD! Na fucking €9,50 uitgegeven te hebben aan een broodje, nemen ze niet eens de moeite om het op te warmen!

Nou dat klinische van de zaak verhielp ik dus maar meteen (eten blijft een vaardigheid die ik nog niet helemaal onder de knie heb). Een meisje wat er werkte vroeg me of alles smaakte, waarop ik zei dat het broodje koud was. Was uiteraard niet de bedoeling. Vervolgens ging Bert echter voor broodje nummer twee, gewoon WEER KOUD!

Sorry Donnies. De poging van het verbeteren van de armoedige staat van kebab in Nederland kan ik van harte toejuichen. Dan wil ik zelfs wel iets meer betalen. Maar €9,50 voor een koud broodje, om dat direct nog eens te flikken na ik het aangaf? You have to be shitting me.

Twee en een half schaap voor de moeite, de andere twee en een half hou ik ter compensatie in mijn zak.

Tags:

8 reacties tot nu toe ↓

 • 1 Kebabreports | Nationale Kebabdag 2016 // okt 24, 2016 at 16:38

  […] Grofweg zeven jaar geleden besloot ik dat het me wel leuk leek om eens een recensie over kebab te schrijven voor Kebabreporters.com. Leek me grappig. Jezus. Zeven jaar lang werk ik nu dus al broodjes kebab weg vanuit de meest smerige oksels die zichzelf Turkse keuken noemen. Lees meer […]

 • 2 Soma_dicklover // feb 3, 2019 at 01:30

  Feyenoord-ajax 6-2

 • 3 Davey_dicklover // feb 3, 2019 at 01:30

  Ik ben een domme dwerg

 • 4 Jood_dicklover // feb 3, 2019 at 01:31

  Geef me paar dicks, deze zaak geeft wel goeie

 • 5 Soma_dicklover // feb 3, 2019 at 01:33

  ik hou van vlees in mn mond maar meer van vlees in mn kont

 • 6 Abdurrahman Jabbar // feb 3, 2019 at 01:35

  helemaal lekker

 • 7 Fatima Jabbar // feb 3, 2019 at 01:36

  niet vreemd gaan op mijn vlees

 • 8 kebablover69 // feb 3, 2019 at 01:38

  ik wil mijn opleiding kebabreporter beginnen

Reageer