KEBABREPORTERS

De site waar het allemaal om draait.

KEBABREPORTERS header image 2

Agora Haarlem

27 augustus 2010 door Jan Beton · 6 reacties

Misschien ligt het aan mij, maar ik denk bij augustus 2010 nou niet direct aan een lekkere zomermaand. En als je dan op de radio iemand hoort vertellen dat de voorspelling is dat er vandaag alleen al evenveel regen gaat vallen als normaal in de hele maand augustus, tja, dan ben ik blij dat ik geen klompen heb, ze waren gebroken, zeker te weten. Al snel bleek er inderdaad veel regen te vallen. En nog meer. En nog meer. Het verschil tussen straat en sloot verdween snel, zelfs als je er voor gestudeerd hebt zou je het verschil niet meer kunnen zien. Het verbaasde me geen waterskieënde jongeren achter auto´s te zien hangen. Heel vreemd, maar ik kreeg ontzettende trek in Dolfijnkebab. Helaas heeft Delicathester het nog niet op de markt gebracht en is Nederland een dolfijnminnend landje.

Ik zette koers richting het Haarlemse Marsmanplein. Naar een tent waar ik vroeger wel eens gegeten heb maar die de laatste 17 keer dat ik hem wou testen dicht was. Dus ik had niet echt hoop. Gelukkig dacht deze tent wel mensen te lokken in dit noodweer door buiten een aantal tafels en stoelen neer te zetten. iets dat ik niet snap maar waar ik de humor wel van kon inzien. Mooi, hij was open. Tijd voor een broodje!

Een vriendelijke jongeman achter de balie, die ik me nog kon herinneren van vorige bezoeken, onder andere op de dag dat er een Turks vliegtuig vlak bij Schiphol besloot iets te vroeg te landen. Toen was het vrij druk in de zaak en werd er druk gepraat over dit toch wel belangrijk nieuws. Nu was het er rustig. Een stuk Turks brood verdween onder de grill, om even later met wat sla, komkommer en tomaat belegd te worden. Daarna vlees uit het warmhoudbakje. Flinke lappen waarbij er geen moeite werd gedaan ze in het broodje te laten passen. De rol in de zaak deed vermoeden dat dit weer de standaard fabrieks kebab betrof. Beetje sambal erover en heel veel knoflooksaus. Zonder verder op de inhoud te letten werd er zilverfolie omheen gedaan. Dat zou vast geen netjes broodje meer zijn, straks, bij het openen. En dat voor vier euro.

Met toch een klein beetje pijn in het hart liep ik terug naar de auto. Dit broodje kon niet anders dan kut zijn, slechte verdeling, fabriekskebab en saus die waarschijnlijk meer op de folie zou zitten dan op het broodje. Ik had deze man een betere recensie gegund, maar met alleen vriendelijkheid red je het niet.

Goed, pakketje uitgepakt en het was inderdaad een beetje een zooitje. Iets te lauw vlees. Maar bij de eerste hap die ik wou nemen bekroop mij het zelfde gevoel als bij mijn eerste echte Amerikaanse hamburger in New York : hoe ga ik dit in godsnaam in mijn mond krijgen? Met andere woorden : het was een behoorlijk uit de kluiten gewassen broodje. Sterker nog, ergens op de helft was mijn honger al aardig gestild. En ik had behoorlijk honger. En hoewel ik door de verdeling bang was voor hele stukken broodje gezond bleef het tot de laatste happen aan toe een goede combinatie van sla en vlees. Ook de saus had zich een weg gebaand door het hele broodje, al was er ook veel saus op mijn gezicht terug te vinden, te wijten aan de grootte van het broodje. Fijne sambal ook. Ok, de laatste 3 happen van het broodje bestonden wel uit sla, maar toen kon ik toch niet meer, dus die kon ik zonder enig spijt gevoel weg gooien. Wat smaak betreft gewoon een standaard zaak, maar als je echt honger hebt kun je hier met een gerust hart terecht.

Eethuis Agora
Marsmanplein 51
Haarlem

https://www.google.nl/maps/place/Eethuis+Agora/@52.4173704,4.6477444,17z/data=!3m1!4b1!4m2!3m1!1s0x47c5ef931d3914f1:0x9ffe784fccb11604?hl=nl

Tags: · , ,

6 reacties tot nu toe ↓

 • 1 peter schaap // aug 27, 2010 at 16:22

  jammer dat ze de prijs een tijd terug met een euro verhoogd hebben maar idd best een goede tent. en erg vriendelijke bediening….

 • 2 Delicatesther // aug 31, 2010 at 08:15

  Dolfijnenvlees schijnt trouwens je organen af te breken oid. Robbenkebab dan maar?

 • 3 Bert // aug 31, 2010 at 13:45

  fuck you whale, fuck you dolphin!!!!

 • 4 Ben Brak // aug 31, 2010 at 16:54

  :D

 • 5 Grandmaster Kebab // jan 3, 2013 at 12:05

  Prima zaak, tijdje terug helemaal verbouwd.
  Wij halen altijd hier en je krijgt een hoop eten voor je geld. Onze favoriet is de grote kapsalon.
  In het weekend rond etenstijd kan het er wel druk zijn, maar ja dat geeft aan dat wij niet de enige zijn die het eten hier lekker vinden.
  Aardige lui ook achter de balie.

 • 6 Piet de Wit // aug 26, 2013 at 12:06

  Heerlijk eten, je krijgt waar voor je geld, en het personeel is vriendelijk , alleen jammer dat je soms zo lang moet wachten met name in het weekend. Komt door de drukte natuurlijk..al met al een van de betere donerzaken in Haarlem.

Reageer