KEBABREPORTERS

De site waar het allemaal om draait.

KEBABREPORTERS header image 2

Grillroom Shoarma Aswan, Utrecht

29 november 2010 door Delicatesther · 10 reacties


Sommige weekenden beginnen spectaculair, beginnen dan wat brak en traag te worden, hebben nog een paar wanhopige stuiptrekkingen en eindigen dan in een grijze koude maandag waarop je te horen krijgt dat Leslie Nielsen dood is.

Gelukkig maken sommige broodjes kebab deze misère wat draaglijker.

Op vrijdag ben ik Tiel vertrokken om mosselen te eten met wat van het beste volk van Nederland. Uiteraard voornamelijk kebabreporters, en na flink wat bier en heerlijk eten kreeg ik toch het gevoel dat ik mijn deel niet gedaan (ofwel; geschreven) had de laatste weken. De vlam om een nieuwe zaak te recenseren brandde weer heftig.
Op mijn weg terug naar huis in de trein in slaap gevallen, waardoor ik de laatste trein vanuit the middle of nowhere terug moest pakken naar Utrecht, waar ik vervolgens weer op de nachtbus moest gaan zitten wachten. Gelukkig in het gezelschap van een maatje, maar de aankomende sneeuw zorgde toch voor een spontane koppijn waar je u tegen zegt. Ik daag eenieder die van sneeuw houdt uit om vooral in Zwitserland te gaan wonen en mij met rust te laten. De avond begon dus redelijk spectaculair en eindigde als een soort maandag waar ze met een dikke stift ‘vrijdag’ overheen geschreven hadden.
Vervolgens door al deze perikelen op zaterdag alleen maar brak in bed gelegen, waar ik er door een zekere andere kebabreporter ook nog eens op gewezen werd dat de maandag bestaat, en rap onderweg was. Op zaterdag. Waarom verneukt die maandag mijn hele fucking weekend?!

Op zondag voelde ik me weer redelijk mens, en in een laatste poging om de maandag mijn weekend niet te laten overschaduwen op weg gegaan naar Vriendin Dope, een vrouw die ik al vanaf jongs af aan af en toe lastig val met diverse vormen van gezeik en voedsel. Na samen de wonderen van de wereld besproken te hebben werd het al gauw etenstijd en ik mocht besluiten waar we gingen eten. Dat werd de Grillroom Shoarma Aswan, een kebab zaak naast de Dirk van de Broek in Overvecht, vlakbij Vriendin Dope haar huis.
Die kant op gelopen eindigden we eerst in de Andalouse, de zaak naast de Aswan, die vanwege de grote foto’s van shoarma en durum er uit zag alsof ze ook wel kebab verkochten. Dit was niet het geval, en wij werden met een enigszins chagrijnige blik verwezen naar de buren; de Aswan. Hier probeerden wij de ‘afhaal’ deur te openen, maar die bleek gesloten, en we kwamen via de gewone weg de zaak in. Dit is met stip de chiqueste zaak die ik ooit gezien heb. Keurige verdeling met een lange bar waar een vleesrol klaar hangt. Nette tafeltjes, een enkele bezoeker (die, wat mij verteld is, daar ongeveer woont), en een televisie setje die beelden vertoont van een zich aanstellende Shakira.

Wij bestellen twee broodjes kebab en een frietje om mee te nemen en wachten rustig af. De man gooit twee mita’s (mini pita’s) onder de grill, jammer. Vervolgens loopt hij níet naar de vlees rol. Ergens haalt hij erg dik, donkerbruin vlees vandaan wat hij in een koekenpannetje voor ons opbakt. Heel secuur worden alle stukjes vlees met een tangetje omgedraaid en gebakken. Vriendin Dope vraagt; “Is dat kebab?!”, waarop de man met grote trots roept: “Natuurlijk! Dat; *wijst naar de vlees rol*, is shoarma. Wil je liever shoarma?” Waarop hij ook wat reeds gesneden shoarma tevoorschijn haalt. “Nee hoor, wij gaan echt voor de kebab.” “Wat voor saus zou je er bij willen?” “Heeft u saus om mee te nemen?” “Ja, ja, meenemen! Knoflook? Sambal? Mayonaise? (Voor bij de friet natuurlijk).” Op alle vragen roepen wij ja, Vriendin Dope vraagt nog om een extra bakje saus die wij zonder mopperen mee krijgen. “Ook nog wat sla er op?”, roept hij terwijl hij met een tang vol ijsbergsla zwaait. Hij stopt wat van het aparte vlees in de mita, gooit er wat sla bovenop, voegt weer wat vlees toe, en gooit het geheel met aluminiumfolie en al in de oven.
Ondertussen bakt hij de frietjes, en als de friet klaar is komen de broodjes uit de oven. Ondertussen gaat de telefoon een keer, maar in plaats van die op te nemen gaat hij door met het bereiden van ons voedsel. Vriendelijke vent die duidelijk om zijn klanten geeft. Alles wordt ingepakt en bij Vriendin Dope thuis openen wij vol verwachting ons Ikea pakket.
Na wat ehbo ziet het geheel er eetbaar uit en ik begin. Het vlees is wat ik al vermoedde; dik, apart gekruid, heer-lijk. Deze man was terecht trots op zijn product. Het groenvoer is gewone ijsbergsla, maar door de tijd in de oven is het nogal verlept en zompig. De knoflooksaus is… prima. Niet al te potent, maar ook niet erg standaard.

Het geheel; een mita, verlept ongeïnspireerd groenvoer, ok saus, en vlees waar je u tegen zegt. Als de man evenveel aandacht zou besteden aan zijn brood en groenvoer als aan zijn zaak en zijn vlees zou dit een regelrechte topper zijn.

En nu ga ik mij weer concentreren op de maandag.

Grillroom Shoarma Aswan
Nigerdreef 409, Utrecht

Tags: · , , ,

10 reacties tot nu toe ↓

 • 1 Jan Beton // nov 29, 2010 at 11:28

  Haha, tof verhaal. En sorry voor dat maandag gebeuren, soms zou ik gewoon mijn mond moeten houden :)

 • 2 Delicatesther // nov 29, 2010 at 12:14

  Ik zou nooit suggereren dat jij je mond moet houden, ik geniet zeer van je verslagen! Ik heb alleen een hekel aan maandag. Maar dat wist iedereen inmiddels wel geloof ik.

 • 3 Jan Beton // nov 29, 2010 at 12:34

  ik ben ook niet voor de maandag gemaakt.

 • 4 Bert // nov 29, 2010 at 20:57

  een lekker broodje sis kebab dus…

 • 5 Vriendin Dope // nov 29, 2010 at 22:52

  Was uiteindelijk een gezellige zondag! Was erg blij met de kebab. En volgens mij heb ik jou en de rest van je fam. ook genoeg lastig gevallen.. Misschien moet ik binnekort ook maar eens aan het reporten..

 • 6 Delicatesther // nov 30, 2010 at 10:07

  Ik ben voor.

 • 7 peter sheep // nov 30, 2010 at 10:32

  Ik ook!
  Meer vrouwelijke reporters!

 • 8 Vriendin Dope // nov 30, 2010 at 12:50

  Komt goed!

 • 9 YuHatinYourself..Notmii // dec 29, 2013 at 03:53

  Ik vind jou echt een rare verslag gever maar dat is mijn mening net zoals jouw “brood en sla”mening

  Termen als

  “verlept ongeïnspireerd groenvoer” houden wij niet van in overvecht ;)
  Denk ook dat je zulke dingen recht op de man af moet zeggen als t in “jouw ogen “niet goed is!

  De mensen bij aswan zijn echt relaxte mensen die hun hart op goede plek hebben zitten

  Voorbeeld:
  Het regende en ik stond te wachten en er moest een pizza op een bepaald adres gebracht worden( adres noem k niet ivm met privacy ) maar de man achter de balie stond erop Dst hij mij naar huis bracht omdat t zo hard regende.
  Hij had ook niks kunnen/hoeven zeggen

  Dat is 1 van de vele aspecten die deze “buurt” zaak laat uitblinken
  De goede pizza’s(+ de prijs ervan)
  Dan nog de goede openingstijden ( die ze daadwerkelijk ook aanhouden 03:00 is ook echt 03:00 en niet zoals bij sommige zaken 01:00/02:00 al dicht terwijl op t bordje staat tot 03:00 )
  En je komt altijd wel 1 van de jongens tegen uit de buurt zeer gezellig!!
  Tenminste als je niet een geschrokken type bent die doorloopt als je iemand met een nike of Gucci petje ziet zitten

  Ik en heeeeeeeeel veel anderen zijn zeer tevreden over deze mensen en hun producten

  Respect voor jullie

  Afz Jahoud Ov.N

 • 10 Tedje Agga // jan 5, 2014 at 20:47

  Beste Jahoud, wij houden ons bezig met de kwaliteit van het eten, de zaak en de service, niet met de plek waarop mensen hun hart hebben, de gezelligheid van de buurtjongens of Gucci petjes.

  Je commentaar wordt gewaardeerd, maar je slaat de plank een beetje mis.

Reageer