KEBABREPORTERS

De site waar het allemaal om draait.

KEBABREPORTERS header image 2

Daheb Shoarma & Pizza, Utrecht

7 februari 2014 door Delicatesther · 2 reacties

IMG_20131202_180511

Man, man man. De winterdip komt me de oren uit. Het is grijs en nat buiten. Ik heb duizend-en-één dingen te doen terwijl ik me eigenlijk alleen onder de dekens met (afhankelijk van het tijdstip) een kop koffie, thee of glühwein wil verschuilen. En ik heb ook nog eens geen cent te makken, want ik ben verhuisd.

Nu is dat laatste stiekem wel heel erg tof. Van een studentenkamer naar een heus huis. Ik lijk wel volwassen. Nu is het geval dat ik in een nieuwbouwwoning zit, dus ALLES moest nog gebeuren. Muren geverfd (zijn ze nog niet allemaal), vloeren gelegd (ik mis nog plintjes), lampen moesten opgehangen (mijn plee heeft nog steeds een lullig peertje) enzovoorts.

Terwijl je met al die ongein bezig bent wil je je niet ook nog druk hoeven maken over voedsel. Gelukkig mocht ik gebruik maken van broeder Bert zijn JustEat tegoed om van mijn probleem iemand anders zijn probleem te maken.

Ik bestelde bij Daheb Shoarma & Pizza voor mijzelf, Jan en een vriendin die hielp met schilderen (thanks chick). Daheb hebben (Dahebben?) hun menu zo ingedeeld dat je de eerste saus gratis krijgt, maar voor de daarop volgende sauzen moet je 50 cent betalen. Mocht je dus de klassieke knoflook/sambal combo willen kost je dat gewoon extra. Evenals een sambal-loos broodje vind ik dat een beetje flauw.

Ik bestelde drie broodjes kebab á €4,50 per stuk (oei), allen met knoflooksaus. Voor 50ct per saus bestelde ik nog driemaal sambal, driemaal uiensaus en één maal tomatensaus, voor een totaal van €3,50 alleen aan extra saus (oei). In totaal dus  €17 euro voor drie broodjes. Vervolgens moest ik nog eens €1,50 betalen aan bezorgkosten (oei). Als je het totaalbedrag dan deelt door drie, kost één broodje dus opeens €6,10 (oeiii). Ach ja, het was toch niet mijn tegoed. Bovendien vond ik het wel tof dat de uiensaus en tomatensaus (?!) een optie waren.

Nu wil het geval dat dit scenario twee maanden geleden plaatsvond en ik het zo druk gehad heb, dat ik het nu dus pas kan opschrijven. Ik heb dus geen idee of de bezorgjongen op tijd was. Ik neem aan van wel, anders had ik er vast geïrriteerd aan terug gedacht.

De broodjes werden afgeleverd in een plastic zak, allen individueel verpakt in aluminiumfolie, geen bouwpakket. De saus was mis gegaan, in plaats van de tomatensaus werd er gewoon nog een uiensaus geleverd. Voor 50 cent een behoorlijke misser. Bovendien weet ik nu nog steeds niet hoe de tomatensaus had gesmaakt.

Toen we de broodjes uitpakten leek het eerder een broodje sla dan een broodje kebab. Er zat alleen ijsbergla op bij wijze van konijnenvoer. Het broodje was een zachte witte bol die iets te lang onder de gril had gezeten en erg klein bovendien. De kebab bleek adana kebab, geen döner.

We waren het er met zijn drieën over eens: het was op zich best lekker, maar we hadden er niet genoeg aan. Het kleine formaat van het bolletje, plus de realisatie dat je voornamelijk water in de vorm van ijsbergsla naar binnen zat te werken, zorgde niet voor het benodigde uithoudingsvermogen om nog een muurtje te lijf te gaan. Jammer. Twee van de vijf schapen.

https://www.google.nl/maps/place/Sweder+van+Zuylenweg+103,+3553+HD+Utrecht/@52.1097364,5.0916281,17z/data=!3m1!4b1!4m2!3m1!1s0x47c66f09160340e1:0x469e8c122d6b09f9?hl=nl

Tags: · , , , ,

2 reacties tot nu toe ↓

  • 1 Vriendin Dope (zo heeft u mij in 2010 gedoopt..) // feb 7, 2014 at 11:28

    Ik had je deze ellende kunnen besparen.. Ik denk niet dat het nodig is maar alvast een kleine tip: vermijd de pizza’s ook! De kaas smaakt funky..

    X

  • 2 Delicatesther // feb 7, 2014 at 11:32

    Het leven van een reporter gaat niet over rozen.

Reageer