KEBABREPORTERS

De site waar het allemaal om draait.

KEBABREPORTERS header image 2

Amsterdam, Göreme

5 februari 2013 door Jan Beton · 5 reacties

CIMG3522

Zomaar een gesprekje tussen de DJ en de dame van de ANWB. Wat files hier, een paar daar. Vertraging bij de NS. “Maar hier gaat het treintje op tijd. Trijntje Oosterhuis!!!”. VERDOMME GIEL BEELEN. Je hebt dit bruggetje al een miljoen keer gebruikt en het was nog nooit grappig. En elke keer doe je het weer. VERDOMME. En misschien nog wel erger ook; je draait haar daarna ook nog. Tijd voor de eerste verstandige beslissing van de dag, de radio op een andere zender. Black Eyed Peas dan maar? Neeee! Dat is dus hip hop voor mensen die niet van hip hop houden, rock ’n roll voor mensen die niet van rock ’n roll houden, pop voor mensen die niet van pop houden. Bah. Tijd voor eigen muziek. En misschien wat kebab.

Hoewel ik de hele dag door het centrum van Amsterdam rond reed kwam ik maar weinig kebabtoko´s tegen. Tijd voor een volgende verstandige beslissing : langs de Burgemeester de Vlugtlaan rijden. Ik stap binnen bij Göreme en een goed gevoel overvalt me. Dit zou wel eens een goed broodje kunnen worden. Al was het maar omdat ik in de vitrine pepertjes ontwaar, van die kleine groene. Ook een bakje met gesneden chilipepertjes. En een bakje met augurk. Dingen die ik graag op mijn broodje terug zie. Maar helaas niet terug zag. Wel sla, ui, tomaat, komkommer en nog wat meer sla.

Je kunt hier kiezen tussen kip (3 euro) en kalf met lam (3,50). Er gaat een bol de oven in die even later volgestopt wordt. De verdeling is nagenoeg perfect. De saus had wat beter verdeeld mogen worden. Als ze die nou eens als eerste het broodje in zouden spuiten, en dan als laatste nog wat over het vlees heen… Dan was dit broodje qua verdeling perfect. Ze hebben er pittige sambal, dus die pepertjes waren niet eens echt nodig, maar toch, het was leuker geweest als ze die er nog wel bij gedaan hadden. De knoflooksaus was ook goed. Het broodje zelf had iets krokanter gemogen maar was niet verkeerd. Het vlees kwam helaas uit het bakje.

Bakje of niet, een ding werd me al snel duidelijk. De smaak. Lam. Jawel. Het smaakte daadwerkelijk naar lam! Fuck, dit is goed! En een beste hoeveelheid ook. Ik geloof dat ik dit ook zonder extra’s wel een pareltje durf te noemen. Zelden smaakt een broodje lamskebab ook echt naar lam, maar dit broodje deed dat wel. Ruime mogelijkheid tot parkeren en in de buurt van mijn werk. Ik ga hier nog vaker komen!

Göreme Food
Burgemeester de Vlugtlaan 162-164
Amsterdam

https://www.google.nl/maps/place/Burgemeester+de+Vlugtlaan+162,+1063+BS+Amsterdam/@52.3813291,4.8235842,17z/data=!3m1!4b1!4m2!3m1!1s0x47c5e2521943312f:0xb1af397548e13611?hl=nl

Tags: · , ,

5 reacties tot nu toe ↓

 • 1 Tedje Agga // feb 5, 2013 at 20:15

  Idd de saus moet er als eerste in en niet spuiten met een fles, maar smeren met zo’n spatel achtig ding. De moffen doen het standaard zo, maar in Nederland falen ze bijna allemaal.

 • 2 Jan Beton // feb 5, 2013 at 20:21

  Moet je daar niet nog wat over schrijven?

 • 3 Bob Kepap // feb 6, 2013 at 11:08

  Moet zo naar de trein. Met een Beelen vrije IPod. Mooi verhaal heeft me weer op een winig origineel, maar smakelijk idee gebracht. Dank

 • 4 Tedje Agga // feb 6, 2013 at 13:39

  Heheh ja klopt, de notitieblaadjes liggen me de hele tijd aan te staren hier, maar geen zin om te schrijven, omdat ik al de hele dag aan het schrijven ben, dusssss….maar komt goed, binnenkort.

 • 5 Tedje Agga // feb 6, 2013 at 15:08

  huh waar is mn post nou gebleven?

Reageer